24.09.06, 11:22
Przeszłam na SB 4 dni temu, ale narazie zero rezultatów... DO tej pory żyłam
na musli i jogurtach, więc teraz w ogóle czuję się "większa" jedząc jajka i
warzywa i mięso... Czy robię coś źle? Narazie nie mam oliwy z oliwek więc
smażę omlety na margarynie... Może to to? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • monikinda Re: I nic... 24.09.06, 15:21
      nie musi byc oliwa moze byc kazdy rzepakowy olej, no kujawski
      • vanilla_coke Re: I nic... 24.09.06, 18:57
        4 dni to jest nic. Pamietaj, ze gwaltowny spadek wagi to z reguly utrata wody, a
        Tobie przeciez zalezy na utracie tluszczu. SB jest dieta dlugoterminowa - owszem
        w pierwszej fazie traci sie najwiecej, bo ogranizm poddany jest terapii
        szokowej. Zwaz sie dopiero po 2 tygodniach, czyli po zakonczeniu fazy 1. Lepiej
        schudnac 3 kilo i je utrzymac, niz 8, ktore moze i tak zakonczyc sie efektem jo-jo.

Ja w tej chwili stosuje zalecenia z ksiazki "The Fat Smash Diet", bo jest ona
        dla mie latwiejsza niz SB. Wlasnie tam autor radzi wazyc sie dopiero po
        zakonczeniu fazy 1 (9-dniowej). Dieta polega na tym, ze przez faze 1 robi sie
        detox organizmu - dozwolone sa tylko warzywa (z wyjatkie avocado i ziemniakow,
        tofu, owoce (dla mnie duzy plus, bo na SB mi brakowalo slodkosci), oraz w malych
        ilosciach brazowy ryz, jogurt naturalny, mleko, bialka jaj i owsianka. Potem zas
        stopniowo wprowadza sie inne produkty, podobnie jak w SB. W 1. fazie trzeba
        dbac o wystraczajaco ilosc bialka - dlatego je sie tofu, ciecierzyce (ja jem
        hummus), bialka jaj etc. Ogonlnie dieta nie jest bardzo trudna, chociaz mowie to
        z perspektywy osoby, ktora nie je miesa, dla miesozernych te 9 dni bez zadnego
        miesa moga byc ciezkie. Nie wiem, czy to lepsza alternatywa niz SB, bo obie
        diety sa podobne, podkreslaja wage jedzenia produktow pelnoziarnistych (w
        nastepnych fazach i o niskim indeksie glikemicznym - z wyjatkiem owocow). Bez
        pomyslow w stylu tylko produkty czerwone przez 2 tygodnie. Niezbedna jest tez
        aktywnosc fizyczna.
    • aja84 Re: I nic... 25.09.06, 09:49
      Troszkę cierpliwości smile Twój organizm musi się przestawić na spalanie tłuszczu.
      najważniejsze to nie zrażać się, a po jakimś czasie waga rzeczywiście zacznie
      spadać.
      pozdrawiam
      • kiss-of-life Re: I nic... 25.09.06, 19:04
        Dzięki smile Dam znać, jeśli waga faktycznie zacznie spadać. Cierpliwość ponad
        wszystko, a jak wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka