Gość: Cynthia IP: *.zywiec.plusnet.pl 07.07.03, 11:05 Skończyłam studia ok.10lat temu - 10 semestrów. Niestety nie obroniłam pracy mgr - wyszłam za mąż, etc. Teraz chciałabym do tego wrócić, jakie są możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: freya Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 16:25 Zaden problem. Wznawiasz studia - niestety tylko odpłatnie - w celu przygotowania i obrony pracy magisterskiej. Jesli w czasie tych 10 lat zmienił sie program studiów, musisz wszystko uzupełnić. Wtedy bedziesz płacić za cały semestr (np. u mnie na Wydziale ok. 2 tys.). Jesli nic sie nie zmieniło, płacisz tylko za przygotowanie pracy (konsultacje promotora, itp. - u mnie ok. 150 zł.). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvx Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.siec.pl 07.07.03, 19:44 Gość portalu: Cynthia napisał(a): > Skończyłam studia ok.10lat temu - 10 semestrów. Niestety nie obroniłam pracy > mgr - wyszłam za mąż, etc. Teraz chciałabym do tego wrócić, jakie są > możliwości? MGR. MGR. KOBIETO TY NAWET PISAĆ W TYM WIEKU JESZCZE NIE UMIESZ!!!!!!!! RADZE TOBIE ZOSTAĆ LEPIEJ W DOMU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.localdomain / 192.168.0.* 07.07.03, 20:26 Gość portalu: xvx napisał(a): > Gość portalu: Cynthia napisał(a): > > > Skończyłam studia ok.10lat temu - 10 semestrów. Niestety nie obroniłam pra > cy > > mgr - wyszłam za mąż, etc. Teraz chciałabym do tego wrócić, jakie są > > możliwości? > MGR. MGR. > KOBIETO TY NAWET PISAĆ W TYM WIEKU JESZCZE NIE UMIESZ!!!!!!!! > RADZE TOBIE ZOSTAĆ LEPIEJ W DOMU!!!!!! Zdanie kończy się kropką. Czyżbyś tego nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
youlla Re: Obrona pracy mgr. Problem. 08.07.03, 20:19 Nie sluchaj Cynthia takich dupkow. Dobrze, ze sie zdecydowalas. Najlepiej po prostu zapytaj na uczelni, bo kazdy ma inne warunki. 3maj sie i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Obrona pracy mgr. Problem. 08.07.03, 20:31 Zgadza się, wszystko jest w rękach dziekana wydziału ewentualnie dyrektora instytutu, to po pierwsze, po drugie musisz mieć promotora i recenzenta. Forward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztylet Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.07.03, 22:45 A nawet masz jedna przewage: jak sie obronisz, to masz dyplom na swiezo. A tymczasem wielu personalnych wyznaje zasade,ze dyplom jest wazny 5 lat,potem to juz studia u czlowieka nic nie znacza. Nie atakujcie mnie,ja to tylko powtarzam Wam za starszymi kolegami z branzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 02:15 Ja obroniłam dyplom po 15 latach na dziennych i za darmo. A był to rok 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 15:57 Niestety, teraz w szkołach wyższych bierze się opłaty za niemal wszystko! Trzy lata temu zapewne gdzieś mozna było dokończyć studia za darmo. U mnie, tj. na Uniwersytecie Warszawskim, rektor zarządził nawet karę pienieżną za złożenie indeksu po terminie (35 zł.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Obrona pracy mgr. Problem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 20:24 Gość portalu: freya napisał(a): > Niestety, teraz w szkołach wyższych bierze się opłaty za niemal wszystko! Trzy > lata temu zapewne gdzieś mozna było dokończyć studia za darmo. U mnie, tj. na > Uniwersytecie Warszawskim, rektor zarządził nawet karę pienieżną za złożenie > indeksu po terminie (35 zł.). Co prawda, to prawda... Na SGH - jak oddasz magisterke po terminie sesji poprawkowej (koniec wrzesnia), to musisz bulic 1200 zl (tak bylo po raz pierwszy w zeszlym roku) - nawet, gdy jest to druga magisterka na tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś