Gość: jj IP: *.chello.pl 03.06.04, 11:14 Wczoraj szóstoklasiści pisali test z predyspozycji językowych do klas dwujęzycznych w gimnazjach. Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: żaba Re: test do gimnazjum IP: *.chello.pl 04.06.04, 18:29 Czy naprawdę nikt nie wie, co to był za sprawdzian predyspozycji językowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: test do gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 19:50 ja wiem:0jestem obecnie w drugiej klasie gimnazjum przy"marcinku",taki test zdawałam dwa lata temu.można było zdobyc 40 punktów,ja miałam 29 a najwięcej to było 33. teraz wyniki testów są wywieszone na holu szkoły i dochodzę do wniosków,że chyba poziom ich trudności jest przesadzony...najwięcej zdobył ktoś 36 punktów,ale była spora grupa,która napisała np.na 15...mimo wszystko uważam,że ten test nie jest jednoznacznym wyznacznikiem późniejszego powodzenia w nauce języków, wiem z doświadczenia,że francuski wymaga naprawdę systematycznej pracy :> Odpowiedz Link Zgłoś