Dodaj do ulubionych

Metoda Callana

13.09.06, 10:34
Szukam adresów szkół uczących metodą callana na Żoliborzu.
Napiszcie, co sądzicie o tej metodzie.
Obserwuj wątek
    • randybvain Re: Metoda Callana 13.09.06, 18:53
      Ja sadze ze jest dobra na poczatek i tylko na poczatek, dla ludzi, ktorzy nie
      lubia kombinowac i raczej nie wypowiadaja swego zdania. Callanowcy, ktorzy
      przyjechali do UK mieli powazne problemy w rozumieniu miejscowego akcentu i
      slownictwa i ich zasob slownictwa byl bardzo maly.
      • lenka_style Re: Metoda Callana 13.09.06, 22:33
        ja uważam, że to jest bzdura i mam niezłą zabawę, jak przychodzi do mnie ktoś,
        kto uczyl się metoda Callana :-)
        • unsatisfied6 podzielam twój pogląd 13.09.06, 23:27
          lenka_style napisała:

> ja uważam, że to jest bzdura i mam niezłą zabawę, jak przychodzi do mnie
          ktoś,
          > kto uczyl się metoda Callana :-)

mam takie samo zdanie - można się uśmiać :)) że to się jeszcze sprzedaje ???
      • unsatisfied6 i na sam początek bywa zła 13.09.06, 23:44
        randybvain napisał:

> Ja sadze ze jest dobra na poczatek i tylko na poczatek, dla ludzi, ktorzy nie
        > lubia kombinowac i raczej nie wypowiadaja swego zdania. Callanowcy, ktorzy
        > przyjechali do UK mieli powazne problemy w rozumieniu miejscowego akcentu i
        > slownictwa i ich zasob slownictwa byl bardzo maly.

ludzie często kupują te kursy ze względu na nazwę - a bywa , że jest to mierny
        produkt zapakowany w pazłotko . znałem dziewczynkę , która ma zdolności
        językowe ( pamięć , słuch , motywacje ) , a po roku czasu 4 h / tygodniu
        tą metodą po prostu nic nie umiała , nawet liczyć , czy powiedzieć jak
        ma na imię - kilka słów które znała wypowiadała jakby to był
        chiński raczej niż angieslki - nie dało się zrozumieć . podręcznik z którego
        korzystała był o metodzie - to nie był podręcznik do nauki angielskiego ( ten
        drogi kurs to było zwyczajne chamskie oszustwo ) .
        • edytka_73 Re: i na sam początek bywa zła 17.09.06, 23:01
          Z czasów chodzenia na callana najlepiej pamietam wieczorne wypady z nativami na
          piwo - czysty żywy jezyk ;)
    • 1adzia Re: Metoda Callana 18.09.06, 15:14
      Dzięki za wasze opinie- skutecznie wybiliście mi ten pomysł z głowy jakim był
      Callan.
      To może znacie jakąś szkołe(jęz.Angielski), którą polecacie.
      Najchętniej na Żoliborzu.
      Wcześniej chodziłam do szkoły "Profi-lingua" wszysko fajnie,
      nawet otworzyli filie na Żoliborzu
      ALE konwersacje mają w godz. nie wcześniej niż 16-ta, co mi zupełnie nie pasuje.
      Zależy mi na zajęciach i konwersacjach, które odbywają się do godz. 15.
      • mar-tucha Re: Metoda Callana 19.09.06, 10:00
        bardzo dorbrze ze niedalas sie namowic na metode Callana to jest jedno wielkie
        oszustwo. ja polecam Polanglo. to jest naprawde bardzo dobra szkola. male grupy,
        zajecia odbywaja sie w takich godzinach za na pewno cos sobie wybierzesz. tylko
        ze nie jest na żoliborzu... Polanglo miesci sie na Willowej (przy Pulawskiej -
        niedalego Silver screen), ale chyba nie powinnas miec problemow z dojazdem bo w
        mojej grupie bylo bardzo duzo ludzi, ktorzy dojezdzali z okolic Warszawy i nie
        narzekali ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka