Dodaj do ulubionych

Urząd Miasta

IP: *.dynamic.mm.pl 13.11.13, 12:05
Witam wszystkich, urodziłam się w Brodnicy i teraz jak patrzę na to moje miasto to ręce mi opadają, a opadło by pewnie dużo więcej gdyby mogło. Zastanawiam się jak długo w tym mieście będzie "kumpelstwo i wujkowanie". Muzeum brodnickie leży i kwiczy dosłownie ( poza wystawą w Spichlerzu z Funduszu Unijnego- jest absolutnie fantastyczna). W tym roku pierwszy raz zabrałam tam swojego 8 letniego syna , masakra, wieża i zamek ,aż żal bierze. Nie ma nic, niszczeje i wyje o pomstę do nieba. Wystawy w Muzeum , kolejna tragedia , jesuuuu byłam na tej wystawie jak sama miałam 8 lat i ..... nic jedno wielkie NIC. Pałac Anny Wazówny, gdyby nie Biblioteka czy USC pewnie wyglądałby tak jak Zamek.
Napisałam pytanie do UM o możliwości współpracy, organizacji i pozyskiwaniu funduszy - CIIIISZAAAAAAAAAA !!! Napisałam to samo do Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu, odpowiedzieli w ciągu 30 minut. Jak cokolwiek ma się zmienić w tym mieście na lepsze skoro i burmistrz i cały UM ma swoich obywateli w..... dosłownie. Szkoda naprawdę bo zamiast wspierać lokalnie , nie robią nic poza pilnowaniem swoich posadek. Żal, żal,żal ...... Prawda zawsze boli , ale nie jest nieuleczalna. Może niektórzy jednak powinni uderzyć się w pierś, to tak na przyszłość , o ile jeszcze jakaś będzie.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka