womeen2
17.07.15, 00:13
Przepraszam najmocniej jesli kogoś urażę...Nie to mam na celu.
ale tak sie zastanawiam po lekturze dzisiejszego wydania TN.
Subiektywnie jako czytelnik...
Jest tam spory artykuł o dojrzałej kobiecie chorej na nowotwór.Na niemal calą stronę-PLUS oKŁADKA.
Ani słowa oczywiscie o tym skad ta kobieta jest (bo po co?) ,KIM JEST,jakie ma "zaslugi" czym sie rozni od innych 10 TYS. chorych...Powiedzileibyście "zwykła chora" - w trudnej sytuacji,gdzie swiat sie Jej załamał po diagnozie...CHORA JAKICH CO ROKU przybywa w Polsce setki.
Z obszernego artykułu dowiadujemy sie Tylko tyle ze dowiedziała sie w lutym,ma przerzuty,zbiera pieniazki na leczenie w Krakowie i ma córkę-studentkę,która wiadomo Jak to córka robi wszsytko co może by mamie pomóc.(kazdy z nas na jej miejscu zrobił by to samo,przeciez to dorosła kobieta).
Z artykułu dowiadujemy sie ze bedzie o nich" sprawa dla reportera' wkrótce...i Planowane jest jakis koncert charytatywny nad jeziorem,gdzie Patronem bedzie sam KIełb i leliwa.
Oczywiscie trzymam gorąco kciuki za to by zebrali pieniazki i Pani wyzdrowaiała.
Ale gdzie tu jest jakiś fenomen?
Moze tylko ja mam takie odczucie po lekturze...a Reportaz jest miernie napisany.
Czegoś mi tam brakuje.
Co roku stoją Puste puszki w kauflandach dla jakiegoś chorego niemowlaka,niewidomego dzieciaka,dzieciaka z porazeniem...dzieciaczka bez rąk.I tu jestemsy obojetni.
Nie ma TIVI i pani JAworowicz:( Dlaczego?
Nie organizowalismy chyba nigdy zadnych koncertów dla Tarnobrzezan chorych na białaczkę.,dla wspanialych dzieci ze szkoły specjalnej.,dla osierconych dzieci...dla xx innych kobiet które co roku slyszą diagnoże RAK.
Mmoja sasiadka zmarła na raka,sasiadow kilku,wujowie,nauczycielka,mama kolezanki...(tez miała złą diagnozę-reumatyzm).
Kurcze czemu wtedy nie było Fejsa...Dlaczego to było tabu,a oni nie mieli i rozgłosu?Tacy wspaniali ludzie...
Moze jakąś kampanię społeczną zorganizujcie nad tym jeziorem,happening.
Postawcie mammobus i Mówcie tym kobietom jak wazna jest profilaktyka.
Moze Leliwa która tez sie zaagazowała z koncert zrobi jakąs pólroczną kampanię na antenie?
Co roku jest mammobus w Grebowie i co roku nie ma chętnych!:((
No i oczywiscie panom kazcie badać prostatę.