lechowski51 05.11.12, 15:50 na 11 listopada.Bądżmy dumni z tego ze jestesmy Polakami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.ecatel.net 05.11.12, 16:10 Nie wywieszajcie! Polska sprzedana a rządzącym nie zależy na was i Polsce tylko na nabijaniu własnej kabzy! Wysokość kwot na ich kontach przyprawiłaby Was o zawrót głowy. To z Was zdarli ostatni grosz i mają was daleko w poważaniu. Poza tym rządzący to sami zdrajcy a polskie rządy to sługusy działające na rzecz obcych państw: USA, Rosja, Niemcy, Izrael. To samo nieudacznicy którzy aby utrzymać się na stołku gotowi są sprzedać naród za srebrniki. Wyjątkiem był Śp L. Kaczyński który jako jedyny myślał o Polsce - jako naszym domu i narodzie - jego dzieciach. Reszta to banda skorumpowanych cwaniaków. I tak naród brnie do dna dając się ogłupiać prasie jaki to ten rząd dobry (bezrobocie, głodowe emerytury, młodzi i starzy bez perspektyw a wszystkiemu winni nie oni a światowy kryzys). O "samobójcach" (ludzie myślący o Polsce i polskich interesach) już nie wspomnę. Kraj zakłamańców, POpaprańców którzy zabieranie społeczeństwu wszystkiego co się da nazywają reformami. JAJA jak berety! Lechowski POLSKI już nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 21:36 Ja się tego nie wstydzę, że jestem Polką. Pewnie, że wywieszę, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.11.12, 23:31 Gość ma wiele racji, stąd takie rozgoryczenie. Święto narodowe - flagę wywiesić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 06.11.12, 14:52 Gosc nie ma racji!.Polska nieczemu mu nie jest winna.To on kest winien Polsce wdziecznosc ze jest Polakiem.To on ma obowiazki wobec Ojczyzny a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.ecatel.net 06.11.12, 16:07 Obowiązek wobec ojczyzny spełniłem. Byłem i jestem uczciwym człowiekiem. Do zakładu w którym pracuję wnoszę a nie wynoszę jak moi przełożeni. Nie mataczę, nie kręcę, nie kradnę, nie sprzedaję Polski itd. Pomagam innym kiedy tylko mogę. Polska staje się dnem od którego nie można się odbić. Dyrektor w moim zakładzie zadłużył zakład według swojego widzimisię a zwalnia się w związku z tym szeregowych pracowników. To chory kraj który większość zaczyna traktować jako przytułek dla psychicznie chorych. Wyciąg: Według raportu PricewaterhouseCoopers, aż 40 proc. młodych Polaków, czyli 6 mln osób, chciałoby zamieszkać za granicą i podjąć tam pracę. Od czasu wstąpienia Polski do Unii Europejskiej z Polski wyjechało według różnych szacunków ponad 2 miliony ludzi. Kraj, który puszcza krew w tym tempie, nie jest partnerem do poważnych rozmów, a już na pewno nie o ruchu bezwizowym. Osiem lat po wstąpieniu do Unii Europejskiej, zamiast stać się par excellance Europejczykami, staliśmy się największymi migrantami Europy. Rozpierzchliśmy się po pozbawionym granic kontynencie, szukając lepszej pracy, lepszych szkół, lepszych dróg, lepszego życia. Na puste miejsca pracy wskoczyli przybysze ze świata, wpuszczani przez naszą wschodnią granicę do "zielonej wyspy Europy" na niespotykaną dotąd skalę." ....A to zaświadcza o ogromnym sukcesie reVolty solidarnosciowej made in CIA via Watykan!.... Nareszcie jesteśmy we własnym kraju - co widac po wojenkach polsko-polskich (w tym jesteśmy wyjątkowi!) i zaduchu prymitywnego pojmowania narodowego katolicyzmu....( o tak... mentalny skansen Świata) Wyciąg2: Nikt Polakow tak nie poniza, jak zydowskie rzady w Polsce. Dopoki w Polsce beda rzadzic Zydzi przebrani za Polakow , Zydzi na calym swiecie beda nami pomiatac. Od czasow "okraglego stolu" w Polsce mamy okupacje zydowska. Na kogo Polak nie zaglosuje, to i tak wygra Zyd pod zmienionym nazwiskiem: Icek Fickman- pierwszy "polski" premier, Lejba Kohne (ten z Matka Boska w klapie)- pierwszy "polski" prezydent, Izaak Stolzman zwany magistrem, odpowiedzialny za napasc na Irak, wieznienia CIA w Polsce, syn plka Zdzislawa Stolzmana, ktory mordowal zolnierzy AK. Jest na tyle bezczelny ,ze przeprasza w imieniu Polakow Zydow tj.siebie, ze ich Polacy mordowali. Aaron Buchholtz, prezes NBP- naczelny "reformator" polskiej gospodarki. itd. Dotychczasowe osiagniecia okupacji zydowskiej: - zlikwidowano przemysl w Polsce, - z Polski zrobiono wielki rynek zbytu i zrodlo taniej sily roboczej, - wygnano miliony mlodych wyksztalconych Polakow za chlebem, - okradziono emerytow, - wyprzedano to, co wybudowano w czasie komunizmu, - finanse Polakow oddano pod kontrole prywatnych zydowskich bankow EU. - miliardy na sponsorowanie zydowskich wojen . - miliardy na ratowanie prywatnych zydowskich bankow w UE, - latami Polacy sa truci skazona sola, - testowanie nowych lekow na Polakach bez ich wiedzy, - prokuratura niczym innym sie nie zajmuje jak umarzaniem afer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.ecatel.net 06.11.12, 16:10 Zapomniałem dodać że próbowałem chleb posmarować patriotyzmem. Nie dało rady! Musi być masło a że mnie nie stać to smaruję margaryną. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wywiescie flagi narodowe 07.11.12, 14:47 zapomniałeś dodać,że leczysz się.niestety bezskutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Wywiescie narodowe flagi wstydu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.12, 19:23 gosciu - wzorem nmalo rozgarnietych polakow szukasz winnych swojej mizerii wsrod innych. To blad, bo winni jestescie wy sami, polacy. To wy pozwalacie by wami manipulowano, by was okradano i oszukiwano . Masz pretensje do Zydow ale tak naprawde powinienes chylic glowe przed ich genialnoscia, bo osiagaja to co wydaje sie nieosiagalne. Moze czas uczyc sie od lepszych od siebie, moze wlasnie od zydow. Zeby pojac zydowska filozofie trzeba zejsc z polskiego konia samouwielbienia i przeswiadczenia o wyjatkowosci. Polacy to ponizej przecietnej nacja, skorumpowana, sprzedajna i leniwa. Tak uczy historia. Polacy niczego pozytywnego nie osiagneli. Zdarzaly sie okresy wzrostu ale bardzo szybko kazdy wysilek byl zaprzepaszczony. Najwyzszy czas pasc na kolana i walac sie w watle piersi harczec az do bolu mea culpa, mea culpa... i bez watpienie niczego to nie zmieni ale oczysci przedpole do kolejnych niegodziwosci. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bestia Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.free.aero2.net.pl 06.11.12, 17:37 Lechowski, większość tarnobrzeżan, wolałaby wywiesić ciebie na Placu Czerwonym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Wywiescie flagi narodowe 07.11.12, 17:35 A czyja to wina! Jak żeście wybrali w wyborach tak macie! Ludzi którzy mogliby coś zrobić dla tego kraju miesza się z błotem i oczernia a barany w to wszystko wierzą natomiast wynosi się na piedestał kłamców, złodziei, degeneratów moralnych i w to też barany wierzą. Za późno na jęki, piszę to po raz kolejny - niech was umiiłowani przez was wybrani kopią po du..e aż miło! Szkoda tylko tych co w wyborach używali rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 00:30 Czci się państwo które dba o swojego obywatela. Flagi wywieszają jedynie ci którzy będąc przy władzy robili przekręty i żyją dostatnio, nie tylko sami ale też ich dzieci , wnuki i przyszłe pokolenia. Są to byli i bieżący radni, posłowie, wszyscy ci którzy decydowali o wydawaniu pieniędzy podatników i sprzedaży narodowego dobytku. Obowiązkowo powinien kościół katoliki wywiesić flagi i to na wieżach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 11:16 tak jest, czci się państwo które dba o swojego obywatela a nie czci się państwa grabiącego swego obywatela. Niech lechowskie wieszają fagę, ja mam to w dopie, niech złodzieje widzą że im się robi ciepło koło dopy Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 07.11.12, 14:49 Na szczescie wasi dziadkowie byli sto razy madrzejsi.Gdy Polska zmartwychstala po 123 latach niewoli wszyscy,biedny chlop,wlasciciel majatku i ksiadz stanełli do walki z bolszewicka nawałą.Nikt nie bredził jak wy ze Ojczyzna to sprawa Panow i Klechow.Mam nadzieje ze stanowicie smutny i nędzny margines polskiego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ref Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.smsiarkowiec.pl 07.11.12, 17:14 nie ma się co wstydzić, że się jest Polakiem, ale być dumnym - chyba przesada. Rozgoryczeni obywatele może by flagę wywiesili, gdyby ją im dać. Czy jakiś PRYWATNY sponsor rozdaje gdzieś? Bo kasę z podatków to jednak lepiej na coś innego przeznaczyć. Mnie patriotyzm słabnie, jak usiłuję podróżować polskimi pociągami, rozumiem więc, że tym bardziej ludzie biedni słabo identyfikują się z obecną Polską, bo widzą bogactwo innych. Jesteśmy w tej fazie rozwoju kapitalizmu, która skutecznie niszczy poczucie jedności narodowej. Trudno. A lechowski jak chce, żeby było lepiej, niech NIE GADA NA FORUM, NIECH COŚ ZROBI. Gadać każdy potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 18:47 Gość portalu: ref napisał(a): .... Jesteśmy w tej fazie rozwoju kapitalizmu, która skutecznie niszczy poczucie jedności narodowej. Trudno. ... Zależy..., mi poczucie dumy narodowej skutecznie niszczą zatruci nienawiścią Kaczyński z Macierewiczem przekraczając kolejne granice cynizmu i absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.tktelekom.pl 07.11.12, 20:29 Flaga biało czerwona będzie na honorowym miejscu bo oddaje tym szacunek rodakom którzy zycie i zdrowie połozyli na szali by jacys lemingowie mogli dzis tu pisac popierdułki i dyrdymały. To,ze daliście się oszukac nie powoduje,ze nie jesteście Polakami żyjacymi w wolnym kraju. Nie wiem czy bywało lepiej ale nie mam wątpliwości,że bywało duzo gorzej wiec cieszę sie,że żyje w niepodległej Polsce i pamietam,że ta wolność i niepodległość nie została nam dana raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 07.11.12, 20:30 Marne masz wiec to poczucie dumy narodowej!.Poczytaj Mysli nowoczesnego Polaka.Moze wzmocnisz swoja wiare w polskosc?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.11.12, 20:57 Wszystko to piekne, gornolotne frazesy, inaczej mowiac wolnosciowe pierdolki i dyrdymalki. Pokazcie zatem choc jednego polaka zyjacego i pracujacego w polsce z ktorego reszta narodu powinna brac przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goj Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 21:15 jak chcesz pouczać innych, a gojów w szczególności, to pokaż: Pokaz zatem choc jednego żyda zyjacego i pracujacego w izraelu z ktorego reszta narodu żydowskiego powinna brac przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.11.12, 00:57 goj - z kazdego Zyda mozecie i powinnmiscie brac przyklad. REaz za umilowanie ojczyzny, dwa za umilowanie wlasnego narodu, trzy za przedziebiorczosc, cztery za sukcesy, piec za bogactwo, szesc....mozna wymieniac bez konca. Zatem pokazcie choc jednego zyjacego i pracujacego w polsce polaka z ktorego reszta powinna brac przyklad. Podpowiadam; oto ikony polskosci: tadzio rydzyk, jarek kaczynski, tusk, walesa, urban, nergal, doda, hanka mostowiak, lechowski, mar1.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.tktelekom.pl 08.11.12, 22:17 Nikita pisze " z kazdego Zyda mozecie i powinnmiscie brac przyklad. REaz za umilowanie ojczyzny, dwa za umilowanie wlasnego narodu, trzy za przedziebiorczosc, cztery za sukcesy, piec za bogactwo, szesc....mozna wymieniac bez konca " Skoro KAŻDY Żyd jest taki dobry i wspaniały to moze kilka przykładów podam ja, bo Ty jakoś nie możesz. No ale skoro kazdy Żyd jest dobry,że tylko brac przykład to rzeczywiście trudno wymieniać z nazwiska. Ułatwie Ci to. Poniżej kilka osób które miłuja swoją ojczyznę,naród by nie wymieniać innych ich walorów bez końca 1/ Mordechaj Vanunu - fizyk jądrowy, uważany za jednego z wiekszych zdrajców w historii Izraela za ujawnienie skrzetnie ukrywanych tajemnic atomowych. O tak, o nim możesz nikita wnukom opowiadać jak to umiłował swoją ojczyzne i naród i ile dobrego dla swoich rodaków zrobił. Nieprawdaż ? 2/ Jigal Amir - morderca premiera Izraela Icchaka Rabina - o nim tez możesz wnukom opowiadać jak przykład skutecznego rozwiązywania problemów politycznych.Nieprawdaż ? 3/ Ehud Olmert - były premier Izraela skazany za korupcje - tego gościa podaj wnukom jako przykład żydowskiej przedsiebiorczośc - a co - niech młodzi maja z kogo brac przykład. Nieprawdaż ? 4/ Mosze Kacaw- były Prezydent Izraela - skazany na 8 lat więziena za kilka gwałtów i molestowań kobiet - tego pana możesz wnukom podac jako dowód szacunku do kobiet czy znanej w całym swiecie towarzyskiej ogłady. Nieprawdaż ? No i co drogi nikusiu dalej masz nas za idotów. Co napiszes teraz , kaziuk nie żartuj , albo uderzysz w ton mojego rzekomego antysemityzmu a może schowasz sie w ciemnej szafie po napisaniu takich dyrdymałów i popierdułek. W przeciwienstwie do Ciebie na podstawie wyczynów tych Żydów nie uważam,że wszyscy Twoi rodacy są źli. Natomiast Ty uważasz nas wszystkich za marnych robaczków tylko dlatego że kilku moich rodaków dopuściło się czynów mało chwalebnych. W kazdym narodzie nie brakuje kanali ale i ludzi uczciwych. Wiec na przszłośc miarkuj ,zanim zaczniesz oceniac jakis naród.Niczym sie nie różnimy jak ród ludzi . Mamy te same pragnienia, słabości,skłonności i żądze.Nikus zmien ton bo zdaje sie,że zbliża sie dzień kiedy Izrael i Zydzi będa potrzebowali wsparcia jeśli nie pomocy i ze strony Polski w sporze z oszołomami którzy Twój naród i państwo chca wymazac z mapy swiata raz na zawsze.Flagi w dniu naszego swieta narodowego wywiesza coraz wiecej osób i do tego coraz młodzszych co cieszy i raduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 22:28 Masz rację Kaziuk, mi dzieci przypominają o wywieszaniu flagi. Kiedyś mnie zawstydziły, bo zapytały, dlaczego nie robię znaku krzyża na chlebie, skoro im opowiadałam, że babcia tak robiła przed rozkrojeniem chleba. Nawet niedawno o to zapytały, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.tktelekom.pl 07.11.12, 21:15 Proszę bardzo.Twoi ziomkowie i my możemu sie od nich wiele nauczyć np Grzegorz Grzelak, Andrzej Walczak,Stanisłąw Ciupiński - twórcy koncernu budowlanego ATLAS mającego kilkanaście fabryk materiałów budowlanych i zatrudniajacych kilka tysięcy osób. Popierdułki i dyrdymały o tym ,że jestesmy naroden nieudaczników możesz swoim wnukom opowiadać a nie nam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.11.12, 01:05 kaziuk - nie zartuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 21:34 Rolnicy, Nikuś z mojej rodzinnej wioski. Mają szacunek do Boga, Ojczyzny, pracy, chleba. Przez wrodzoną skromność nie podam swoich rodziców, którzy nas wychowali, wykształcili, przekazali miłość do drugiego człowieka. Nie czujesz tego ciepełka ode mnie? Nagromadziłam przez lata z pieca kaflowego:-) Jeszcze jedno, Nikuś. Pewna rodzina straciła cały swój dobytek w ciągu jednej godziny. Wiesz co usłyszałam z ust osób poszkodowanych? "Dziękujemy Bogu, że nikomu nic się nie stało". Potrafiłbyś tak powiedzieć, gdybyś nagle stracił cały swój majątek i został tylko w ubraniu? Czekam na szczerą odpowiedź. Ich stwierdzenie było szczere i prawdziwe, bo oczy nie kłamią. Pozdrawiam cieplutko, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.tktelekom.pl 07.11.12, 21:42 Nikuś "kochajacy" Polaków odpowiadajac gojowi na jego pytanie pewnie jako przykład poda Icchaka Szamira autora pewnego haniebnego,obrzydliwego i do tego fałszywegi twierdzenia jakoby Polacy antysemityzm wyssali z mlekiem matki. Ciekawe,co powie mu Bóg który niedawno wezwał go do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 21:59 Dobranoc:-) www.youtube.com/watch?v=4ZcDqd9wuvs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 22:39 Jeździłam takim wozem w dzieciństwie! Dobranoc po raz drugi:-) www.youtube.com/watch?v=K--bHSkjaeI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ref Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.smsiarkowiec.pl 08.11.12, 12:43 fakt, że za niejednego polityka trzeba się wstydzić, a to wyklucza dumę. Zauważcie jednak , że ruchy społeczne przynoszą powiew świeżości - rzadko jeszcze, ale jednak... MOŻNA BYŁO POCZUĆ DUMĘ, GDY SPONTANICZNY RUCH SKUTECZNIE ZABLOKOWAŁ ACTA, a Europa nam za to dziękowała. Teraz możecie zajrzeć na www.zmieleni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ref Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.smsiarkowiec.pl 08.11.12, 12:50 i tu www.youtube.com/user/Zmielenipl?feature=watch Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 08.11.12, 15:44 No wlasnie ref.Niedouczone gimbusy nie rozrozniaja niestety takich pojec jak;Ojczyzna,Narod,Panstwo.Jak nie mozna wyrzec sie swoich rodzicow,tak normalny czlowiek Polak nie moze wyrzec sie polskosci.Jak rodzicom wyraza sie tylko wdziecznosc i ma wobec nich obowiazki tak samo jest z Polska moja i wasza Ojczyzna.Mozecie zmienic zly rzad,ktory w demokracji jest emanacja wyborow czesci Narodu tak nie mozecie zmienic narodowosci i Ojczyzny bo tutaj sie urodziliscie,bo urodziliscie sie Polakami i macie dlatego tez polskie obowiazki.A jednym z nich jest czczenie naszych rocznic narodowych jak wlasnie 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 17:01 Jechałam dzisiaj do rodziców, na niektórych domach już powiewają flagi, jak w wierszu: Barwy ojczyste Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie. A na tej fladze biel jest i czerwień. Czerwień to miłość, biel - serce czyste. Piękne są nasze barwy ojczyste. Czesław Janczarski Pozdrawiam, miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszam moje gacie Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.ecatel.net 08.11.12, 18:54 Wieszajcie, wieszajcie. Flagi są dla Was by Was omamić a kasa dla nieudaczników. Jeżeli ktoś myśli że to udacznicy to dlaczego w tym kraju jest coraz gorzej? Kryzys jest dla Was i u Was nie u nich. wiadomosci.onet.pl/wiadomosci/duze-podwyzki-w-ministerstwach-oto-ile-zarabiaja,5299288,0,fotoreportaz-maly.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciul81 Re: Wywiescie flagi narodowe 09.11.12, 12:05 oj lechowski 51 ... z czego jesteś ty dumny to twoja sprawa, ja jestem dumny z tego, że kupiłem swoim dzieciom zeszyty i książki przed 1.09, nie da się zrozumieć PRL-u bez II RP OCZYWIŚCIE FLAĘ zawsze wywieszm z okazji Świąd Narodowych , kiedyś 1 maja teraz nam świąt przybyło, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekmed Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.smsiarkowiec.pl 09.11.12, 12:25 na świąd flaga nie pomaga (zobacz np skindoctor.pl/doctor/%C5%9Awi%C4%85d+po+k%C4%85pieli/607.html ) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 09.11.12, 14:26 Bardzo sie ciesze ze kupiles dzieciom ksiazki i piorniki.No i oczywiscie z tego ze razem ze mna wywiesisz biało-czerwona.Tak na marginesie!.Podczas podrozy po Finlandii zwrocilem uwage na stojace przed niemal kazdym domem dwa wysokie maszty.Dopiero odwiedzajac znajomych Finow "odkryłem" ich przeznaczenie.Gdy przyjechalismy pod ich dom na jednym maszcie wisiała flaga fińska a na drugim nasz polska biało-czerwona.Uczcie sie od mądrych i dumnych narodow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.ecatel.net 09.11.12, 23:05 I co? Dalej będziesz twierdził że jesteśmy niepodlegli i czcił dzień niepodległości? Głupota polityków nie zna granic! wiadomosci.onet.pl/fotoreportaze/Kraj/pierwsi-amerykanscy-zolnierze-na-stale-w-polsce,5300851,0,fotoreportaz-maly.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.ecatel.net 09.11.12, 23:18 Flaga? Poczytaj mi mamo! PRAWDZIWY STAN Państwa pod rządami Tuska i angielskiego żyda Rostowskiego na rok 2012 - 470 zł realna średnia renta netto. - 880 zł realna średnia emerytura netto. - 1.420 - zł - realna średnia płaca netto. - 1 700 000 - osób - nie objętych ubezpieczeniem medycznym. - 5 000 000 - bezrobotnych bez prawa do zasiłku – poza rejestrem. - 1 900 000 - bezrobotnych pobierających średni zasiłek 534 zł netto - 320 000 - bezdomnych. - 2 000 000 - emigrantów wyjazdy w latach – 2007 – 2012. - 370 000 - dzieci niedożywionych. -13 500 000 - osób żyjących poniżej min. biologicznego–przyjęto kryteria ONZ–dzienny wydatek na utrzymanie 1 osoby nie przekracza 2,5 $ USA. - 93% - przedsiębiorstw państwowych „sprywatyzowanych” – zlikwidowanych. - 98% - sektora bankowego w obcych rekach. - 4 600 - zlikwidowanych placówek oświatowych szkoły,przedszkola,żłobki - 100.000 nowych urzędników w latach 2007-2012r - 56 000 - samochodów służbowych -dla naczelników, dyrektorów , krawaciarzy itp. - 5-10 - m-cy średni czas oczekiwania na wizytę u spec. lekarza !!! - 67 - lat wiek emerytalny. - 2.000.000.000 zł – koszt wybudowania najdroższego w Europie stadionu w Warszawie, który nie będzie w stanie po euro2012 zarobić na siebie. - - najdroższe w Europie autostrady i najdroższe opłaty za przejazd nimi. - - najdroższa energia elektryczna w Europie - - najdroższe ceny za gaz w Unii Europejskiej - - najdroższe prowizje bankowe i najwyższy w UE % na pożyczki. - - najdroższe w Europie opłaty za internet i połączenia telefoniczne - - najdroższe leki w Unii Europejskiej. - - najdroższe opłaty za naukę i przedszkola. To tylko maly % dorobek rudego psycholka. Euro2012: Nie dwa miliony zagranicznych kibiców, tylko nieco ponad 400 tysięcy. Nie 900 milionów zł zysku z ich obecności, tylko 450 milionów. Nie długofalowe zyski liczone w miliardy, tylko owszem, liczone w miliardach, ale odsetki od kredytów. Jeśli do tego dodać rozczarowanych restauratorów, zadłużenie miast-gospodarzy na gwałt podnoszących podatki i opustoszałe stadiony, na których nic się nie będzie działo z uwagi na koszty, to trzeba dojść do wniosku, że Euro 2012 było gorszym kataklizmem niż słynna powódź tysiąclecia z 1997 roku. W końcu kosztowała ona jedyne 4,5 miliarda tyle co nasze puste stadiony. Rok 2013: Większa akcyza zgodnie z dyrektywą (sic!) UE na olej napędowy i gaz LPG, wzrosną ceny żywności i tak już drogiej w stosunku do zarobków większości Polaków. 18-20% rejestrowanego bezrobocia, mimo ogromnej emigracji zarobkowej niespotykanej w żadnym cywilizowanym europejskim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 10.11.12, 09:25 Jeszcze raz!.Jak nie podoba Ci sie ten rzad to go staraj sie na rozne sposoby go wyslac na smietnik historii.Nie rozumiem natomiast co masz do swojej Ojczyzny dzieki ktorej mówisz po polsku,podziwiasz jej historie,krajobraz,kulture itd?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.12, 14:37 lechowski - jestes przypisany do "ojczyzny" z mocy polskiego prawa a to wcale nie znaczy ze masz z nia zwiazek emocjonalny. Jest na swiecie wiele miejsc piekniejszych, bogatszych i zasobniejszych niz nadwislanskie szuwary. Sa na swiecie kraje gdzie milosc jest obopolna, polska kultura trafila jedynie pod polskie strzechy i to nie wszystkie podczas gdy nauka i kultura rozwijane przez inne narody jest obecna w zyciu czlowieka i to niezaleznie od szerokosci geograficznej. A tak na marginesie , czesto gesto w swiecie lepiej nie wspominac ze jest sie polakiem to nie kojarzy sie dobrze. Wiec jakie to powody do dumy. Zatem kolejne pytanie: kiedys pytano cie bys podal jeden i tylko jeden przyklad galezi gospodarczej majacej sie dzis lepiej niz za komuny, potem pytano bys dal przyklad jednego zyjacego polaka w zaglebiu odry i bugu z ktorego polacy powinni brac porzyklad: jako polaka , robotnika, katolika i patrioty, a teraz pytam : daj jeden i tylko jeden przyklad dokonan z ktorego polacy moga byc dumni w swiecie a swiat jest dumny z polakow. Tylko zadnych walesow czy wojtylow, malyszow, kubicow. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 10.11.12, 14:49 Wiesz nikita ze bicie piany z Toba i tarzanem przestało mnie bawic?.Wiec rozmawiaj z podobnymi idiotami jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do idioty l51 Re: Wywiescie flagi narodowe IP: *.cyberghostvpn.com 10.11.12, 15:06 Jesteś tylko bezmyślnym agitatorem lechowski51 posługującym się tylko metodą kopiuj-wklej. A do dyskusji z tarzanem czy nikitą to ci daleko, zawsze dostajesz od nich w doopę bo czego można się spodziewać w dyskusji idioty l51 z intelektualistą tarzanem. I nie powołuj się że jesteś chrześcijaninem, ty jesteś katolikiem a to już całkiem inna melodia i jako katolik możesz być skoorwysynem za jakiego tu pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wywiescie flagi narodowe 10.11.12, 15:09 Ladnie i kulturalnie jak przystalo na typwego lewaka i POstepowca ...a to dla nikusiow i innych "inaczej kochajacych" Polske. www.youtube.com/watch?v=4ZcDqd9wuvs&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiescie flagi narodowe IP: 83.238.199.* 10.11.12, 16:38 Tak - 4minuta. Tak wygląda Polska dla przeciętnego Polaka. To już norma. Jeżeli można mieć pretensję to raczej do natury że na tej ziemi wydała więcej zdrajców których posadziliśmy na stołkach i którzy robią wszystko by żyło się lepiej, IM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re:lechowski IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.11.12, 15:43 lechowski - to nie bicie piany lecz konkretne pytania na ktore nie znasz odpowiedzi bo pozytywnych odpowiedzi nie ma. To przykre ale polacy w czasach wolnosci, swobody i demokracji i poza rujnowaniem wlasnego panstwa nie dokonali niczego co napawaloby duma. PIS, rydzyk, walesa, smolenska, ( ciekawe ze jakos nic nie wspomiona sie o katyniu ) , mordy, rabunki, przemoc, lawinowo narastajaca ilosc fotoradarow, gnebienie podatnika, nedzne szkolnictwo, jeszcze nedzniejsza sluzba zdrowia, exodus spoleczenstwa za chlebem...itd,itd to poklosie rzadow posolidarnosciowych elit. Twoich elit lechowski. Rozjeb//liscie kraj doszczetnie i mysle ze ty nie masz moralnego prawa by pouczac , nawet na forum. By nie napedzac twojej konunktury, oswiadczam ze to jest ostatni wpis w ktorym wymieniam twoje przezwisko. Obudz sie a leb zawin we flage , padnij na kolana i pros pana o wyrozumialosc w dniach sadu...oops, zapomnialem ze jestes ateista i twoja swiadomosc wykracza poza niebianskie progi. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re:lechowski 10.11.12, 16:04 Nasz Ukochany Przywodca otwierajac dzisiaj w otoczeniu tlumow dzialaczy PO 3 km obwodnice w Przemyslu na nowo zdefiniowal pojecie patriotyzmu... Mam nadzieję, że teraz wszyscy będziemy lepiej rozumieć, że te nowoczesne znaki polskiej niepodległości to drogi i mosty, które powstają czasami z kłopotami, ale jednak powstają w całej Polsce www.youtube.com/watch?v=S4z_pTmyvGI Przypomne jeszcze jak Nasz Ukochany Przywodca rozumie polskosc; Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pod rozwagę Re:lechowski IP: *.rzeszow.hypnet.pl 02.12.12, 23:19 „Troll jest mistrzem fałszowania tożsamości. Sprawia, że inni wierzą, że jest kimś, kim w rzeczywistości nie jest. Troll próbuje wchodzić do danej społeczności internetowej jako jej wartościowy członek, wszedłszy, zaczyna niepostrzeżenie prowokować innych członków, tworząc wpisy z pozoru wyglądające na próbę zaaranżowania poważnej konwersacji, ale w rzeczywistości obliczone na marnowanie czasu poprzez wywołanie jałowej kłótni .” S. A. Golder, J. Donath „Social Roles In Electronics Communities”. Najlepiej nie pozwolić się sprowokować. Wkrótce po prostu zniknie. Chyba, że zacznie prowokować i obrażać sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś