Dodaj do ulubionych

Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego

17.03.07, 17:46
mam zamiar zapisac swoje dzieci do USKI i prosze o rade czy warto, bo to
dosyć spora kwota. czy warto w te szkołe inwestować? www.uski.edu.pl z
siedzibą na ulicy Ładnej w Krakowie
Obserwuj wątek
    • ragon75 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 17.03.07, 22:13
      USKI prowadzi kursy dla młodzieży (gimnazjum, liceum) - w formie korespondencyjnej. Koszt kursu przekracza znacznie 2000 PLN.
      Jeśli w okolicy Pana/Pani miejsca zamieszkania są prowadzone kursy stacjonarne - to polecam zapisać dzieci właśnie na takie kursy, gdzie jest bezpośredni kontakt z trenerem (regularny, przynajmniej raz na 2 tygodnie, może być w formie warsztatów). Samodzielna praca, regularność, automotywacja - nie każdy młody człowiek sprosta tym wymaganiom, gdy w grę wchodzi 12 - 18 miesięcy samotnej nauki. Znacznie większy komfort psychiczny oraz zadowolenie z zajęć ma młodzież ćwicząca razem, w grupie osób podobnych wiekiem, zainteresowaniami, możliwościami.
      Jeśli w okolicy nie są prowadzone kursy stacjonarne, a dzieci chcą nauczyć się szybkiego czytania i mamy poczucie, że poradzą sobie z systematycznością - to warto. Ambitne osoby, przez czas trwania kursu około 18 miesięcy, są w stanie osiągnąć imponujące wyniki, przekraczające nawet 10 tysięcy słów na minutę, czytając z pełnym rozumieniem. Wyniki średnie oscylują w granicach 500 - 1000 słów na minutę, zapamiętywanie informacji 60 - 90 %.
      • mussk Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 13.10.07, 01:55
        Odradzam naukę w tego typu placówce. Kursy korespondencyjne wymagają od ucznia
        bardzo wiele zaangażowania i determinacji. Do tego podczas kursu szybkiego
        czytania niezbędna jest obecność trenera, który koryguje błędy. Lepiej więc
        skorzystać z doświadczeń absolwenta kursu szybkiego czytania oraz kupić kilka
        książek na temat szybkiego czytania, niż poświęcać tak duże środki na kurs
        korespondencyjny.
        Podczas kursu bardzo ważna jest regularna praca. Umiejętności należy wyćwiczyć,
        nie wystarczy je tylko poznać. A kursanci robią różne błędy w trakcie nauki.
        I kwestia dodatkowa: czy dzieci chcą się uczyć. To pytanie zawsze zadaje, gdy
        rodzice zapisują dzieci na kurs.
    • barteek1 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 10.07.07, 13:57
      Witam! Sam jestem kursantem USKI, i szczerze powiedziawszy zrobiłem nie całe 3
      części z marnym prawie zerowym wynikiem, ale moim problemem była niedokładność.
      Nie przykładałem się do ćwiczeń, nadal mam problemy z fonetyzacją itp. Z
      "Trenerem" jest dość trudno się skontaktować. Jeżeli Twoje dzieci są
      systematyczne, dokładne itp. to je zapisz. Jeżeli natomiast mają, tak jak ja,
      słomiany zapał to polecam jakiś kurs stacjonarny, no chyba że ty bedziesz nad
      nimi stala i ich poganiała.
      • syla7 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 17.06.08, 22:38
        Ile kosztuje taki kurs korespondencyjny szybkiego czytania i jak się
        go zamawia? Nie moge znależć takich informacji na stonie.
        • andrzej8028 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 18.06.08, 20:29
          Witam, polecam kurs komputerowy SPEED READER PL 2.0 (szybkie czytanie i pamięć). Do pobrania dla testów z www.cavisions.com/pl/ . Cena tego kursu, to 69,90 PLN. Na początek polecam także darmowy kurs na nowym serwisie o szybkim czytaniu: www.szybkieczytanie.experiencenow.info .

Pozdrawiam!
        • andrzej8028 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 18.06.08, 20:38
          Ten kurs o którym wspominam ( SPEED READER PL 2.0 z www.cavisions.com/pl/ ) daje efekty na poziomie 600-800 słów na minutę po miesiącu nauki (około 2-3 lekcje tygodniowo + czytanie książek stosując się do wskazówek "wirtualnej" trenerki). Takie tempo pozwala spokojnie przeczytać 300 stronicową książkę w jeden wieczór. Dla mnie i chyba dla większości osób jest to wynik rewelacyjny i w zupełności wystarczający.
          Syla7 nie daj się "zbajerować" szkołom, co obiecują za ciężkie pieniądze efekty rzędu 5000-10000 słów na minutę. To raczej bajki. Nie każdy da radę przebiec maraton w 2 godziny! ...no i nie każdemu to potrzebne.
        • abeniutek Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 20.06.08, 13:03
          zajrzyj na www.twojawiedza.com.pl. Znajdziesz tam kurs za ułamek
          ceny wymaganej przez firmy korespondencyjne.
          • meneasy Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 08.01.09, 23:23
            zapomniałeś dodać, że sam napisałeś to blebleble
          • meneasy Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 27.01.09, 23:04
            a czy przypadkiem ten twój "kurs" to nie jest korespondencyjny. Żal
            pieniedzy na reklame?????
        • dextram Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 01.07.09, 12:34
          kurs kosztuje za dużo, bardzo żałuje wtopiłam 2.690 zł plus odsetki
          592,48.( płatny w ratach przez 24 m-ce po 130,,52 zł)
          Nie sprawdziłam innych ofert, nie spytałam znajomych, którzy kupili
          taki program i go przerwali. Kontakt z nauczycielem przez telefon
          albo przez skype. Można zrezygnować do 10 dni, ale materiały
          przychodzą po 4 tygodniach.
          Może system nauki komuś pasować , ale nie za takie
          pieniądze !!!!!!!!!
          • mariiika3 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 05.08.09, 21:47
            a ja się zapisałam, dopiero wczoraj...
            mam 13 lat, jestem ponoć mega leniwa i nieodpowiedzialna.
            więc pomysł z USKI coraz mniej mi się podoba... ;/
          • yier Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 23.02.11, 12:07
            Dokładnie potwierdzam informacje przedmówcy.
            Należałoby jednak zastanowić się w jaki sposób docierają oni do uczniów. Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego czyli USKI z Krakowa (mająca swoją siedzibę również w Łodzi) pozyskuje adresy swoich klientów poprzez „pseudoprelekcje” prowadzone w Gimnazjach jak i szkołach średnich na które to wyrażają zgodę (nie bezinteresownie)Dyrektorzy placówek oświatowych. Najpierw ci z USKI poględzą coś tam o technikach ściągania, potem o „błyskawicznym uczeniu się słówek z języków obcych – czyli numer z tzw. karaluchem” a następnie proszą uczniów o wypełnienie kuponów (mówiąc, że jest to niezobowiązujące działanie), zaznaczę że na dalszym etapie USKI wycenia sobie jeden taki kupon od ucznia na 400 zł !!! Osobnym tematem jest fakt, iż koszty kursu w cenie przekraczającej 3.000 zł. Koszta te nie są współmierne do faktycznej ceny szkolenia. Sam „konsultant oświatowy” otrzymuje wynagrodzenie w wysokości 650 zł za jeden zapis !!!, następnie są profity z zapisu ucznia jak i samej szkoły (lekką ręką ponad 1500 zł). I to są dopiero wstępne profity z zapisu, czy jak tam wolicie naboru. Ale dalej - są dalsi chętni do tzw. prowizji od sprzedawania „technik uczenia się”, generalnie biorąc oferta USKI jest faktycznie warta maksymalnie 500 zł, czyli tyle ile warte są podręczniki. Z kwoty przekraczającej 3000 zł rodzic płaci 2500 zł na prowizje dla USKI !!!
            Tak więc Rodzice nie podpisujcie umów z takimi firmami, a jeżeli już macie jakiekolwiek wątpliwości to czytajcie dokładnie warunki umowy i pamiętajcie o jednym
            NIE CHODZI O WASZE DZIECI – ALE O ZYSKI POŚREDNIKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • fajny-kotek22 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 03.01.12, 13:50
              Piszesz totalne bzdury. Odpowiadając po kolei na pytania:
              - owszem prelekcje prowadzone są w szkołach ale nie każdy uczeń wypełnia kupon, wypełnia tylko ten kto zainteresowany
              - dyrektorzy nie otrzymują nic, za to iż wpuszczają takie firmy na lekcje. Jedynym plusem co mają z tego to to że mogą się poszczycić ze mają dobrze uczących się uczni co widać na olimpiadach
              - koszt kursu nie przekracza 3 tysięcy (nie wiem skąd masz informacje ze ponad 3 tysiące??) chyba, że w rodzinie uczy się więcej niż 1 osoba
              - skąd wziąłeś kwotę 650 zl za zapis - stawki są okrągłe więc nie ma możliwości stawki połówkowej? spora część konsultantów mają stawki stałe niezależne od ilości zapisów.

Jeżeli ktoś jest totalnym leniem to i na szkoleniach stacjonarnych będzie leniem i nie pomoże, że grupa, że się podciągnie bo są inne osoby?
              Nawet przy kursach stacjonarnych rodzice muszą dziecko przypilnować aby się uczyło a learningowo rodzic przynajmniej ma dziecko pod "ręką"

USKI jest szkołą niepubliczną posiadającą certyfikaty MEN w porównaniu do innych firm "kogucik i spółka"
              • anetaf23 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 03.02.12, 20:30
                Właśnie wyszła ode mnie pani z USKI. Całkowity koszt kursu to 3.560 zł (przez bank) . Koszt gotówką wynosi 2.800 zł więc ty piszesz bzdury!!!
                Naciąganie ludzi!
    • anetaf23 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 03.02.12, 20:32
      Jeśli masz ponad 4.000 na jedno dziecko i nie masz innych wydatków i będziesz codziennie pilnowała by trenowało to zapisz je tam.My właśnie zrezygnowaliśmy.Zwykle naciąganie ludzi na kase.
    • xp-s uski 27.01.15, 13:52
      Nie polecam, ponieważ bardzo mocno nastawieni są na sprzedawaniu drogiego kursu, a nie na pozyskaniu zadowolonych klientów kończących kurs - czyli dobra obsługa, rozsądna cena i skuteczność w nauczaniu. Miałem do czynienia na początku z miłym panem, który przekonał mnie do kursu dla dziecka, ale z powodu złej oferty banku (kurs miał być na raty), zrezygnowałem i wtedy miły pan stał się chamskim sprzedawcą produktu, za który nie mógł otrzymać wynagrodzenia, ponieważ klient zrezygnował. Potwierdziły się opinie czytane później w necie o takim zachowaniu, a na dodatek Pani dyrektor szkoły, która rzekomo znała szkołę od wielu lat z dobrej strony, niestety nie zarekomendowała mi ani szkoły ani kursu (jej córka w takim kursie uczestniczyła).
      Kilka cytatów ze sprzedawcy:
      "Jaka Pan decyzja, bo ja nic z tego nie mam" (pan musił się ze mną 2 razy spotkać więc poniósł koszty dojazdów - kilka tygodniu zeszło na szukaniu kredytowania)
      "Już dawno Pan skreśliłem" (po mojej rezygnacji - w myśl zasady jeśli od razu w domu klienta nie złapiesz to po nim)
      "To po co pan do mnie dzwoni" (zadzwoniłem aby poinformować o rezygnacji)
      "Nie potrafi pan napisać pisma?" (poprosiłem o zwrot wpłaconej kwoty 500 zł)
      Wszystko na szczęście skończyło się happy endem, ponieważ zwrot kasy otrzymałem, ale mam wrażenie że tylko z powodu nie podpisania umowy, ponieważ bank odmówił kredytowania kursu. Myślę o kursie nauki czytania ze zrozumieniem dla dziecka, ale nie u nich i raczej stacjonarnie.
      • naleczowian Re: uski 14.02.15, 01:57
        Bzdura totalna nie wiem kto piszę takie rzeczy. Spotkanie trwało 1,5 godzinny Pani która była u nas kompletnie nie naciskała wręcz przeciwnie. Pociecha moja realizuje kurs e-learningowy i koszt kursu to 2499zł.

A co do firmy to nie wiem którą można wybrać gdzie uski 15 lat już na rynku jest.
        Ale tutaj opinia chyba jest konkurencji ponieważ za bardzo temat znany :)
    • naleczowian Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualnego 14.02.15, 01:54
      Witam
      Piszę jako rodzic który zapisał dziecko na kurs e-learningowy który kosztuje 2499zł nie jak tutaj ludziska piszą. Co do realizacji dziecko ma swojego trenera pracuje przez platformę którą ja poznałam na studiach dodatkowych a osoba która pomaga przejść przez kurs motywuje i pilnuje by dziecko realizowało kurs. Chodź tak naprawdę dziecko powinno samo sobie zdać sprawę że bez własnego wysiłku nic nie osiągnie ani w kursie ani w życiu.
    • alicja.milenna Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 27.03.18, 22:44
      i w odpowiedzi napisac: pewnie, ze warto. z tego co wiem, za kurs mozna zaplacic w ratach, a rzeczywiscie dziala. dzieki niemu szybciej sie czyta i z wiekszym zrozumieniem, w ogole nauka jest duzo przyjemniejsza.
    • radar0 Re: Uniwersytecka Szkoła Kształcenia Indywidualne 04.03.20, 17:48
      Taka edukacyjna odmiana domokrążcy wciskającego "cudowne" garnki lub odkurzacze. Jak ktoś ma do wywalenia niepotrzebne 3500 złociszy w błoto, kto mu zabroni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka