baretto prosze nie pokazujcie zdjęć z tym RYJEM!!!!!!!!!!! 30.06.06, 10:09 to tyle, nie będe się wysilał na komentarz o tym debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Giertych wyjdz i nie wracaj! 30.06.06, 10:10 albo mi się zdaje, bo tego pewien już nie jestem, ale szkoly to instytucje PUBLICZNE, a Polska nie jest krajem wyznaniowym. Giertych odejdz! potrzeba jest przykładów, a nie książek Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Za Giertycha szkola zdycha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 10:10 Oswiecona mlodziez i nauczyciele musza wysadzic ministra z siodla, bo polska oswiata znajdzie sie ciemnym zaulku EUropy. Odpowiedz Link Zgłoś
laseczka.galby Czy Giertych ma wogole jakis plan uzdrowienia 30.06.06, 10:10 polskiej edukacji? Po prostu otwieram gazete i wydaje mi sie ze snie. Rzad planuje wporowadzic 19% podatku od sprzedazy mieszkan, Giertych chce wydac nieistniejace 19 mln zl na cos absolutnie nieistotnego z punktu potrzeb dzisiejszego szkolnictwa, Zyta wywalona z rzadu, zeby za chwile byc znowu zaproszona na inne stanowisko. CO SIE W TYM KRAJU DO KUR.... NEDZY DZIEJE!!!!!!! CZY TO JAKIS KOSZMAR? MATRIX???? LUCID DREAM???!!!!! TECH SUPPORT! TECH SUPPORT!!!! Nie chce juz wiecej snic! Aaaaaaaaaaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
ankow5 Re: Giertych: Dzieła Papieża w każdej szkole 30.06.06, 10:11 W Chinach studjowano dzieła Mao Ce Tunga, w ZSRR dzieła Lenina a Polsce dzieła JP2. No cóż wracami do średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Jeszcze tylko parę dni... 30.06.06, 10:11 Dzisiaj "15 tomów JP2" w każdym liceum i technikum - jutro, lektura obowiązkowa.... No przecież, z czegoś tę maturę trzeba zdawać.... A pojutrze" nie ma "szóstki z religii" - nie ma promocji.... W ten sposób, za parę dni jak nic mamy policję religijną na karku i "kodeks moralny" Giertycha :((((( Jeśli o mnie chodzi, to ja mam naprawdę "Gier tych" po same uszy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Wyrzucanie panstwowych pieniedzy na grafomanie 30.06.06, 10:11 Latwo sie szasta publicznymi funduszami, zwlaszcza w zacietrzewieniu typowym dla konskiego lba. Poza tym JPII to grafoman straszny. F. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Ciekawe, czy czytał to sam Giertych????? 30.06.06, 10:12 A ilu chętnych na takie trudne teksty znajdzie się w szkołach? Czy wydawca zestawu to kumpel Giertycha? Czy podzielą się kasą? Kiewdy Giertych odejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Ciekawe, czy czytał to sam Giertych????? 30.06.06, 10:16 jacek.69 napisał: > A ilu chętnych na takie trudne teksty znajdzie się w szkołach? Czy wydawca > zestawu to kumpel Giertycha? Czy podzielą się kasą? Kiewdy Giertych odejdzie? A czy Romuś wygląda na to? On Czytał dzieła Dmowskiego i dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Panie Gertych, a gimbusy? 30.06.06, 10:14 Dokończ waść akcję "Gimbus w każdej szkole" Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: Giertych: Dzieła Papieża w każdej szkole 30.06.06, 10:14 Nie wierz w istnienie Boga a wszystko to co się wokół papieża dzieje jest dla mnie niezrozumiałe. Więcej, przemilczam swoje zdanie na ten temat często gdyż nie chcę ranić innych ludzi dla których ten kult jest ważny.Z trudem mi to przychodzi gdyż muszę skrywać to co naprawdę myślę a robię to tylko dlatego, że bardziej mi zależy na ludziach niż na ich światopoglądzie. Na Giertychu mi nie zależy więc powiem prawdę. To skandal aby państwowa szkoła z moich podatków uczyła uczniów kłamstwa i zabobonu! Kult JP2 jest szkodliwy gdyż tworzy wrażenie jakoby Katolicyzm i Papiestwo to była prawda. Tak nie jest! To tylko przekonanie części ludzi a szkoła powinna uczyć obiektywnie. Z tego co wiem Giertych uznaje kreacjonizm więc zamiast biologi i teori Darwina pewnie każe uczyć się Biblii. ........................... Tak przy okazji. Mówi się pokolenie JP2. W takim razie ja jestem z pokolenia J23! Papież był niewątpliwie większą osobowością niż JP2. W teleaizji wyświetlano "Stawkę większą niż życie" z "kultowym bohaterem" o kryptonimie J23 a popijaliśmy wino jabłkowe, które kosztowało 23 zł i nazywaliśmy je symbolicznie J23. Odpowiedz Link Zgłoś
ryczypisk Skandal 30.06.06, 10:14 Brakuje nam i lektur i podręczników na uczelni, w liceach i gimnazjach i podstawówkach, są dzieci których na podręczniki nie stać. O co tu chodzi? po co to w każdej szkole? Przecież każdy zainteresowany znajdzie to w bibliotece miejskiej, przecież to są bardzo "elitarne" pisma, tego byle szczeniak nie zrozumie. Kto będzie czytał encykliki papieskie w technikum?!?!?!? katecheta chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
2jack Na szczescie mie i moich dzieci to nie dotyczy 30.06.06, 10:16 bo w Polsce od dawna nie mieszkam i naprawde wspolczuje wszystkim ktorzy maja resztki rozumu ze w takim kraju mieszkaja.Patriotyzm to jedno a zyje sie TYLKO raz - uciekajcie poki mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
misio-kicio Re: Giertych: Dzieła Papieża w każdej szkole 30.06.06, 10:17 Raczej wszechindoktrynacja. Tak samo bylo z dzielami Lenina. Kazda ksiegarnia czy biblioteka byla tym zawalona. A teraz pala tym w piecach. Tak samo bedzie z JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
olka21 Re: Giertych: Dzieła Papieża w każdej szkole 30.06.06, 10:24 Nie mam nic przeciwko dziełom Papieża, ale to głupota wydawać na nie aż tyle kasy, skoro dla wiekszości dzieci i ich rodziców problemem jest kupienie podrecznikow i nowej wyprawki na nowy rok szkolny!!!!!!!!! Przy dwojce dzieci jest to wydatek prawie 1tys zł!!! - jak policzyli moi rodzice - tyle beda kosztowaly w tym roku podreczniki, zeszyty i materialy na zajecia do szkoly dla dwojki mojego najmlodszego rodzenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir To jest bezprzykładny atak na "wartości" 30.06.06, 10:26 jak można tak deprecjonować pozostałość po WIELKIM JPII Odpowiedz Link Zgłoś
hohoho7 Czy mamy za duzo pieniedzy??? 30.06.06, 10:26 Mysle, ze sam JP2 wolalby, zby te pieniadze przeznaczyc na dozywianie dzieci w szkolach. "Wszechkorupcja" to trafne okreslenie, do tego jeszcze cynizm, obluda, hipokryzja, glupota i bezczelnosc:/ Odpowiedz Link Zgłoś
phun Idioci wybrali Idiote - dlatego gejtych jest minis 30.06.06, 10:29 www.racjonalista.pl www.partiapracy.pl www.mlodzisocjalisci.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 to chory czlowiek- prosze skierowac go na badania 30.06.06, 10:29 psychiastryczne... a czy przeczytal chociaz 1 tom?? pa skad biora sie sklonowane paraniikik.??? Odpowiedz Link Zgłoś
phun Moze nalezaloby dla rownowagi zakupic dziela 30.06.06, 10:46 Marxa i Lenina - wobec rzeczywistosci jaka jest w PL to bylaby dobra lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
grzela53 Re: Giertych: Dzieła Papieża w każdej szkole 30.06.06, 10:32 Zaco i z jakiego powodu p. Kaczyński ukarał polski naród i mianował na ministra men - u takiego ograniczonego "człowieka" Odpowiedz Link Zgłoś
igipro Giertych - belfer od siedmiu boleści 30.06.06, 10:35 Ciakawe zakonczenie: "Minister Giertych jest jednak przekonany, że dzieła Papieża powinny się znaleźć w szkołach, bo są cenne i tego warte - mówi "Gazecie"." zwłaszcza fragment "bo są cenne"... no fakt 19 mln to sporo :) A teraz takie zasadnicze pytanie, "po co to komu ?" :| Nie zanm nikogo, nawet osoby religijnej która czytała by tak potęzne książki, zwłaszcza na trudne tematy. Młodzież żyje przecież na luzie, wola cos prostego i fajnego... Niech zatrudnia jakiegoś człowieka z doświadczeniem, bo Giertych to chyba szkoły nie oglądał w zyciu... co on sobie wyobraża, ma najgorsze pomysły o jakich kiedykolwiek słyszałem. Ja proponuje wprowadzić przedmiot "dyktatura" pod patronatem Giertycha... przynajmniej byłoby zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Po fotce Giertycha widzę ,że przeczytał i ch*** 30.06.06, 10:35 zrozumiał ..... Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Giertych: Dzieła Papieża w każdej szkole 30.06.06, 10:40 <WIEDZIALAM......na kolany wszyscy...i tak trzymac... a glupi bedzie potulny.... Odpowiedz Link Zgłoś