Dodaj do ulubionych

PANEL OŚWIATOWY "MAŁA SZKOŁA ...

21.01.05, 13:52
...duża szansa" poświęcony problematyce likwidacji małych szkół wiejskich
odbędzie się 21 lutego 2005r. (poniedziałek) w Energoprojekcie Kraków
ul.Mazowiecka 21 - parter sala konferencyjna o godz. 10.00
Organizatorami panelu jest Komisja Oświaty Regionu Małopolska Unii Wolności ,
Federacja Inicjatyw Oświatowych przy wspólparcy z min. Irena Dzierzgowską .
Serdecznie zapraszamy do dyskusji !
Obserwuj wątek
    • Gość: Wieśniak Dzierzgowska opowie jak zamykała małe szkoły z IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 21:28
      Handkem(to w końcu ona była ponoć autorką jego reformy, która zakładała
      likwidację małych szkół dla oszczędności, i podniesienie poziomu nauczania w
      wielkich zbiorczych szkołach; tak naprawdę wymyślił to komunista Kuberski w
      latach siedemdziesiatych;-)) i jak je teraz można ratować
      ;-))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: Belferek Re: Dzierzgowska opowie jak zamykała małe szkoły IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:03
        Przyjdż i powiedz to Pani Dzierzgowskiej w oczy . Myślę , że nie bedzie Cie na
        to stać ...
    • Gość: Wieśniak ....scripta manent!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 14:30
      Zajrzyj do "pomarańczowej" książeczki z opisem reformy edukacji Handkego(o ile
      jeszcze nie trafiła na makulaturę powinna być w Twojej szkole).Poczytaj wywiady
      jakich wtedy udzielał Handke i Dzierzgowska(jego, jak oboje podkreślali,
      najbliższa i najlepsza współpracownica;-).Na chodzenie na imprezy z taką(!)
      obsadą szkoda mi czasu!!!!!!
      • Gość: Belferek Re: ....scripta manent!!!! IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:38
        Myslę , że po pierwsze ksiązeczki nie przeczytałeś do końca , albo co gorsza
        nic z niej nie zrozumiałeś , a po drugie w konstruktywnej dyskusji po prostu
        nie potrafiłbys sie obronić . I po co tu mydlic oczy , że na takie "imprezy"
        nie chodzisz . Jestes po prostu zwykłym "dyskutantem" czatowym , któremu nigdy
        nic sie nie podoba .
        • Gość: Wieśniak Cytaty i linki proszę!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 17:17
          Obawiam się, że to ty owej książeczki nie przeczytałeś.Ale chętnie znajdę jako
          argumenty w porządnej dyskusji linki do wypowiedzi p.Dzierzgowskiej sprzed
          2000 roku występujące w obronie małych szkół, które miały zostać zlikwidowane
          dzięki reformie Handkego-Dzierzgowskiej i jej gimbusom, mogą też być strony z
          publikacji na ten temat z podobną datą.
          Jak na razie twoim argumentem jest w "konstruktywnej" dyskusji "a bo ty nie
          przeczytałeś pomarańczowej książeczki do końca.No to czego nie przeczytałem?
          Cytaty proszę, z podaniem strony?Skądinąd wiem, że ich tam nie znajdziesz;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka