Dodaj do ulubionych

Mam Pytanie O Podanie...

IP: 62.233.169.* 11.05.03, 16:23
uwazam ze polecenia do podania a konkretniej ostatnia czesc aby nie podawac
imienia nazwiska ani miejscowosci w której sie mieszka było zle sformułowane
powinno byc napisane zeby podac fikcyjne dane. I własnie polecenie to zmyliło
wiele osób nawet najlepsza dziewczyna z polaka w mojej klasie która doszła
chyba w konkursie z polaka do szczebla wojewódzkiego nie wypisała zadnych
danych osobowych. Nie wiem juz sama czy odejma mi za to punkty ze podałam
tylko date a nie napisałam danych. Prosze o pewna odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: ajrisz Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.toya.net.pl 11.05.03, 16:28
      sama zrobiłam podobnie, pociesz sie, że w podaniu za to jest max. 2 pkt, reszta
      to styl, interpunkcja, ortografia, wymienienie bohaterów...

mają oceniać na korzyść ucznia!
      • Gość: Alk@ Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: 62.233.169.* 11.05.03, 16:32
        ufffff pocieszyłas mnie troche thx
        • Gość: ajrisz Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.toya.net.pl 11.05.03, 17:21
          :-)
          • Gość: JURKA Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 00:38
            no w sumie... trudno sie bylo nei domyslic ze chodzi o fikcyjne dane...
            wiesz... z polaka mozna wykuc i dojsc, ale IQ miec niskie... wiec jesli uczysz
            sie ze w podaniu ma to byc, to ma byc. oceniaja czy wiesz co ma tam byc, czy
            nie.
            • Gość: matysek Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 15:22
              Gość portalu: JURKA napisał(a):

> no w sumie... trudno sie bylo nei domyslic ze chodzi o fikcyjne dane...
              > wiesz... z polaka mozna wykuc i dojsc, ale IQ miec niskie... wiec jesli
              uczysz
              > sie ze w podaniu ma to byc, to ma byc. oceniaja czy wiesz co ma tam byc, czy
              > nie.

taa !!!
              'nie wprowadzaj swoich.." gdyby przynajmnije podkreslili slowo "swoich" to juz
              by bylo wiadomo o co chodzi...
              sory, ale dla mnie to tu jest dosyc spora niescislosc !!!
    • Gość: Patyczak Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.tkdami.net 12.05.03, 15:24
      Kolego wyżej, czy zaraz musiałes wjechac dziewczynie na IQ?

Ja co prawda użyłam fikcyjnych danych osobistych, ale zapomniałam o dacie :P
      • Gość: agneska Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 15:31
        Tak napiszesz fikcyjne dane, ale skad egzaminator bedzie wiedzial czy to
        fikcyjne czy nie?Piszesz Jan Nowak (tak sie wcale nie nazywasz), ale
        egzaminator moze pomyslec ze to twoje imie.... w koncu najpopulraniejsze w
        Polsce. Dlatego trzeba bylo sie podpisac w stylu....... PRZEWODNICZACA/Y KOLKA
        TEATRALNEGO, czy cos w tym stylu.......
        • Gość: gać Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 17:26
          Mogli np napisac napisz podanie w imieniu jakiegos tam pana Kowalskiego i
          problem bylby z glowy, albo chociaz zeby uzyc fikcyjnych danych... teraz to oni
          tez maja problem jak oceniac :-)))
          • Gość: ajrisz Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.toya.net.pl 12.05.03, 20:02

było to źle sformułowane.

wystarczyłoby napisać "zmień" albo "jako imie podaj jan kowalski" i byłoby okej.

przypomnieć chce, że komisja która to układa nie wymyśla tego od ręki, to
            troche trwa i jest analizowane, nie wiem więc jak doszło do takiej
            nieścisłości.
    • Gość: j@@@@@@ Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.gimsat.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 20:13
      mam dokladnie ten sam problem na dole sie podpisalam przewodniczca ale w lewym
      gornym rogu nie.odpiszcie cos
    • Gość: elfka Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.05.03, 09:51
      Ale posluchajcie mnie!!!
      W poleceniu do podania bylo napisane, zeby nie wprowadzac swoich danych
      osobowych, czyli wogole nic nie wprowadzac!!!
      To jest chyba oczywiste!!!
      • Gość: ariel Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 10:05
        zgodnie ze sposobem punktowania, który podała CKE za wprowadzenie nadawcy,
        adresata, podpisu, daty jest... 1pkt, wiec nie przejmujcie sie za bardzo :)

Pozdro,
        ten co też to skopał :-)
        Ariel \\\
    • Gość: Małgorzata Re: Mam Pytanie O Podanie... IP: 62.121.131.* 13.05.03, 12:18
      Chciałam napisać kilka słów o tegorocznym teście gimnazjalnym. Słuchając
      wywiadu z Panią Kurator Elżbietą Lęcznarowicz dowiedziałam się, że tegoroczny
      test był łatwy i "przyjazny". Były to podobno opinie dzieci i nauczycieli. Otóż
      absolutnie się z tym nie zgadzam. Córka , która pisała w tym roku tenże test
      jest na szczęście bardzo dobrą uczennicą i jakoś sobie poradziła , ale opinia
      jej jak i kolegów o teście była zdecydowanie negatywna. Już sam tytuł testu
      jest mylący i niejednoznaczny. Sugeruje w sposób oczywisty , że będzie mowa o
      świecie jako o teatrze, jest przenośnią, która określa nasz świat jako miejsce,
      gdzie nieustannie rozgrywają się dramaty. Tymczasem w tekstach jest mowa tylko
      i wyłącznie o teatrze jako takim, a więc o scenie , aktorach , sztukach itd. Po
      co więc taki tytuł?
      Poza tym przykład zadania 30, które oceniane jest aż pięcioma punktami. Pisze
      tam wyraźnie żeby nie podawać nazwiska i miejscowości, a więc 90% dzieci
      zostawiło to miejsce puste na podaniu. Okazuje się, że należało wpisać Jana
      Kowalskiego. Nie ważne co układający test miał na myśli, ale jak został
      zrozumiany. Wiele pytań jest właśnie sformułowanych w sposób niejasny , który
      zmusza do straty czasu nad zastanawianiem się o co autorowi właściwie chodzi,
      chociażby pytanie 13. W końcu słowo król w odniesienie do obecnych władców też
      ma trochę inne znaczenie, bo funkcja ta sprowadza się obecnie bardziej do
      reprezentacji niż faktycznego sprawowania władzy. Nie wspominam już o innych
      drobiazgach jak na przykład słowo "unaukowiony". Co to za słowo, czy nie
      lepiej chociażby "brzmiący naukowo"?
      Wydaje się , że zastrzeżenia te nie są aż tak istotne, ale biorąc pod uwagę ile
      ludzi bierze bezpośrednio i pośrednio olbrzymie pieniądze za zredagowanie tych
      kilku pytań, to powinno być to zrobione dobrze.

mama Gimnazjalistki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka