whitenaked 01.10.10, 18:59 Jak się uczyć bym nie dostawała jedynek,,? :(Jakieś pomysły??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fun88 Re: Jak się uczyć ?? 01.10.10, 21:08 wpisałem to pytanie w google i wyskoczyło mnóstwo stron. u ciebie nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
jmichalska24 Re: Jak się uczyć ?? 07.10.10, 10:22 Ja staram się uczyc po prostu regularnie. Miałam jeszcze niedawno małe problemy z nauką. Postanowiłam wtedy, że muszę coś z tym zrobic. Dlatego każdego dnia po powrocie z domu, jadłam obiad a potem uczyłam się materiału na klasówkę, oraz powtarzałam materiał z dnia obecnego i poprzednich. Tak samo robię z językami, których uwielbiam się uczyc. Teraz zapisałam się na wyższy kurs angielskiego w Warszawie, dzięki rabatowi ze strony fastdeal.pl. Gdyby nie uczyła się angielskiego regularnie, nigdy nie osiągnęłabym obecnego poziomu. Polecam więc pamiętac o regularności, ale i też o odpoczynku, bez którego żadna nauka nie będzie efektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
orange_gutan Re: Jak się uczyć ?? 28.10.10, 10:07 Może spróbuj mind mappingu czyli mapy myśli, podobno bardzo skuteczna technika nauki. Istnieje taka agencja May Agency, która organizuje szkolenia z zakresu tej techniki, profesjonalne kursy prowadzone przez fachowych instruktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: Jak się uczyć ?? 08.10.10, 04:23 A coś więcej o przedmiocie ? Trudno uczyć się czegokolwiek, kiedy materiał jest niezrozumiały. Kiedy miałam wyjątkowo kiepskiego nauczyciela, szukałam tych samych informacji w najlepszych książkach albo najłatwiej napisanych materiałach. Jest kilka książek, po których chemia czy fizyka wydają się najciekawsze na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
exploit3051 Re: Jak się uczyć ?? 22.11.10, 11:06 Ucz się systematycznie. Jeśli po przeczytaniu tematu nie pamiętasz nic, przeczytaj go jeszcze raz, aż się nauczysz ;] Musisz mieć dużo chęci, a będzie dobrze ;p Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mario12131 Re: Jak się uczyć ?? 22.11.10, 11:09 Popieram Exploita3051...Trzeba mieć chęć do uczenia się...;] Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2704 Re: Jak się uczyć ?? 22.11.10, 11:20 Najpier zacznij się uczyć. Moje pomysły są takie: -Siądź w pustym pomieszczeniu, otwórz ksiązki czytaj i powtarzaj własnymi słowami sama tak robiłam. -Jeżeli uczysz się słówek to napisz je na kartce i powieś nad biurkiem, na szafie w ten sposób będziesz cały czas sią ich uczyć. -Napewno musisz się zmotywować, ale wydaje mi się, że to już masz za sobą. -Z czego masz największe problemy i z której klasy jesteś.? Może mogłabym Ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_przerwa Re: Jak się uczyć ?? 28.11.10, 22:30 po prostu zacznij się uczyć!!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Jak się uczyć ?? 01.12.10, 00:18 Żeby nie dostać jedynek wystarczy zrobić cokolwiek. Np.przeczytać coś 5 min przed klasówką. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jak się uczyć ?? 03.12.10, 10:05 po prostu się uczyć, a nie ściemniać jak MWzWM :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
super_martyna_27 Re: Jak się uczyć ?? 07.12.10, 12:37 podobno slychanie muzyki klasycznej powoduje, ze wszystko lepiej wchodzi do glowy to moze sprobujesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.chochlik Re: Jak się uczyć ?? 15.12.10, 18:39 jest wiele czynników decydujących, otoczenie, samopoczucie oraz sposób, czytanie na głos, po cichu. Do mnie przemawiają przykłady, zupełnie inaczej zapamiętuje albo ciekawostki wyczytane na dany temat w necie, każdy musi sobie swój sposób opracować, nie ma lekko. Dużo korzystam z materiałów z netu, jak sobie ze znajomymi notatki przesyłamy, każdy zanotuje coś dodatkowo. Poza tym są fajne portale jak www.spoti.pl gdzie można wynaleźć wiele notatek i materiałów dydaktycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
volvosk Re: systematycznie? n/t 20.12.10, 19:01 Zajrzeć do notatek jak się je ma ;-) a mierny może będzie. Pozdrawiam, Volvosk. videoporadnik.eu Odpowiedz Link Zgłoś