Dodaj do ulubionych

Ponownie charakterystyka!! Problem....

IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 10:59
Ja pisalam w charakterystyce o Santiago z Alchemika i zastanawiam się, czy
dało się tam podać jego wygląd zewnętrzny...Ja sie z nim nie spotkalam, a tak
wogóle to co, oni od nas wymagają, żebyśmy pamętali wygląd postaci
literackich? Bez sensu....A w standardach CKE są punkty za wygląd zewnętrzny
postaci!! It's not fair!!!!!!!!!!!......czy moshe należy się też nauczyć na
maturę w jakiej sukience była Zosia z Pana Tadeusza, przy spotkaniu z
Tadeuszem???...Przecież to bez sensu...
Obserwuj wątek
    • Gość: xsdghs Re: Ponownie charakterystyka!! Problem.... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 11:15
      przeciez na maturze nie piszesz charakterystyk !
    • Gość: sdgf Re: Ponownie charakterystyka!! Problem.... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 11:15
      cd. tylko "troche" bardziej powazne rzeczy
    • Gość: kaśka Re: Ponownie charakterystyka!! Problem.... IP: *.pionki.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 11:31
      Nio w sumie głupi był pomysł z tą charakterystyką...ale trzeba se było wybrać
      taka osobę której wygląd i charakter pamiętasz:Pja np wziełam małego księcia bo
      miesiac temu przerabialismy to hihi
      • Gość: przeworek to wcale nie byla charakterystyka....!!!!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.05.03, 12:20
        jakbyscie chciali wiedziec to to byla rozprawka a nie charakterystyka.
        specjalnie napisali o charakterystyce zeby namieszac, ale tak naprawde to
        trzebabylo napisac rozprawke z elementami charakterystyki. i uzyc slownictwa
        typowego dla rozprawki, napisac teze itd...
    • Gość: olcia Re: Ponownie charakterystyka!! Problem.... IP: *.kutno.mediaclub.pl 10.05.03, 12:14
      ja sie nastawiłam na rozprawke, a tu dali charakterystyke, na ale cóż wygląd
      zawnętrzny jest w wymogach charakterystyki.....
      • Gość: Cevlar mutacja :P IP: *.isko.net.pl / 10.0.4.* 10.05.03, 12:28
        Gość portalu: olcia napisał(a):

> ja sie nastawiłam na rozprawke, a tu dali charakterystyke, na ale cóż wygląd
        > zawnętrzny jest w wymogach charakterystyki.....

trzeba bylo wybrac psotac, ktorej wyglad byl podany w ksiazce, lub stworzyc
        wlasny odwzorowujac jego cechy. Po takiej charakterystyca napisac why
        wybralismy to postac, czyli poprzec nasza opinie argumentami. Po za tym czy dla
        Was praca musi miec jakis konkretny zaszufladkowany rodzaj? Jak juz trzeba bylo
        je pomeiszac to sobie nie poradzicie...
    • Gość: nacia Re: Ponownie charakterystyka!! Problem.... IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 16:06
      --------------------------------------------------------------------------------
      wiecie co nie wk**** mnieze tak powiem...jak nie wierzycie ze to miala byc
      charakterystyka, tylko rozprawka to sobie wejdzcie na strone CKE iu
      zobaczcie, za co są punkty w tej pracy!! Nie ma nic za podanie tezy itp.
      Wszystkie punkty są rozplanowane zgodnie z planem chrakterystyki, a wy tu
      mnie jescze doijacie!! Z rozprawki to tu było jedynie uzasadnienie na końcu!!
      I dość tych przypuszczen czy to rozprawka, czy moshe
      chrakterystyka!!!!!!!!!!!!!!!! Wam to nawet napisac,ze to to a wy i tak nie
      uwierzycie!!
    • Gość: rose Re: Ponownie charakterystyka!! Problem.... IP: *.lodz-doly.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 17:08
      co do opisu postaci...
      LUDZIE przeciez oni nie beda sprawdzac slowo w slowo z ksiazka czy napisalscie
      prawde!Myslicie ze ja piszac o Alku z Kamieni na Szaniec pamietalam jak
      wygladal w 100%??? nie! po prostu pisalam tak zeby bylo w miare wiarygodnie.to
      samo tyczy sie charakteru. Zmyslalam roze fajne cechy i je tam umieszczalam.
      oczywyscie wszytsko w granicach rozsądku, tak zeby nie wyszla mi ZUPELNIE inna
      postac. Oni tam sprawdzaja umiejętność wyrazania wlasnych pogladow oraz
      logiczego rozplanowywania wszytskiego a nie superdokladna znajomosc lektury!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka