metiowiec 11.09.05, 09:59 mam pytanko do nauczyciela jakiegos najlepiej :D czy moze mi ktos polecic dobre ksiazki z których mógłbym sie juz zaczac przygotowywac do matury z tych przedmiotów (pomijam podreczniki) z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagniieeszkaa Re: Matura z Histori i WOS 11.09.05, 20:32 Ja lubię książkę Małgorzata Ciejka wydawnictwa OMEGA, Pierwsza część to teksty źrodłowe ze starej matury, oczywiście z kluczami odpowiedzi. Bardzo pomocne w rozszerzonej maturze. Druga część to opracowane punktowo tematy dużo dat i faktów - to co potzrbne w arkuszu I. Plusem jest to, że łatwo tu znaleźć informacje. Poza tym wykorzystywałam WSiP WOS i Historia zawierające przykladowe zadania z Arkusza I i II. Nie pamiętam tytułu. Mozna dzięki nim powtarzać systematycznie wiedze po przerobieniu kolejnych działów, epok w przypadku historii. Do tego podzielone sa na Arkusze I i II. JAk juz bedziesz miec wiedzę, to polecam testy i jeszcze raz testy, w google najlepiej wpisac Arkusze egzaminacyjne WOS, czy Histori i pościągac sobie matury z maja , jak i te próbne z róznych województw. Rozwiązujac też się uczysz, a oszczędzasz pieniadze. Pisze, że potzrbna jest już wiedza, bo ciężko odpowiedzieć na pytania np. z dzialu prawo, gdy omawiacie na Wosie dopiero dział spoleczeństwo. Życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś