Dodaj do ulubionych

Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik

27.10.10, 18:08
super pomysł z tym, żeby najpierw przeszkolić nauczycieli. Przygotowanie i zainteresowanie dzieci jeszcze przed wycieczką do Centrum ( a nie nęcenie ich późniejszą wizytą w McDonaldzie) jest bardzo ważne i przyniesie zdecydowanie lepsze owoce.
Obserwuj wątek
    • turbo-liberal Ależ ta Gazeta się sku...ła i spsiła :( 27.10.10, 22:13
      W tytule napisane, że lewitują, a w rzeczywistości okazało się, że nie lewitują...
      Ależ ta Gazeta się sku...ła i spsiła :(
      • parazyd Nauczyciele sami szaleli w Centrum Nauki "Kopernik 02.11.10, 17:14
        Szaleć to mogą wściekłe redaktorki. Nauczyciele mogli co najwyżej dobrze się bawić, ewentualnie - dokazywać.
        • dzikowy Re: Nauczyciele sami szaleli w Centrum Nauki "Kop 30.11.10, 13:51
          Szaleć to mogą wściekłe redaktorki. Nauczyciele mogli co najwyżej dobrze się ba
          > wić, ewentualnie - dokazywać.

Nauczycielka, która jest zagubiona, bo musiała czytać, a jest słuchowcem może szaleć.
          Założę się, że jej uczniowie też będą "słuchowcami" i w życiu nie sięgną po książkę z własnej woli.
    • wgoornik dziwna ta fotografia 8 28.10.10, 08:40
      dlaczego na zdjęciu 8 oświetlona jest półkula północna skoro ćwiartka opisana jest jako zima????
    • klarak Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 28.10.10, 09:14
      nie wiem, może to jest i super, pójdę zwiedzić, ale w zeszłym roku mój syn, l. 13 był na pokazie CNK i na drugi już nie poszedł, bo mówił, że pokazują to jak sztuki w cyrku i nic nie tłumaczą, a on chce zrozumieć, dlaczego tak się dzieje, a nie inaczej....
      • titta Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 14.12.10, 01:55
        W zeszlym roku, mowisz?
    • xiv Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 02.11.10, 16:45

Nie byłem w Centrum, ale byłem z trzylatką w irlandzkim odopwiedniku: W5 w Belfaście. I oboje się świetnie bawiliśmy.

Jedna z krytykujących osób stwierdziła, że nie ma nic dla dzieci nie potrafiących czytać. Wydaje
      mi się, że to jest duży błąd. W W5 jest dział "Start", który właśnie jest dla przedszkolaków:
      www.w5online.co.uk/w5-information/what-is-w5/start/
    • losiu4 Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 03.11.10, 14:15
      i jak na dłoni widać ze z pedagogami (szczególnie płci odmiennej) to naprawde jest źle. No to jak ma byc z dziećmi dobrze?

Pozdrawiam

Losiu
      • unison Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 03.11.10, 17:23
        no własnie oto dowód tego www.youtube.com/watch?v=vA9f3PaeqHA
        • drzejms-buond już nieposzaleją 30.11.10, 15:03
          szkoda, ze część (duża część) eksponatów jest zepsuta/nieczynna.
          • kasiulek1985 Re: już nieposzaleją 14.12.10, 13:56
            dlaczego eksponaty nie działają? trochę mnie zasmuciłyście, sama się tam wybieram (duża baba :P, ale strasznie jestem ciekawa jak to wygląda :) ) no i teraz się zastanawiam czy warto skoro eksponaty zepsute :(
      • she_5 szczególnie płci odmiennej 10.12.10, 17:10
        A Ty, losiu - jakiej jesteś płci? Nieodmiennej? Przysłówek znaczy?
      • milu100 Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 23.12.10, 23:57
        losiu4 napisał:

> i jak na dłoni widać ze z pedagogami (szczególnie płci odmiennej) to naprawde j
        > est źle. No to jak ma byc z dziećmi dobrze?
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Losiu

losiu, a co z nimi jest nie tak? a może ty jesteś kolejnym co to ma fobię szkolną?
    • kenobimc Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 14.12.10, 11:27
      yo
    • volvosk Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 20.12.10, 19:37
      Wiadomo, że szleją. bo niby skąd mają wiedzieć jak to wszystko działa. U nas uczy się tylko teorii, a więc sami nauczyciele nie mają pojęcia o tym co uczą.

Pozdrawiam, Volvosk.
      videoporadnik.eu
    • volvosk Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 20.12.10, 19:40
      Szaleją, szaleją. Uczono ich teorii jak wszystkich w kraju. Skąd biedni nauczyciele mają wiedzieć jak to wszystko działa jak tylko mają wykute regułki na pamięć. Będzie tylko gorzej. Zawodówki z praktykami zamknięte więc więcej regułek i mniej prawdziwej wiedzy z praktyki.

Pozdrawiam, Volvosk.
      videoporadnik.eu
      • yomu Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 23.12.10, 22:13
        Witam, tutaj mnie przygnalo gdyz zupelnie nie wiem gdzie moge zadac to pytanie z nadzieja na odpowiedz ;) (na facebooku nie chcialam). Planuje wybrac sie na poczatku stycznia do CNK, jestem z dosc odleglej miejscowosci, chcialam zaplanowac mniej-wiecej podroz i chcialam sie zapytac osobom ktore w Koperniku juz byly i ktore znaja troche Warszawe, mianowicie: Ile godzin potrzebuje, zeby wszystko w centrum zwiedzic? I drugie pytanie,. poniewaz czytalam ze z dworca pkp do CNK mozna sie dostac autobusami linii 118 i 174 bodajze, pytanie do zorientowanych: ile mniej wiecej ten przejazd trwa? Pozdrawiam
        • okarynka Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 29.12.10, 12:22
          Dojazd z dworca Warszawa Centralna powinien zająć kilkanaście minut (jeśli nie ma korków). Autobus 174 jedzie kilka minut krócej niż 118. Spod dworca można jeszcze podejść do Świętokrzyskiej (przystanek przy wieżowcu Rondo 1, za hotelem Intercontinental lub skrzyżowaniu z Marszałkowską i stacji metra - Świętokrzyska) i stamtąd pojechać autobusami 150, 506.
          Więcej szczegółów na warszawa.jakdojade.pl i ztm.waw.pl.
          Co do samego zwiedzania - to jest sprawa indywidualna. Atrakcji jest sporo. Jeśli ktoś chce dotknąć każdego eksponatu - zabraknie mu dnia :) Ale biorąc pod uwagę to, że przyjeżdża Pani z daleka i kolejna okazja do odwiedzin może nie prędko się nadarzyć, proponuję zarezerwować na wizytę przynajmniej 3-4 godziny. Udanej wyprawy do Warszawy!
          • yomu Re: Nauczyciele szaleją w Centrum Nauki Kopernik 29.12.10, 19:26
            Dziekuje bardzo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka