kangur4 31.01.06, 22:32 Przeczytałam Harrego Pottera, mam zepsuty telewizor, męża niet - ratujcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 22:33 raaatuuujeeee a co z tym tv? powazna sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 tv i tak se mozna oszczedzic 31.01.06, 22:37 trzydziecsci kanalow a program do doopy! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 22:42 Na tyle poważna, że nie opłaca się go naprawiać. Trza kupić nowy - pewnie dopiero (!!!) w weekend. I niech mi nikt nie pisze, że żyje sobie szczęśliwie bez telewizora. Bo wic z rezygnacji z TV polega na tym, ze to właściciel decyduje a nie telewizor za niego. Ja żądam posiadać telewizor. Ja żądam skakać po kanałach, bezmyslnie gapić się w ekran i słuchać brzęczenia w tle! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:33 Tydzien bez tv to powazna sprawa.Ale od czego masz nas! mozemy Ci relacjonowac wszystko co sie dzieje.Podzilimy sie kanalami i kazda bedzie na biezaco opowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
hipcia5 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 22:40 no pogadałym z toba bo siedze tu od 19.30 ale namęczyłam sie nauką zmniejszania zdjęć bo niedługo zamierzam sie wam pochwalić maluchami, zdjęcia będą u nas na "maluchach i niemowlakach od końca do początku" sporo sie namęczyłam bo nigdy tego nie robiłam.pozdrawiam i smaczengo ależ mi smaka narobiła Odpowiedz Link Zgłoś
hipcia5 Re: ale na co tego SMAKA? 31.01.06, 22:45 a smaka na ciuciuu........... dobranoc dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 HP 31.01.06, 22:48 Podobał mi sie, jak zwykle. Wciąga, nie powiem. A Polkowski jak zwykle mistrz nad mistrze. I nic mnie nie obchodzi, że dla dzieci, że pogardzana fantasy (uwielbiam), że produkt marketingowy (ale za to jaki produkt i jakiego marketingu - szapoba). Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: HP 31.01.06, 22:50 Mnie tez nic to nie obchodzi, Kangur. Ostatnio obejrzalam Czare Ognia, bo maz mi zorganizowal, z wypiekami na twarzy. A 6 cz po czesku to byl taki...folklor. Jak juz mowilam, Dumbledore to Brumbal, a Hogwart to Bradawice, a Knot to Popletal. I takie tam smaczki. Ale szkoda, ze znowu trup.Ona to musi lubic. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: HP 31.01.06, 22:57 Hmm, dlatego myslę, że Polkowski to mistrz - przetłumaczył tylko Knota. I dzięki temu wybitnie angielska atmosfera książki się zachowała. A ja myslę, że ten trup, to jakaś ściema. W każdym bądź razie mam taką nadzieję, bo mi się smutno zrobiło... A czy prawdą jest, Pam, że po czesku wszystkie żeńskie nazwiska kończą się na - owa, i że nawet Marylin Monroe jest, hmm, nie wiem, jak to napisać, Monrołowa, czyli jest żoną nieistniejącego pana Monroe? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: HP 31.01.06, 23:08 Prawie wszystkim aktorkom dodaja to owa.Kilka sie uchowalo, nikt nie wie, na jakiej zasadzie. Jesli laska sie nazywałaby np. Pryszczu, to tu by była Pryszczuova. A tak, to są E.Piafova, M.Monroova, itp. Tu masz linka do obecnego programu TV, zobacz, co potrafia zrobic z Ally McBeal, na 1progr o 02.10: tv.aktualne.centrum.cz/ Wszyscy teraz spekuluja, ze ze Snapem to byla kiwka, a i trup to nie przypadek. ja juz czekam na ostatni tom, hehe.Razem z moimi siostrzenicami w wieku bardziej Harrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a moze by tak 31.01.06, 22:44 tam jest fajny watek kiedy dziecko wyciaga rece do mamy i moje dziecko jak zwykle zacofane (7-8m-cy) bo inne to juz jak 4 msc maja to rece to mamy wyciagaja... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 mmala 31.01.06, 22:45 to ja Ci napisze, z czym Cie najbardziej kojarze z Niemowlecia, chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 mnie? 31.01.06, 22:48 a wal smialo! ja juz nie pamietam jak to bylo "wczesniej" Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 kojarzysz mi sie z takim watkiem o karuzelce 31.01.06, 22:51 jak sie laski licytowaly, ze juz od urodzenia dzieci sie tym zabawialy, co ja pisze, ekscytowaly, ze ich noworodki oczami hehe wodzily za zabawkami. A Ty Matkowi chcialas karuzelke nocami puszczac, coby mu pierwsze miesiace bez niej zrekompensowac. Tak mi sie terza skojarzylo w zwiazku z tymi raczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: kojarzysz mi sie z takim watkiem o karuzelce 31.01.06, 22:53 hehehe, faktycznie cos takiego pislam!)biedne te moje dziecko.... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 hehe mam 31.01.06, 22:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=26750361&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: hehe mam 31.01.06, 23:02 hehehe, usmialam sie!!!fajnie tak poczytac, cos jak pamietnik, prawda? A Ty Viv tez ostro jechalasPamietam, pamietam, juz wtedy Cie lubilam Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 taaa ...wspomnien czar :-) 31.01.06, 23:13 A Wenus pamietam z takiego watku o wyrodnych matkach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=26888228&a=26888228 i jeszcze takiego jednego o mortadeli. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: taaa ...wspomnien czar :-) 31.01.06, 23:14 Sie wtedy Wenus chyba baaardzo nudzila, a buszmenek jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Pam, a wiesz z ktorym watkiem Ty mi sie kojar 31.01.06, 23:25 o kolczykach? jak sie poklocilam z Pancerniczkiem? czy o rehabilitacji? którejś z wielu? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 no o kolczykach 31.01.06, 23:27 cos tam bylo o jakiejs nadetej skince czy cus w tym guscie Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: no o kolczykach 31.01.06, 23:32 o subkulturze młodziezowej, ze mloda byla czerwona, zła i nadeta, a z kolczykami wygladala jak maly skin... bo mnie ponioslo, jak laska napisala, ze kolczyki to sie WSZYSTKIM podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Pam 31.01.06, 23:35 nie denerwuj sie ale ja ostatnio na basenie widzialam taka malenka dziewczynke (z pol roku) z kolczykami-slicznie wygladala,takie srebrne kwiatuszki.Of course od razu o Tobie pomyslalamAle wygladala przeslicznie.No Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka na emamie tez sie nudza: 31.01.06, 23:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=35944510&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 hehe dobre 31.01.06, 23:22 cyt: "to w końcu są jego buty i to on jeździ tym samochodem. w czasie kiedy to wykonujesz te czynności on pewnie leży na kanapie i ogląda tv i jest bardzo zmęczony??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: hehe dobre 31.01.06, 23:24 ładnie sobie przygaduja a jak tam u Was jest z czyszczeniem butow, co? przyznac sie! a samochod to kto myje? my jestesmy leniuchy i jezdzimy na myjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 samochody myje nam myjnia 31.01.06, 23:26 a buty se sama czyszcze, a maz swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: samochody myje nam myjnia 31.01.06, 23:27 raz jeden przetarlam mezowi buty jak sie spieszyl na jakas impreze firmowa, szukal garnitura a okazalo sie buty garniuturowe sa "lekko" brudne Samochod albo maz albo myjnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: hehe dobre 31.01.06, 23:26 sampchód i buty to sprawa Mariusza. ostanio nawet zmywa codziennie i wynosi śmieci. poza tym ochoczo przewija wszyskie kupy i robi kolację..... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: hehe dobre 31.01.06, 23:27 Kubona, a jak bys jeszcze napisala na emamie, ze przy tym wszystkim chodzi do pracy, to bys od niejakiej Halszki uslyszala... Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: hehe dobre 31.01.06, 23:30 Co znowu halszka zmalowała? Bardzo jestem ciekawa, bo ostatnio zafascynowała mnie jej osobowość przy wątku niejakiej princessy7. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Halszka 31.01.06, 23:34 zawsze mniej wiecej w ten sam desen, ze jak masz dziecko i nie pracujesz (czytaj "siedzisz w domu"), to Twoim OBOWIAZKIEM jest w tym domu i przy dziecku zrobic wszystko, a jak Ci sie to nie podoba, to marsz do pracy. Howgh.A Pan Maz zarabia kase i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Halszka 31.01.06, 23:36 Ale zdaje się, ona dzieci nie posiada? To by sie zgadzało, że takie kocopały opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Halszka 31.01.06, 23:40 dopiero w ciazy jest, albo nawet jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 kurde 31.01.06, 23:36 ale ja wytresowali. W zasadzie to mi jej szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: hehe dobre 31.01.06, 23:27 Dziwna sprawa, ale ja nigdy nie widziałam mojego męża czyszczącego buty. Co gorsza on ma buty zawsze czyste. Może ONA mu je czyści? A nie mogłaby mu gotować obiadów zamiast? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 albo nawet 31.01.06, 23:28 obiadow na dwie osoby, co by na wynos mial i dla zonki? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 ONA 31.01.06, 23:29 na pewno!)) moj maz nawet naczyn nie zmywa bo mamy zmywarke! ale wyjmuje naczynia i ladnie wklada brudne.I sprzata podloge. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 22:43 Viv, ja nic nie mam na smaka. A Ty pewnie bedziesz sobie frytki robic, co? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 nie nie 31.01.06, 22:44 ja tez nie mam SMAKA. Hipcia pisala na gorze, ze ma SMAKA, to pytam grzecznie - na co? Odpowiedz Link Zgłoś
hipcia5 Re: nie nie 31.01.06, 22:46 a smaka na ciuciuu..........dobranoc dziewczyny oglądnijcie jutro moje wypociny tzn zdjęcia maluchów na naszym forum u góry "maluchy i niemowlaki od koća do początku" ok? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 musze sie Wam przyznac 31.01.06, 22:44 ze NIGDY nie bylam na emamie! tzn tylko czasem cos czytalam ale NIGDY nic nie napisalam.To byl moj sekret. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 22:48 a ja ostatnio bywam na emamie, zwlaszcza, jak sie chce z kims poklocic to tam jest z kim, o wszystko wlasciwie Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 22:50 jakos mi teraz lzej, choc i tak drzalam ze ktos na to wpadnie, w koncu wyszukiwarka nie klamie Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 22:50 Bo my to takie cwaniary jesteśmy - tutaj ciu, ciu, ciu, wersal, bułkę przez bibułkę a na innych forach odkrywamy prawdziwe (kłótliwe) oblicze. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 22:51 bo my wszystkie takie klotliwe jestesmy, ze jakbysmy sie tak spotkaly, to by piora lecialy! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 22:55 No, tu sie klocic nie wypada. I sie znamy. I sie widzialysmy nawet na zdjeciach.A na takiej emamie mozna wszystkie emocje puscic. I szalenstwo, spiew i taniec, hopsasa... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 23:04 ja bym poszalala na jakies imprezie....bez dzieci, bez meza...same baby (no niekoniecznie)piwko z sokiem, papierosek, na drugi dzien kac-morderca ale to nic bo mozna jeszcze polezec, pojsc na basen albo klin klinem.... A klocenie sie z jakimis nawiedzonymi mamuskami, eh, nie chce mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 23:09 Mnie sie tez zawsze wydaje, ze mi sie nie chce, a potem jakos tak samo wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 23:10 bo Ty jestes ten typ, co sie daje wciagnac w klotnie a ja nienie zauwazylas?)) Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 23:12 Racja, Mmala. Nawet bym Cie nie probowala ciagac w jakas awanture, no cos Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: musze sie Wam przyznac 31.01.06, 23:16 eee nie o to chodzi, ja nie umiem sie klocic tak ostro z kims kogo nie znam, nawet jak mnie wkurza to co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:12 Kangur, no coś Ty! Masz dziecko i się nudzisz? Dam linka na Niemowlaku, niech Cię naprostują. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:12 Lepiej na emamie...Zaraz Ci kaza posprzatac albo cuś. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:14 Prasowanie na nudę jest najlepsze. Jak sprzątasz, to się jeszcze trochę powysilasz, adrenalina sie spala, a takie prasowanie to jest na nudę jak klin na kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:23 Dzisiaj była Pani_Do_Sprzątania, więc nawet jakbym bardzo chciała, to i tak nie mam co sprzątać i prasować, bo wszystko posprzatane i wyprasowane. Może powinnam pohaftować? Albo powyszywać gobeliny? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:25 Kangur, po prostu daj wolen Pani od Sprzatania i przestaniesz sie nudzic! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:28 Ani mi się śni. Wolę się tu z Wami ponudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:29 i chodzi do pracy ale to oczywiste jakby? przecież ja mam sesje i się uczę? własnie.... daj linka to na pewno napiszę . musze sobie odbić dzisiejsze zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka prosze bardzo, Kubona 31.01.06, 23:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=35944510&a=35946480 a to z innej dyskusji z owa Halszka, gdy juz nie wytrzymalam, bo twierdzila, ze nieprzespane noce przy dziecku to o samo, co sesja...: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=21655059&wv.x=2&a=35684682 Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 ale jaka figlarka za to 31.01.06, 23:42 cyt "Powiem więcej specjalnie nauczyłam sie masażu by dogadzać mężowi gdy zmęczony wraca np po pracy itp. Ale u nas to kwestia partnerstwa" DDD Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: ale jaka figlarka za to 31.01.06, 23:44 hehe, ciekawe czego maz sie w ramach partnerstwa wyuczyl ja wlasnie przeczytalam, ze ona zaraz po porodzie wraca do pracy i na studia ciekawe, po co jej to dziecko, w takim razie, eh Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:30 a duze masz te apartamenty, ze ona Ci sprzata? mnie by wkurzalo chyba troche jakby mi ktos tu lazil.No chyba, ze by mnie w domu nie bylo.Albo bym miala trzy razy wieksze mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:33 Nie, nie duże. Kwestia przyzwyczajenia. Na najbardziej newralgiczne momenty (odkurzanie, mycie podłóg) uciekamy z Matyldą z domu na spacer (dziś akurat byłysmy się szczepić). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:37 no chyba ze tak.Bo ja bym chyba od razu poprawiala, sprawdzala i w ogole sie wtracala Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:38 kiedyś by ci przeszło nieważne jak ważne że zrobione. a tyw tym czasie możęsz paznokcie zrobić...... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:46 ale mi to zajmuje gora 10min, wiec bez sensu zeby ktos do mnie przyjezdzal na 10min.A nie wiem co innego u mnie mozna robic....no chyba ze kurze ale mieszkanie nowe, wiec nawet nie ma wielu mebli do scierania, lazienka sprzatana na biezaco....prasowanie chyba! o tak!to sprzedam chetnie i moze by mi sie nawet odwidzialo nieprasowanie Matka ubranek)A na wiosne okna moglby mi ktos umyc i przekopac ogrodek i posadzic cwiety.A moze sama posadze, pocwicze miesnie brzucha Przypomnialo mi sie, ze chce wiosny!!! Kubona, u Ciebie tez ktos sprzata??? no to ja tez chce! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:48 U mnie czasem sprzata mąż. Po pracy biedaczek, hehe. Ale jednak czesciej ja, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:51 10 minut? No tak, chyba, że się sprząta na bieżąco. Ale niestety to jest tak, że jak się ma taką P_D_S, to mówiesz sobie: Eeee, co tam, przyjdzie Pani, to posprząta, w końcu jej za coś płacę... W związku z tym w poniedziałki (Pani przychodzi we wtorki) drżę na każdy dzwonek do drzwi, bo wyobrażam sobie, ze to sanepid przyjechał opieczętować mi mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:55 hehe, no tak.Ja lub maz odkurzamy mniej wiecej co drugi-trzeci dzien, a codziennie zamiatamy, bo sie brudzi bardzo.No i nasze 54 m2 w 10 min to luzPo tygodniu nie sprzatania to faktycznie Matek by sie potykal albo najadl jakis resztek z podlogi Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:57 sprzątam sobie sama i nawet lubię to robić a halszka jest rewelacyjna, skoro jest taka zorganizowana to chyba pożyczd ejje kubsuia it o chorego na tydzień. ciekawe czy potem też będzie taka mądra Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:58 a do sprzątnięcia mam ok 100 metrów plus schody i podwórze. da się przeżycć Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:15 ja się o mały włos wdałabym dziś wkłótnie. na niemowlaku jest wątek: kiedy kłaść dziecko na brzuchu? ciśnie mi się odpowiedź: co drugi dizeń od 15 do 15:45. ale na szczęście Kuba mnie zawezwał na dywanik. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:18 ja powoli zaczynam przyznawac Pam racje, ze baby maja schize z napieciem miesniowym, asymetria itp.Naczytaja sie a potem ogladaja wlasne dzieci pod mikroskopem. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:19 Na dodatek ta schiza jest chyba zaraźliwa i też ją załapałam. Wydaje mi się, że Klucha jakoś tak krzywo się układa Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:20 hehe, jeszcze troche i bedziemy tam łeb w łeb oponować... a potem i o kolczykach pisac Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Nuuudzi mi się 31.01.06, 23:22 ja planuję na urodziny Kubusia zrobić mu prezent i kolczyk do noska mu wsadzic.niech ma chłopak, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 dobranoc 31.01.06, 23:44 zwiewam, bo rankiem na zajecia niemowlinkowe z Myszem pedze! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: dobranoc 31.01.06, 23:45 dobranocki, Viv, wyspij sie tej nocy ja zaraz tez biegiem do wanny, dzis Malgol poszedl spac dopiero o 22.20, wiec sobie siedze i sie delektuje ciszą... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dobranoc 31.01.06, 23:47 u nas Matek podobnie, mial powera jak po red bullu Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka nooo musiało Ci się fest nudzić 01.02.06, 11:50 skoro Harrego Pottera zmogłaś Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: nooo musiało Ci się fest nudzić 01.02.06, 11:52 no cos Ty? Harry Potter jest super... Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: nooo musiało Ci się fest nudzić 01.02.06, 11:59 Ależ ta książka naprawdę jest bardzo dobra. Oczywiście, jeśli lubi się tego typu książki - ja jestem wielką fanką gatunku fantasy, co więcej, uważam się za eksperta w tej dziedzinie. I z całą mocą stwierdzam, że HP absolutnie plasuje się w czołówce książek fantastycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Kangur 01.02.06, 12:15 Książeczki lubię i cenię, uważam, że poziomem, pomysłem i sprawnością warsztatową nie odstają od światowej fantasy, natomiast autora nie znoszę. A juz po przeczytaniu wywiadu-rzeki z prof. Beresiem - znienawidziłam Sapka dokumentnie. Dziwny dysonans. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Kangur 01.02.06, 12:17 Hehe, moj maz to wlasnie skonczyl czytac i strasznie nadawal, ale na Beresia, ze zadaje idiotyczne pytania, a Sapkowski mu odpowiada na odczep sie. Ja jego ksiazki baaardzo lubie. Te o Wiedzminie, bo trylogia husycka mnie męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Trylogia husycka 01.02.06, 12:24 No wiesz co? Jak to? Przecież z racji tego, gdzie mieszkasz, powinnaś czytać ją z wypiekami na twarzy! A tu wklejam link z wywiadem z prof. Beresiem, który odsłania kulisy powstania książki. Parę rzeczy w nim tłumaczy: www.sapkowski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=773 Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Trylogia husycka 01.02.06, 12:52 Dzieki. No wlasnie powinnam, a jakos mnie nuuuudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka wierzę Ci, wierzę 01.02.06, 15:05 tylko musiałam tak napisać dla zmylenia przeciwnika - mojego kolegi małżonka, który utrzymuje, iż na widok HP piecze go wątroba. Czemu akurat wątroba?? Ja próbowałam czytać, ale nie mogłam zmóc 1 części. A u mnie w domu na honorowym miejscu, prawie koło Bibli stoi cała seria i ona mnie strasznie swym wyglądem i grubością ksiąg przeraża. A stoi, bo mój ojciec czyta namiętnie i jeszcze cieszy się przy tym jak dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: wierzę Ci, wierzę 01.02.06, 15:28 A wiesz, że mój mąż tez dostaje jakiejs nerwowej wysypki na wzmianke o HP? On tłumaczy to swoim obrzydzeniem do kampanii marketingowej jaką wspomagana była sprzedaż książki, a mi się wydaje, że to zwykła przekora - wszystkim się podoba, to mi podobać się nie będzie i już, mimo, że nawet nie wiem o co w niej chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Dokładnie tak jest!!!:-) 01.02.06, 17:11 Trafniej tego nie mogłaś opisać... matko, ci faceci, jak im już jakś klapka zapadnie to koniec, trybiki stają i nie ruszy, nie ruszyyy A tylko dlatego, że właśnie wszyscy wkoło się fascynują, a ja chcę zostać inny, ORYGINALNY, MYŚLĄCY - tak to u nas wygląda Odpowiedz Link Zgłoś