Dodaj do ulubionych

Punta cana - wybór hotelu

30.09.17, 22:47
Hej smile Mam pytanie do osób, które były w poniższych hotelach i będą w stanie doradzić, który wybrać. Wszystkie mają bardzo dobre opinie, jednak zastanawiam się, który będzie dla mnie najodpowiedniejszy. Bardzo proszę o szybką pomoc, bo do poniedziałku muszę podjąć decyzję. Mam do wyboru:

- Memories Splash Punta Cana
- Riu Republica
- Grand Bahia Principe Bavaro
- Occidental Punta Cana

Hotele są w podobnej cenie, dlatego chciałabym wybrać najlepszy z nich. Zależy mi na przepięknej plaży, bo wiem, że nie przy każdym hotelu jest równie ładna. Ważne też, żeby w hotelu dużo się działo, nawet do późnych godzin nocnych. Z góry dziękuje za wszystkie rady smile
Obserwuj wątek
    • pietusza Re: Punta cana - wybór hotelu 02.10.17, 12:24
      Każdy z tych hoteli ma swoje zalety i wady, osobiście byłem w Grand Bahia Principe Bavaro i Memories Splash Punta Cana i z tych dwóch poleciłbym Memories. Grand Bahia to nieprawdopodobny moloch (właściwe spore wakacyjne miasteczko) gdzie pieszo ciężko się poruszać, bo odległości się ogromne -jest 7 czy 8 recepcji, kilkanaście restauracji i barów, a jak rano wyjdzie się z pokoju to wraca się dopiero wieczorem, bo szkoda czasu na przemieszczanie, możliwe jest to tylko meleksami. W mojego pokoju do plaży było ponad 800m, a może być i dalej. Memories Splash nie leży bezpośrednio przy plaży lecz za hotelem Royalton Punta Cana(ci sami właściciele), ale w sumie bliżej do plaży niż W Grand Bahia, droga na plażę to jakieś 5 minut, można też podjechać kolejką (2 minuty) jeżdżącą po terenie. W Memories też lepsze jedzenie, bardzo urozmaicone i świetnej jakości. Dodatkową atrakcją jest też aquapark - fajna rozrywka dla całej rodziny.
      Riu Republika to hotel tylko dla dorosłych i ma raczej średnie opinie, na holidaychecku jedynie 4,4 (Memories Splash 5,3), Occidental Punta Cana jest jeszcze gorszy (tylko 3,9), więc nawet biorąc pod uwagę oceny to zdecydowanie wygrywa Memories Splash.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka