vega1 30.06.07, 21:59 Witam Pre-paid jaki wybrać(jeśli jest wybór) Gdzie można Pre-paid kupić? Ile kosztuje połączenie z Polską z ichniego Pre-paid-a a ile z tel. np.Orange PL, jaki jest koszt SMS. dziękuję za każde info . pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pietnacha40 Re: Pre-paid na DOMINIKANIE ? 05.07.07, 12:42 Nie ma na Dominikanie pp.Koszt SMS z Orange(POP) 2,-obojetnie skąd na świecie ,a MMS 3,- albo 4,-(cennik jest na stronie Orange). Odpowiedz Link
victores77 Re: Pre-paid na DOMINIKANIE ? 04.09.07, 00:53 a propos dominkańskiej telekomunikacji... właśnie "wysmażyłem cały elaborat nt. problemów z tutejszymi sieciami kom i... zerwało sie połączenie podczas wysyłania i cały post szlag trafił)) może dlatego, że był za długi, więc teraz w skrócie: ILOść SIECI KOM - 3 VERIZON - obecnie CLARO można kupic nr na rachunek i prepaid ale (!) (!)(tak jak centenial), działa w systemie bez kart sim - tzn. numer wgrywają w telefon, co wiąże się z koniecznościa zakupu aparatu (najtańszy ok.2000peso - 180pln.), który w Polsce będzie bezużyteczny, ponieważ nie ma tam gdzie (że się tak brzydko wyrażę) wsadzic karty sim sms-y na polskie kom dochodzą... ale raczej z numerow na rachunek CENTENNIAL - podobnie jak wyżej ale duuuużo gorzej i gorszy zasięg... sms'y w zadna strone nie dochodza... no moze jeden na 20 ORANGE JEDYNA siec, ktora oferuje karty SIM.... w Bavaro można je nabyć tylko w jednym miejscu!!! PLAZA LARIMAR _ ORANGE SHOP koszt - 350peso - ok.11usd (w tym 100peso na rozmowy) min. do Polski 1,5PLN netto!!! (z polskich kom ok.10PLN... niezłą mają chłopaki "opłatę manipulacyjną"... UWAGA!!!! trzeba pofatygować się osobiście z paszportem oraz tel, ktorego będziemy używać !!! koniecznie BEZ BLOKADY SIMLOCK!!! jeśli będzie blokada to zabiorą tel do stolicy prowincji - Higuey na TYDZIEŃ.. zeby ją zdjąć MERITUM spray czyli sms'y tak jak napisałaś w jedną stronę PRZEWAŻNIE dochodza natomiast w drugą "od święta" i raczej na prepaidy nie... pozostaje strona internetowa (np. w przypadku CENTENNIALA dzialala swietnie) albo VOIP np. sparvoip... wiem, ze problemu nie rozwiązałem ale tutaj sie mówi "donde se termina logica y se comiensa Republica Dominicana".. -gdzie się kończy logika, a zaczyna Republika Dominikany... o chochlikach w tutejszych komorkach dlugo by jeszcze mozna... pozdrowienia ps: wersje jakie ja probowalem to +1809 001809 z dominikanskich natomiast czasem trzeba wpisac 01148... Odpowiedz Link