Dodaj do ulubionych

Podręczniki szkolne

20.08.08, 16:13
Mam pytanie, czy wiecie może gdzie mogę kupić tanio podręczniki szkolne do
gimnazjum? Nie chodzi mi o książki używane.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • grzehuu Re: Podręczniki szkolne 20.08.08, 18:58
      w księgarni? może jakieś namiary z jakiego jesteś miasta ? Poza tym nie liczył
      bym na tanie książki bo wszystkie wszędzie są tak samo drogie, np. dziś
      zapłaciłem 200 zł za 5 książek do 3liceum ;/ paranoja.
    • izzo Re: Podręczniki szkolne 20.08.08, 23:07
      Jeśli masz więcej książek z danego wydawnictwa (np. z dwóch-trzech przedmiotów),
      możesz kupić w księgarniach internetowych danego wydawnictwa. Zwykle książki tam
      są o kilka złotych tańsze niż w księgarni. Dochodzą do tego, niestety, koszty
      przesyłki, dlatego wtedy lepiej dogadać się z innymi rodzicami i kupić kilka
      kompletów, bo zwykle wydawnictwa pokrywają koszty przesyłki od pewnej sumy
      (zwykle powyżej 100, 150 czy więcej zł w zależności od wydawnictwa). Ale tak czy
      inaczej te oszczędności nie są duże.
      • specyficzna.karola Re: Podręczniki szkolne 21.08.08, 12:31
        Dzięki za odzew:)
        Jestem z Warszawy. Kilka znajomych też by chciało kupić taniej podręczniki, więc
        może popatrzę po tych księgarniach internetowych, jeśli konkretnych propozycji
        nie macie.
        • specyficzna.karola Re: Podręczniki szkolne 22.08.08, 11:15
          Trochę poszukałam i natrafiłam na promocję merlina. Można u nich kupić całe
          zestawy podręczników, książki do relig. także. Dostanę rabat, do 10%, no i chyba
          odbiorę sobie przesyłkę osobiście, bo akurat w Warszawie mają swoje punkty:)
          • powszechna2009 Re: Podręczniki szkolne 22.08.08, 23:24
            Książki można również zamówić na www.ksiazka.edu.pl
            • beztroska007 Re: Podręczniki szkolne 25.08.08, 16:53
              No ja też wybrałam merlin.pl. Już trochę u nich rzeczy zamówiłam, więc wiem, że
              problemów z nimi nie będzie...
              • sweet_pepe Re: Podręczniki szkolne 04.09.08, 19:49
                Mam nadzieję, że w przyszłym roku także wprowadzą tą promocję, bo będę
                musiała kupić więcej podręczników, dzieci rosną jak na drożdzach...
                Cenię sobie wygodę, pewnie jak każda kobieta;)
              • l.george.l Re: Podręczniki szkolne 05.09.08, 09:41
                beztroska007 napisała:

> No ja też wybrałam merlin.pl. Już trochę u nich rzeczy zamówiłam, więc wiem, że
                > problemów z nimi nie będzie...
                [...]

Niestety, problemy z nimi bywają, z góry jednak zaznaczam, że reklamacje
                załatwiają od ręki i oddają nie tylko pieniądze za książkę, ale i za jej
                odesłanie. W tym roku reklamowałem jeden z podręczników, gdyż przysłano mi
                nieaktualne wydanie, mimo że w bazie mieli najnowszą edycję.
                Generalnie problem z nimi polega na tym, że:
                1. nie mają kompletnej oferty (to akurat nie ich wina, tylko wydawców),
                2. mają bałagan w bazie, często brakuje precyzyjnych danych pozwalających na
                identyfikację wydania (nr dopuszczenia podręcznika przez MEN, ISBN, rok wydania).

Niestety, z roku na rok rosną koszty przesyłki. Oferta w internecie jest
                korzystniejsza niż w stacjonarnych księgarniach, ale żeby skompletować wszystkie
                podręczniki dla dwójki dzieci musiałem skorzystać z trzech księgarni
                internetowych i jednej tradycyjnej. Przestrzegam przed zakupami na stoiskach
                księgarskich organizowanych w szkołach. Jest może wygodnie, bo wszystko na
                miejscu i to, co podadzą nauczyciele w wykazach, ale za ten luksus można
                przepłacić nawet 20%.
                • powszechna2009 Re: Podręczniki szkolne 07.09.08, 13:49
                  W końcu ktoś musi zarobić :)

www.forum.edu.pl
    • mamuska-z-jajami Re: Podręczniki szkolne 05.11.09, 09:12
      Tu są czytam.eu/?pg=podreczniki-szkolne
    • mol_ksiazkowyy Re: Podręczniki szkolne 11.07.10, 23:05
      nie mam dobrego doświadczenia z merlinem, ceny konkurencyjne, ale książki
      wysłane zostały na inny adres!!! ostatnio kupowałam na www.podsowa.osdw.pl
      nieznana nazwa, ale 10% rabatu i darmowa przesyłka (pod dobry adres;]) w pełni
      mnie zadowoliło. w dodatku obliczyłam, że zapłaciłam mniej niż na merlinie... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka