IP: 62.29.251.* 08.04.09, 08:31
Ile jeszcze tych wielkich reklam powstanie w Świeciu, na każdym roku i za każdym płotem będzie wielka reklama?? Na co to mieszkańcom? Ja wole zielone trawniki, jeszcze trochę i powstanie wielka ściana z reklam :P
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 12:38
      Mam takie samo zdanie.Już mnie to wku...a.
      • Gość: gosc Re: Reklama IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.09, 12:55
        Dziwię się, że miasto które chce się promować, nie dba wcale o swój
        wizerunek. Każdą reklamę która ma zawisnąć w przestrzeni publicznej
        (reklama czy szyld sklepu albo zakładu) powinien opiniować jakiś
        plastyk tudzież architekt miejski, i dopiero wtedy zezwalać na jej
        powieszenie. Tym czasem mamy jeden, wielki, jarmarczny burdel!
        Napaćkane rażącymi kolorami, wiocha goni wiochę. Przykro patrzeć jak
        ta tandeta będąca brakiem świadomości estetycznej Polaków, niszczy
        architekturę naszych miast. Niestety chyba nikt już nie da rady
        ukrócić tej "samowolki".
    • Gość: jaba Re: Reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 15:00
      Nareszcie! Już myślałam, że tylko mnie to przeszkadza... Może więcej
      nas się odezwie i jakąś inicjatywą społeczną będzie można blokować
      wieszanie tych paskudztw?
      • Gość: norek Re: Reklama IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.04.09, 15:16
        Racja, racja. Kompletnie nikt nie dba o estetykę naszego miasta. Bilboardy się mnożą, ale jeszcze gorzej wyglądają te obszarpane banery wiszące na każdym płocie.
      • Gość: gosc Re: Reklama IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.04.09, 20:41
        Nie tylko Tobie to przeszkadza, mi i znajomym również. Ale co my możemy zrobić, dla nich tylko kasa się liczy i swoje domki za miastem. Idąc do miasta nie widzą po drodze 10 reklam. Szczerze powiem, że jeszcze nigdy nie wszedłem na jakąkolwiek stronę internetową, ani nie skorzystałem z oferty, która widnieje na tych "reklamach". "Nie interesuje mnie to ze 3km dalej schab jest 50 gr. tańszy :P, a 105ty bank oferuje kredyt!
        • Gość: man Re: Reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 00:33
          Powiem Wam, ze liczy sie najwyrazniej jedno; KASA, bo z reklam to sa ladne pieniazki...
          • Gość: gosc Re: Reklama IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.04.09, 19:19
            Zgadza się reklama = kasa, a to dla nas = zasłaniające, szpecące bilbordy ingerujące w wygląd naszego miasta, tym powinien się zając inspektor od zabudowy i wizerunku!!
            • Gość: ja Re: Reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:00
              Najgorsza kaszana to jest na płocie PKS.Tego już oglądać nie można.Mnie takie
              reklamy w ogóle nie przekonują.
              • Gość: medofodem Re: Reklama IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 10:10
                reklama dźwignią handlu - dziwię się że już nawet ludzie narzekają na reklamy. Wolelibyście może reklamy mulitmedilane telebimy które do was krzyczą i gadają? Akurat koło PKSu przynajmniej nie jest tak szaro. Mnie osobiście bardziej razi budynek byłego hotelu cukrowniczego; odpadający tynk ze ściany, płaty farby odchodzące na całej powierzchni itd. Ten budynek jest w centrum Miasta a szpeci niesamowicie - taki gomułkowski klocek. Wiem, że mieszkańców nie stać na remont, ale może dałoby się coś z tym zrobić (np. w zamian za reklamę na budynku przeprowadzić remont?
                • Gość: gosc Re: Reklama IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 12:33
                  > reklama dźwignią handlu - dziwię się że już nawet ludzie narzekają
                  > na reklamy.

Mało wiesz na temat reklamy. Nie mówimy tutaj o dobrze przygotowanej
                  kampanii promocyjnej, trafiającej idealnie w grupę docelową,
                  przygotowaną przez specjalistów, i umiejscowiona tam, gdzie
                  przyniesie efekt, tylko o paskudnych szyldach i reklamach, które
                  szpecą, a reklamodawcom nic nie dają. Już widzę jak chociaż kilka
                  osób ze Świecia zapierdziela do Liroy-Merlin po kabinę prysznicową,
                  bo akurat zobaczyli bilbord przy dworcu. :) Pomyśl, jakie jest
                  prawdopodobieństwo, że w momencie kiedy wisi taka reklama, akurat
                  ktoś remontuje łazienkę, jednocześnie postanowił wstawić sobie
                  kabinę do łazienki, zobaczył ten bilbord, pojechał do LM i akurat ją
                  kupił. Jaka jest szansa, że się tak zdarzy? Nawet jeśli będzie to
                  jedna osoba, to teraz skonfrontuj zysk LM z takiej kabiny (może 300-
                  400 zł, minus procenty z kosztów działalności), z kosztami takiej
                  reklamy (zaprojektowanie, wydruk i montaż, opłacenie dzierżawy
                  tablicy). Myślisz, że to się opłaca? Gdybyś trochę poczytał na ten
                  temat, to wiedziałbyś że w takim przypadku koszty i zyski co
                  najwyżej się równoważą. Jedynym zarabiającym na tym interesie, jest
                  dzierżawca tablic. :)

Sam fakt reklamowania się przez takie lub inne firmy, to
                  bardziej "tradycja" i pewne przyzwyczajenia ich działów marketingu,
                  niż realny wymóg rynku.

Rozumiem ludzi wypowiadających się w tym wątku. Jeśli reklamy są
                  brzydkie i jest ich za dużo, to nie ma się co dziwić, że ich to
                  denerwuje. Osobiście także wolałbym oglądać nawet szare budynki, niż
                  najnowocześniejsze kolorowe gmachy, ale wyglądające jak "choinki",
                  oblepione pstrokacizną w dziesiątkach rozmiarów, stylach i tonacji
                  barwnej, w której można się jedynie pogubić jeśli faktycznie chcesz
                  znaleźć wśród nich jakąś informację.

Prawdziwą dźwignią handlu nie jest reklama, tylko wybór oraz
                  stosunek ceny do jakości w sprzedawanych towarach.
                  • Gość: gosc Re: Reklama IP: 62.29.251.* 15.04.09, 09:25
                    Może urząd miasta się zastanowi nad taką formą zarobku i zaśmiecania naszego miasta. Ten temat najlepiej poruszyć przy wyborach na burmistrza .... SKOŃCZCIE Z TYMI MARNYMI BANERAMI, BO NAS KIEDYŚ WSZYSTKICH ZASŁONIĄ !!!
                    • Gość: norek Re: Reklama IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.04.09, 19:18
                      A po cóż czekać na wybory? Niech się zajmą tym teraz, władze przecież wybrane mamy.
                      • Gość: gosc Re: Reklama IP: *.swiecie.vectranet.pl 18.04.09, 19:46
                        Wiesz "za darmo" się niczym nie zajmą, a za głosy to owszem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka