Dodaj do ulubionych

Po co iść na studia

IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 14.03.05, 12:41
Najbardziej podoba mi się fragment, w którym stwierdza się, że tylko ponad 4%
bezrobotnych posiada wyższe wykształcenie. Po co w takim razie te 4%
studiowało? Pisze się też, że brak dobrych fachowców. Jak to się ma do 4%
bezrobotnych z wyższym wykształceniem? Po co otumaniacie ludzi
niekonsekwentnymi informacjami?
Obserwuj wątek
    • Gość: ptoq Re: Po co iść na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:13
      Te 4 % nie umie nawiązać kontaktu z pracodawcą, bo jest niekompetentna.
      Dlaczego? Możliwości jest wiele, mogli ciągle ściągać na studiach, przez co
      wiele sie nie nauczyli, wybrali jakiś niefortunny kierunek, może im sie nie
      chcieć pracować, dużo jest możliwości. Moim zdaniem naprawdę poszkodowany jest
      góra 0,5%.

Pozdrawiam,
      Piotrek
      • czops Re: Po co iść na studia 01.07.05, 20:16
        Ja ci powiem po co. Skoro się już uczysz 12 lat, to pomęcz się jeszcze 5 a potem rób co chcesz. Chyba łatwiej znaleźć pracę z wyższym wykształceniem niż z średnim.... nieprawdaż ?? POnadto, jak cię ktoś kiedyś w przyszłości zapyta jaką ukończyłeś uczelnie a ty powiesz że nie studiowałeś, to będzie patrzył na ciebie jak na głąba. Nie widzę w tym nic dziwnego że ktoś studiuje, uważam to za normalną kolej rzeczy.
    • geeeg Re: Po co iść na studia 07.04.05, 21:33
      Mi najbliższy jest fragment mówiący o tym żeby studiować to czym się interesuje
      bo w przeciwnym razie nie ma to wzystko sensu w takim przypadku studia są
      przyjemnością i chęcią dogłębnego poznawania danej dziedziny nauki
    • polaki Re: Po co iść na studia 30.06.05, 14:41
      zeby nie iśc do woja??i zeby starzy mnie utrzymywali jeszcze przez 5lat puźniej coś wymysle!!oby!!
      • yamadam2 Re: Po co iść na studia 17.01.06, 10:54
        polaki napisał:

>puźniej

i żeby pamietać,że później to piszemy przez "ó".Jest wiele podowów dla, których
        warto iść na studia.Polecam.
    • p.maciszewski Jak to po co??? 16.01.06, 23:02
      zeby balowac, balowac, balowac ;-) Przez 5 lat nie robi sie nic innego ( to 1/4
      Waszego dotychczasowego zycia) Przyszlosc sie sama o siebie zatroszczy ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka