Gość: Artur IP: *.sdh.ca 27.10.03, 19:33 Czy macie jakies sprawdzone wiadomosci albo osobiste doswiadczenia z kursami szybkiego czytania? Szukam wskazowek, ale wiem,ze w tej dziedzinie jest takze wiele hosztaplerii. Jak odroznic ziarno od plew? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sawkas Re: Speed reading - szybkie czytanie 28.10.03, 21:31 podbijam.. też jestem zainteresowana. Z tego co wiem www.akn.pl jest OK. Jeśli nic więcej się nie dowiem to pewne tam pójde. Odpowiedz Link Zgłoś
chica33 Re: Speed reading - szybkie czytanie 29.10.03, 14:28 Czesc, Chodzilam na taki kurs w marcu zeszlego roku organizowany przez Akademie Nauki, czy jakos tak... mieszcza sie na Nowogrodzkiej w w-wie. Kurs trwal 3 miesiace, zajecia byly naprawde dobre i ciekawe Mialam zajecia z Jagoda (nie pamietam, jak ma na nazwisko). Moge polecic z czystym sumieniem. Oczywiscie osobna kwestia jest, czy jestes sie w stanie rzeczywiscie szybko nauczyc czytac i rozumiec, czy tez beda to dla Ciebie jedynie zajecia z nauki koncentracji, jak sie uczyc efektywnie etc. Kurs byl organizowany przez te szkole u mnie w firmie, i z tego co widze z 15 osob, ktore na niego uczeszczaly od poczatku, tylko 10 dotrwalo do konca, bo niestety kurs wymaga systematycznosci, samodyscypliny i pracy wlasnej - nie ma sensu chodzic na zajecia do 2 spotkanie i nie cwiczyc w domu, szczegolnie na poczatku. Z tych 10 osob polowa "uzywa" umiejetnosci szybkiego czytania na codzien, reszta zapomniala o tym skonczywszy kurs. A wiec wszystko zalezy wylacznie od Ciebie - jesli nie zamierzasz nad tym pracowac, to nawet najlepsza szkola bedzie strata czasu i pieniedzy. Na pocieszenie powiem, ze jak naprawde sie przylozysz, to jestes w stanie miec naprawde zadziwiajace wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawkas Re: Speed reading - szybkie czytanie IP: *.Pohybel.Com 30.10.03, 20:21 wczoraj właśnie byłam na tej przezentacji. Też chyba z p.Jagodą... Bardzo ładnie się prezentuje. Wszystko wygląda ok. więc się chyba zdecyduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Speed reading - szybkie czytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 18:59 szukam takiego kursu dla mojego syny (II klasa gimnazjum). nie wiesz czy oni takie kursy organizują? a wogóle, uważacie, że to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawkas Re: Speed reading - szybkie czytanie IP: *.Pohybel.Com 01.11.03, 23:36 no ja w sumie o rok starsza... :) I byli bardzo zadowoleni jak taką małą główke zobaczyli... a proszę www.akn.pl tutaj można się wszystkiego dowiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś