Dodaj do ulubionych

Matura z Histori i WOS

11.09.05, 09:59
mam pytanko do nauczyciela jakiegos najlepiej :D czy moze mi ktos polecic dobre ksiazki z których mógłbym sie juz zaczac przygotowywac do matury z tych przedmiotów (pomijam podreczniki) z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • aagniieeszkaa Re: Matura z Histori i WOS 11.09.05, 20:32
      Ja lubię książkę Małgorzata Ciejka wydawnictwa OMEGA, Pierwsza część to teksty
      źrodłowe ze starej matury, oczywiście z kluczami odpowiedzi. Bardzo pomocne w
      rozszerzonej maturze. Druga część to opracowane punktowo tematy dużo dat i
      faktów - to co potzrbne w arkuszu I. Plusem jest to, że łatwo tu znaleźć informacje.
      Poza tym wykorzystywałam WSiP WOS i Historia zawierające przykladowe zadania z
      Arkusza I i II. Nie pamiętam tytułu. Mozna dzięki nim powtarzać systematycznie
      wiedze po przerobieniu kolejnych działów, epok w przypadku historii. Do tego
      podzielone sa na Arkusze I i II.
      JAk juz bedziesz miec wiedzę, to polecam testy i jeszcze raz testy, w google
      najlepiej wpisac Arkusze egzaminacyjne WOS, czy Histori i pościągac sobie matury
      z maja , jak i te próbne z róznych województw. Rozwiązujac też się uczysz, a
      oszczędzasz pieniadze. Pisze, że potzrbna jest już wiedza, bo ciężko
      odpowiedzieć na pytania np. z dzialu prawo, gdy omawiacie na Wosie dopiero dział
      spoleczeństwo. Życze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka