randybvain 15.01.05, 12:59 I to dzienne. Ale mam powyzej 30 lat. Czy to jest mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: N.C. Re: Chcialbym pojsc na studia... IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 15.01.05, 15:18 tak, ale nie na wszystkie. Są studia dzienne, na które obowiązują limity, zdaje się, że np na awf. A o jakich studiach myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Chcialbym pojsc na studia... 17.01.05, 18:53 Anglistyka w sumie. I zalezy mi na normalnych dziennych ze wzgledu na zawodowa dzialalnosc. Czy moge studiowac dziennie i jednoczesnie pracowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Chcialbym pojsc na studia... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 18.01.05, 11:04 możesz, jak najbardziej, o ile uda ci się to wszystko zgrabnie połączyć. Z reguły osoby w Twoim (i moim też ) wieku nie studiują już dziennie, gdyż zazwyczaj muszą zarabiać "pieniążkina życie", a rzadko który praca zezwala na dzienne studiowanie. Jeżeli możesz, to studiuj. Tyle tylko, że nie licz na jakieś ulgi przy egzaminach wstępnych. O ile jednak je zdasz, a regulamin danego kierunku nie ma ograniczeń wiekowych (zdaje się, że stufia filologiczne takowych nie mają, ne wiem jednak jak z załatwianiem praktyk), to studiuj do woli! Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: Chcialbym pojsc na studia... 19.01.05, 18:44 A na co mi ulgi? Normalnie sie chce uczyc, bo w odpowiednim wieku nie moglem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nchyb Re: Chcialbym pojsc na studia... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.05, 11:18 W takim razie przygotuj się do egzaminów wstępnych, uzupełnij różnice programowe (bo pewnie jakieś od czasu twojej matury a obecnej wystąpiły), sprawdź z czego trzeba zdawać i latem przystępuj do egzaminów. Powodzenie, trzymam kciuki Oczywiście, latem daj znać, jak tam poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nchyb Re: Chcialbym pojsc na studia... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.05, 11:32 pisząc o ulgach, nie miałam na myśli ulg finansowych itp. Raczej to, że po wielu latach takiego szkolnego nie uczenia się trudno może być przygotować się do normalnych egzaminów na studia dzienne, w końcu egzaminy to nie tylko rozmowa kwalifikacyjna, ale ipisemne np. z polskiego (może są nowe lektury, których ty nie miałeś) itp. Tak więc dowiedz się o egzaminie tam, gdzie chcesz trudiować i powodzenia Tu masz link dot. tych właśnie studiów: www.studiuj.pl/charakterystyka_kierunkow.php?lp=475 A przy okazji, gdzie chcesz studiować? Łatwiej dostać się do różnego rodzaju "koledźów" językowych i prywatnych wyższych szkół językówyc itp. Za toprestiż oczywiście większy przy studiach uniwersyteckich. Jeszcze raz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: Chcialbym pojsc na studia... 21.01.05, 16:21 Uniwersytet Gdanski, alternatywnie kolegium jezykowe w English Unlimited. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_777 Re: Chcialbym pojsc na studia... 15.01.05, 19:22 Jeśli chodzi o uczelnie prywatne, nie ma żadnego problemu. Na większości wydziałów uczelni państwowych również nie ma ograniczeń, ale na niektórych - tak. Odpowiedz Link Zgłoś