Dodaj do ulubionych

Speed reading - szybkie czytanie

IP: *.sdh.ca 27.10.03, 19:33
Czy macie jakies sprawdzone wiadomosci albo osobiste doswiadczenia z kursami
szybkiego czytania?
Szukam wskazowek, ale wiem,ze w tej dziedzinie jest takze wiele hosztaplerii.
Jak odroznic ziarno od plew?
Obserwuj wątek
    • sawkas Re: Speed reading - szybkie czytanie 28.10.03, 21:31
      podbijam.. też jestem zainteresowana. Z tego co wiem www.akn.pl jest OK. Jeśli
      nic więcej się nie dowiem to pewne tam pójde.
      • chica33 Re: Speed reading - szybkie czytanie 29.10.03, 14:28
        Czesc,
        Chodzilam na taki kurs w marcu zeszlego roku organizowany przez Akademie Nauki,
        czy jakos tak... mieszcza sie na Nowogrodzkiej w w-wie. Kurs trwal 3 miesiace,
        zajecia byly naprawde dobre i ciekawe Mialam zajecia z Jagoda (nie pamietam,
        jak ma na nazwisko). Moge polecic z czystym sumieniem.

Oczywiscie osobna kwestia jest, czy jestes sie w stanie rzeczywiscie szybko
        nauczyc czytac i rozumiec, czy tez beda to dla Ciebie jedynie zajecia z nauki
        koncentracji, jak sie uczyc efektywnie etc. Kurs byl organizowany przez te
        szkole u mnie w firmie, i z tego co widze z 15 osob, ktore na niego uczeszczaly
        od poczatku, tylko 10 dotrwalo do konca, bo niestety kurs wymaga
        systematycznosci, samodyscypliny i pracy wlasnej - nie ma sensu chodzic na
        zajecia do 2 spotkanie i nie cwiczyc w domu, szczegolnie na poczatku. Z tych 10
        osob polowa "uzywa" umiejetnosci szybkiego czytania na codzien, reszta
        zapomniala o tym skonczywszy kurs. A wiec wszystko zalezy wylacznie od Ciebie -
        jesli nie zamierzasz nad tym pracowac, to nawet najlepsza szkola bedzie strata
        czasu i pieniedzy. Na pocieszenie powiem, ze jak naprawde sie przylozysz, to
        jestes w stanie miec naprawde zadziwiajace wyniki.
        • Gość: sawkas Re: Speed reading - szybkie czytanie IP: *.Pohybel.Com 30.10.03, 20:21
          wczoraj właśnie byłam na tej przezentacji. Też chyba z p.Jagodą... Bardzo
          ładnie się prezentuje. Wszystko wygląda ok. więc się chyba zdecyduje :)
        • Gość: ania Re: Speed reading - szybkie czytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 18:59
          szukam takiego kursu dla mojego syny (II klasa gimnazjum). nie wiesz czy oni
          takie kursy organizują?
          a wogóle, uważacie, że to dobry pomysł?
          • Gość: sawkas Re: Speed reading - szybkie czytanie IP: *.Pohybel.Com 01.11.03, 23:36
            no ja w sumie o rok starsza...
            :)
            I byli bardzo zadowoleni jak taką małą główke zobaczyli...

a proszę www.akn.pl tutaj można się wszystkiego dowiedzieć :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka