Dodaj do ulubionych

Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po la...

IP: *.golebia.clarus.com.pl 23.03.04, 08:40
Jesli Hania bedac na IV r. uwaza, ze prawo to nauka humanistyczna, to tez
bedzie mial aproblemy ze znalezieniem pracy.

Wbrew temu, co uwaza wielu laikow prawo jest nauka scisla.
Najbardziej humanistyczna ze wszystkych nauk scislych.

Pozdrawiam,
Dr Esiarz
Obserwuj wątek
    • Gość: Viola Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 23.03.04, 10:28
      A czy prawo to nauka scisła?? To czym są studia na politechnice??
    • Gość: ekonometria III r. Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 23.03.04, 16:05
      Ale pierdy w tym artykule, tylko ten chłopak z elektroniki jakiś taki sensowny.
      • Gość: kaja Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.icpnet.pl 23.03.04, 16:19
        dokladnie. mozna by chociaz dla kontrastu przedstawic po
        dwoch "przedstawicieli" danego kierunku
        pozdro
    • Gość: K Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 17:16
      Jak zwykle nikt nie pyta studentów medycyny.
      Z założenia lekarz zawsze znajdzie pracę to, że będzie ona 1/6 średniej
      krajowej to "nie ważne".
      Studenci medycyny mogą emigrować. I to najlepsze rowiązanie. :)
      • Gość: sb Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.04.04, 21:15
        jak zwykle to nikt nie pytaa zadnego absolwenta uczelnii niepublicznej....
    • Gość: marcin Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: 80.51.253.* 23.03.04, 17:22
      moja osobista opinia jest taka że wybór studiów zależy w wielu przypadków
      (zależał też w moim) od miejsca zamieszkania i po prostu kasy !!!!!!!!!!!!!!!!!
      nie zależy od tego co sie umie i ile zdało by sie egzaminów , od tego na ilu
      sie było olimpiadach i jaką ma sie średnia ale od kasy !!!!!!!!
      bo jak sie nie ma kasy bo tatuś nie jest kasiasty to o studiach można sobie
      pomażyć
      nie stać mnie było na studia w klrakowie czy warszawie (zresztą w Warszawie to
      nawet nigdy nie byłę)
      dlategoteż ja sam na uczelnie PWSZ (hehehehhehe czy ktoś wie co to jest ??????)
      dojerzdzałem autobusem 42 km w strone bo taniej
      a byli w mojej klasie średniej tacy co byli lepsi ale mieszkali na wsi i na
      rzadne studia nie było ich stać
      tak wiec punkt widzenia zależy od puntu siedzenia zamieszkania i od możliwości
      rodziców
      z pozdrowieniami wasz przypadkowy czytelnik
      marcinektg@poczta.fm
      • Gość: Richelieu* Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: 217.98.107.* 23.03.04, 17:28
        państwowe wyższe szkoły zawodowe najczęściej są znacznie lepsze niż prywatne i
        takie same jak małe ośrodki uniwersyteckie, np. pwsz w nysie jest porównywalna
        z uniwersytetem opolskim, a przez to, że ma i architekturę też z polibudą w
        opolu
        • Gość: programic Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 19:52
          nie wszystkie PWSZ sa lepsze od prywatnych, mysle ze na prywatnej uczelni
          lepiej 'dbaja' o studenta, a poza tym ma wieksze mozliwosci, nowoczesne
          wyposazenie budynku, mam znajomych na politechnikach 'renomowanych' co nawet
          nie maja dostepu do neta bo po prostu na czas zajec jest wylaczany,
          <oszczednosc:> tak samo porownanie studenta ekonomii z dobrej uczelni prywatnej
          i akademii ekonomicznej - to jednym slowem dwa rozne swiaty. pozdrowka
    • Gość: tez nie laik! Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.visp.energis.pl 24.03.04, 22:25
      a wg Ciebie czym sa studia na AWF? przyrodoznawstwem? a moze naukami scislymi?
      prawo jest nauka humanistyczna.
      nie wiem na jakiej podstawie dokonales takiego podzialu, ze zaliczyles je do
      scislych.
      pozdr
      anty-laik
    • Gość: sweeper broń boże Akademia Ekonomiczna w Katowicach !!!!!! IP: *.gr.com.pl / *.za.digi.pl 24.03.04, 22:29
      jestem studentem 2go roku studiow dziennych. Obrałem taktyke , ze ucze się i
      pracuje ( biore każda "rozwojową" pracę)...
      Masz zamiar studiowac na WE w Katowicach i pracowac ??? JESTES WROGIEM !!!
      kazdy tylko powtarza gdy muszę się tłumaczyć z nieobecności itp: Proszę Pana,
      Pan jest wybrańcem, pan powinien się tylko uczyć, jeśli nie to trzeba było iść
      na zaoczne.....
      ja pierdoooleeee....aj już tam nie wytrzymam, tam każdy kłody pod nogi wam
      podstawia -> jesli chodzi o wykładowców.
      Egzaminy z większości przedmiotów to porażka...a nie chce mi się pisać

AE w Katowicach śmierdzi !!!
    • Gość: Gosc Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.darnet.rybnik.pl 25.03.04, 23:51
      Wciaz porusza sie tu temat szkol panstwowych..a jakie macie podejcie do szkol
      prywatnych?Do Wyzszych Szkol,w koncu nie kazdy ma to szczecie dostac sie na
      Uniwersytet.Czy uwazacie,ze wtedy absolwenci sa traktowani jako dzieci gorszego
      boga?
      • Gość: programic Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 10:35
        prywatne uczelnie są coraz lepsze od prywatnych ( w sumie od zawsze byly)
        • Gość: * Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.topolowa.net 27.03.04, 14:21
          Gość portalu: programic napisał(a):

> prywatne uczelnie są coraz lepsze od prywatnych ( w sumie od zawsze byly)

tak, sa coraz lepsiejsze od nich...
    • Gość: Hoerspiele ???nauka niemieckiego??? IP: 134.93.62.* 30.03.04, 12:31
      Uwaga!Posiadam 60GB ksiazek sluchanych po niemiecku. Wszystkie najnowsze tytuly!
      Swietne do nauki jezykow! Paul Coehlo, Umberto Eco, Ken Follet, Robert
      Schneider, De Saint-Exupery i tysiace innych, w tym
      nagrodzone "Feuerzangenbowle" Heinricha Spörla, "Wilk stepowy" Hermanna Hessego
      oraz szlagiery typu Wladca pierscieni Tolkiena ("Der Herr der Ringe").
      Znakomita jakosc!
      Zainteresowanych prosze o kontakt: gg:2155973, email: sergiej7@o2.pl
    • Gość: HSM Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.zetosa.com.pl 14.04.04, 23:43
      studiuje na wydziale mechanicznym na kierunku mechanika i budowa maszyn
      ( studia polegaja na rozwiazywaniu zadan problemowych nie jest to nauka
      pamieciowa )
      przez pierwsze 5 semestrow wszystko nam ladnie wylozyli tzn
      mechanika
      wytrzymalosc materialow
      podstawy konstrukcji maszyn
      drgania mechaniczne
      teoria maszyn i mechanizmow
      automatyka
      matematyka
      fizyka

ale teraz zaczynaja sie schody mowia do nas " Panowie macie juz podstawy
      jestescie doroslymi ludzmi nikt was za reke nie bedzie prowadzil jak pojdziecie
      do roboty to wam powiedza panie rob pan to i tyle ( w wiekszosci przypadkow
      sami nie beda wiedzieli jak sie za to zabrac i dlatego was przyjeli )
      jest do zrobienia projekt np ukladu napedowego na ktory jest 5 miesiecy i
      trzeba dzialac ;-)
      wiec teraz zaczyna sie dopiero studiowanie czyli szukanie materialow w czytelni
      ksiegarni sprowadzanie zagranicznych ksiazek internet bazowanie na wiedzy ktora
      sie wczesniej zdobylo zagladanie do norm szukanie podobnych projektow i
      analizowanie czy cos moze sie przydac

obecnie branza mechaniczna w polsce ma sie coraz gorzej jednak nie wyobrarzam
      sobie studiow na innym kierunku moze w ramach uzupelnienia wiedzy zrobie
      jeszcze jakies studia z elektroniki/telekomunikacji/informatyki

pozdrawiam
    • Gość: stivi Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 14:44
      Słuchajcie przyszli studenci.Nie wybierajcie przypadkiem Transportu na Politechnice Sląskiej. Kierunek beznadziejny ,ludzie fatalni.
    • Gość: chemia, fizyka, ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.05.04, 10:52
      a co z tymi przedmiotami?? czemu zawsze wszyscy ida na studia tak oklepane
      jak "ekonomia i markieting".. i kim mozna byc po skonczeniu studiow np. chemii
      (wylaczajac jakze oplacalny zawod nauczyciela..)
    • Gość: skieras Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 10.05.04, 11:24
      Uczelnia prywatna na tym samym poziomie co państwowa. Dobry żart. Owszem
      zdarzają się Wyższe Szkoły o poziomie wyższym niż niektóre państwowe ale jest to
      tylko dowodem zajebiście niskiego poziomu tych ostatnich, a nie wyokiego tych
      pierwszych. Osobiście studiuję informatykę nw WEiTI PW i co jakiś czas zgłaszają
      się do nas studenci różnych Warszawskich Wyższych szkół z prośbą o "pomoc" przy
      pisaniu projektu, kolokwium czy egzaminu. Bo sami gówno umieją. A poziom
      nauczania jest tam na prawdę do bani.
    • Gość: KORA BIOTECHNOLOGIA IP: *.net.autocom.pl 14.05.04, 21:44
      Studiuje w Krakowie biotechnologie,pierwszy roczek, na AR. Jak na razie jest
      O.k, choć wizja nadchodzącej sesji mnie przeraża.Pozatym jest spoko!!!
    • Gość: izka odpowiedz IP: *.magma / *.magma-net.pl 03.07.04, 19:15
      a ja wybieram sie na filologie hiszpanska lub kolegium angielskiego,pozniej
      chcialabym isc na afrykanistyke do Warszawy na UW.Co do pracy to lubie czeste
      zmiany i rozwazam mozliwosc podjecia pracy w charakterze nauczyciela,tlumacza
      lub kogos zwiazanego ze zwalczaniem rasizmu i nierownosci spolecznej oraz w
      biurze podrozy jako pilot wycieczek ;-) a czy jest ktos tu jeszcze co mysli o
      filologii??Lub jest na wymienionych kierunkach?zadowoleni jesteście?Czekam na
      odp!
    • Gość: gorzka_ Re: Mówią studenci i absolwenci: Nasze wybory po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:58
      Nie polecam Szkoly Glownej Handlowej w Warszawie, przereklamowana
    • los6 A medycyna? 01.08.04, 22:07
      Nie ma komentarza studenta z żadnej uczelni medycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka