1adzia 13.09.06, 10:34 Szukam adresów szkół uczących metodą callana na Żoliborzu. Napiszcie, co sądzicie o tej metodzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
randybvain Re: Metoda Callana 13.09.06, 18:53 Ja sadze ze jest dobra na poczatek i tylko na poczatek, dla ludzi, ktorzy nie lubia kombinowac i raczej nie wypowiadaja swego zdania. Callanowcy, ktorzy przyjechali do UK mieli powazne problemy w rozumieniu miejscowego akcentu i slownictwa i ich zasob slownictwa byl bardzo maly. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Metoda Callana 13.09.06, 22:33 ja uważam, że to jest bzdura i mam niezłą zabawę, jak przychodzi do mnie ktoś, kto uczyl się metoda Callana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 podzielam twój pogląd 13.09.06, 23:27 lenka_style napisała: > ja uważam, że to jest bzdura i mam niezłą zabawę, jak przychodzi do mnie ktoś, > kto uczyl się metoda Callana :-) mam takie samo zdanie - można się uśmiać :)) że to się jeszcze sprzedaje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 i na sam początek bywa zła 13.09.06, 23:44 randybvain napisał: > Ja sadze ze jest dobra na poczatek i tylko na poczatek, dla ludzi, ktorzy nie > lubia kombinowac i raczej nie wypowiadaja swego zdania. Callanowcy, ktorzy > przyjechali do UK mieli powazne problemy w rozumieniu miejscowego akcentu i > slownictwa i ich zasob slownictwa byl bardzo maly. ludzie często kupują te kursy ze względu na nazwę - a bywa , że jest to mierny produkt zapakowany w pazłotko . znałem dziewczynkę , która ma zdolności językowe ( pamięć , słuch , motywacje ) , a po roku czasu 4 h / tygodniu tą metodą po prostu nic nie umiała , nawet liczyć , czy powiedzieć jak ma na imię - kilka słów które znała wypowiadała jakby to był chiński raczej niż angieslki - nie dało się zrozumieć . podręcznik z którego korzystała był o metodzie - to nie był podręcznik do nauki angielskiego ( ten drogi kurs to było zwyczajne chamskie oszustwo ) . Odpowiedz Link Zgłoś
edytka_73 Re: i na sam początek bywa zła 17.09.06, 23:01 Z czasów chodzenia na callana najlepiej pamietam wieczorne wypady z nativami na piwo - czysty żywy jezyk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1adzia Re: Metoda Callana 18.09.06, 15:14 Dzięki za wasze opinie- skutecznie wybiliście mi ten pomysł z głowy jakim był Callan. To może znacie jakąś szkołe(jęz.Angielski), którą polecacie. Najchętniej na Żoliborzu. Wcześniej chodziłam do szkoły "Profi-lingua" wszysko fajnie, nawet otworzyli filie na Żoliborzu ALE konwersacje mają w godz. nie wcześniej niż 16-ta, co mi zupełnie nie pasuje. Zależy mi na zajęciach i konwersacjach, które odbywają się do godz. 15. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-tucha Re: Metoda Callana 19.09.06, 10:00 bardzo dorbrze ze niedalas sie namowic na metode Callana to jest jedno wielkie oszustwo. ja polecam Polanglo. to jest naprawde bardzo dobra szkola. male grupy, zajecia odbywaja sie w takich godzinach za na pewno cos sobie wybierzesz. tylko ze nie jest na żoliborzu... Polanglo miesci sie na Willowej (przy Pulawskiej - niedalego Silver screen), ale chyba nie powinnas miec problemow z dojazdem bo w mojej grupie bylo bardzo duzo ludzi, ktorzy dojezdzali z okolic Warszawy i nie narzekali ;) Odpowiedz Link Zgłoś