specyficzna.karola 20.08.08, 16:13 Mam pytanie, czy wiecie może gdzie mogę kupić tanio podręczniki szkolne do gimnazjum? Nie chodzi mi o książki używane. Z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzehuu Re: Podręczniki szkolne 20.08.08, 18:58 w księgarni? może jakieś namiary z jakiego jesteś miasta ? Poza tym nie liczył bym na tanie książki bo wszystkie wszędzie są tak samo drogie, np. dziś zapłaciłem 200 zł za 5 książek do 3liceum ;/ paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
izzo Re: Podręczniki szkolne 20.08.08, 23:07 Jeśli masz więcej książek z danego wydawnictwa (np. z dwóch-trzech przedmiotów), możesz kupić w księgarniach internetowych danego wydawnictwa. Zwykle książki tam są o kilka złotych tańsze niż w księgarni. Dochodzą do tego, niestety, koszty przesyłki, dlatego wtedy lepiej dogadać się z innymi rodzicami i kupić kilka kompletów, bo zwykle wydawnictwa pokrywają koszty przesyłki od pewnej sumy (zwykle powyżej 100, 150 czy więcej zł w zależności od wydawnictwa). Ale tak czy inaczej te oszczędności nie są duże. Odpowiedz Link Zgłoś
specyficzna.karola Re: Podręczniki szkolne 21.08.08, 12:31 Dzięki za odzew:) Jestem z Warszawy. Kilka znajomych też by chciało kupić taniej podręczniki, więc może popatrzę po tych księgarniach internetowych, jeśli konkretnych propozycji nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
specyficzna.karola Re: Podręczniki szkolne 22.08.08, 11:15 Trochę poszukałam i natrafiłam na promocję merlina. Można u nich kupić całe zestawy podręczników, książki do relig. także. Dostanę rabat, do 10%, no i chyba odbiorę sobie przesyłkę osobiście, bo akurat w Warszawie mają swoje punkty:) Odpowiedz Link Zgłoś
powszechna2009 Re: Podręczniki szkolne 22.08.08, 23:24 Książki można również zamówić na www.ksiazka.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beztroska007 Re: Podręczniki szkolne 25.08.08, 16:53 No ja też wybrałam merlin.pl. Już trochę u nich rzeczy zamówiłam, więc wiem, że problemów z nimi nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pepe Re: Podręczniki szkolne 04.09.08, 19:49 Mam nadzieję, że w przyszłym roku także wprowadzą tą promocję, bo będę musiała kupić więcej podręczników, dzieci rosną jak na drożdzach... Cenię sobie wygodę, pewnie jak każda kobieta;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Podręczniki szkolne 05.09.08, 09:41 beztroska007 napisała: > No ja też wybrałam merlin.pl. Już trochę u nich rzeczy zamówiłam, więc wiem, że > problemów z nimi nie będzie... [...] Niestety, problemy z nimi bywają, z góry jednak zaznaczam, że reklamacje załatwiają od ręki i oddają nie tylko pieniądze za książkę, ale i za jej odesłanie. W tym roku reklamowałem jeden z podręczników, gdyż przysłano mi nieaktualne wydanie, mimo że w bazie mieli najnowszą edycję. Generalnie problem z nimi polega na tym, że: 1. nie mają kompletnej oferty (to akurat nie ich wina, tylko wydawców), 2. mają bałagan w bazie, często brakuje precyzyjnych danych pozwalających na identyfikację wydania (nr dopuszczenia podręcznika przez MEN, ISBN, rok wydania). Niestety, z roku na rok rosną koszty przesyłki. Oferta w internecie jest korzystniejsza niż w stacjonarnych księgarniach, ale żeby skompletować wszystkie podręczniki dla dwójki dzieci musiałem skorzystać z trzech księgarni internetowych i jednej tradycyjnej. Przestrzegam przed zakupami na stoiskach księgarskich organizowanych w szkołach. Jest może wygodnie, bo wszystko na miejscu i to, co podadzą nauczyciele w wykazach, ale za ten luksus można przepłacić nawet 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
powszechna2009 Re: Podręczniki szkolne 07.09.08, 13:49 W końcu ktoś musi zarobić :) www.forum.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Re: Podręczniki szkolne 05.11.09, 09:12 Tu są czytam.eu/?pg=podreczniki-szkolne Odpowiedz Link Zgłoś
mol_ksiazkowyy Re: Podręczniki szkolne 11.07.10, 23:05 nie mam dobrego doświadczenia z merlinem, ceny konkurencyjne, ale książki wysłane zostały na inny adres!!! ostatnio kupowałam na www.podsowa.osdw.pl nieznana nazwa, ale 10% rabatu i darmowa przesyłka (pod dobry adres;]) w pełni mnie zadowoliło. w dodatku obliczyłam, że zapłaciłam mniej niż na merlinie... :) Odpowiedz Link Zgłoś