Dodaj do ulubionych

Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego?

14.04.05, 21:51
Może ktoś na tym forum mi odpowie. Otóż jestem przedszkolanką i dzisiaj dzieci miały się bawić w zabawę, w której losują jakimi samochodami będą jeździć i potem poznają podstawowe przepisy ruchu drogowego. Grupa koleżanki bawiła się w to wczoraj i dzieci namalowały na kartkach samochody i podpisały ich nazwy. Dzisiaj moja grupa losowała samochody z tych rysunków i jeden chłopiec wylosował kartkę i zaraz zaniósł się płaczem aż myślałam, że coś go boli. Przez łzy powiedział, że on wylosował Skodę i że on nie będzie Skodą, bo tata powiedział, że Skodami jeżdzą ciule i rumuny. Nie wiem co to miało znaczyć, ale pozwoliłam mu zamienić się na samochody z dzieckiem, które wylosowało Trabanta. Tamten chłopiec sam zaoferował, że się zamieni i widać było, że bardzo się ucieszył, że dostał Skodę. Z kolei ten, który płakał ucieszył się z Trabanta prawie jakby to był Mercedes. Zdziwiłam się, bo ten chłopiec który płakał pochodzi z dobrej rodziny i jego rodzice nie jeżdżą Trabantem tylko takim dużym nowym Fordem (wiem, bo nieraz tata odbiera go z przedszkola). Dzisiaj zapytałam ojca jak przyszedł odebrać dziecko o co chodzi z tą Skodą, a on tylko fuknął: "No wie pani! Dziecku kazać być Skodą? Nie życzę sobie na przyszłość takiego czegoś, bo chłopak nabawi się kompleksów".
Zamurowało mnie i cały czas o tym myślę, o co w tym wszystkich chodzi?
Obserwuj wątek
    • basia961 Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 15.04.05, 07:25
      Żartujesz sobie z nas, prawda?
      • suzanna_sk Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 15.04.05, 12:17
        basia961 napisała:

> Żartujesz sobie z nas, prawda?

Nie, dlaczego tak sadzisz?
        • basia961 Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 15.04.05, 17:21
          No dobrze, nie żartujesz. W takim razie wejdź na forum Auto-moto (pierwsze u
          góry). Sama będziesz wiedziała dlaczego. A tego tatusia - szkoda słów!
          Pozdrawiam, Basia
          • basia961 Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 15.04.05, 17:23
            Przepraszam - drugie forum od góry
        • w_r_e_d_n_y Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 17.04.05, 21:53
          suzanna_sk napisała:

> basia961 napisała:
          >
          > > Żartujesz sobie z nas, prawda?
          >
          > Nie, dlaczego tak sadzisz?

niemozliwe by przdszkolanki byly tak durne
          co do zartowania - nie zartuje ,ten typ "przedszkolanek" tak ma
    • truten.zenobi Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 16.04.05, 17:20
      > [..] o co w tym wszystkich chodzi?

no przecież dziecko samo ci wytłumaczyło o co chodzi!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=22466539
      z jednej strony masz dumnych z siebie skodziarzy bo udało im sie kupić coś
      wiecej niż malucha a z drugiej nowobogackich dumnych bo mają samochód marki
      lepszej niż skoda choćby i 10 letni.
      • basia961 Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 17.04.05, 07:29
        Właśnie o to chodzi - nowobogacki, niezbyt mądry tatuś. Najgorsze jest to że
        swoje "przemyślenia" przekazuje dziecku....
        • truten.zenobi czyli to nie samochód robi z człowieka buraka..;) 17.04.05, 09:15
    • donkej Re: Dziecko nie chciało być Skodą - dlaczego? 17.04.05, 21:31
      aaaa... więc jest z "dobrej" rodziny...
    • zgryzliwy1 [...] 17.04.05, 22:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zgryzliwy1 do admina 17.04.05, 22:34
        Czy jakby bylo napisane : TEN suzanna_sk podnieca sie czytajac odpowiedzi na
        swoje durne wywody to tez by bylo " nie po mysli .." ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka