alekzawistowski 25.02.09, 12:44 Witam! Nigdzie nie moge znalezc info odnosnie pozwolenia na prace, jezeli chodzi o BVI i Cayman Islands... Jak to wyglada? Wie ktos moze??? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojito Cayman work permit. 26.02.09, 09:11 Witaj, Najpierw musisz znalezc ewentualnego pracodawce. Pozniej nalezy ubiegac sie o pozwolenie pracy. Konieczne sa jednoczesne zaswiadczenie z policji i pozytywne wyniki dokladnych badan lekarskich. Do wniosku nalezy dolaczyc kopie pierwszej strony paszportu i trzy paszportowe zdjecia. Odpowiedz dostaje sie w ciagu 14 dni. Bez pozwolenia na prace mozna przebywac na wyspach 30 dni. Jezeli przylecisz szukac pracy - okresl to tak przy wlocie. Jezeli napiszesz, ze odwiedzasz wyspy turystycznie a pozniej zlozysz wniosek o "work permit" jest duza szansa, ze pozwolenia nie dostaniesz. Dlugosc wydanego pozwolenia zalezy o rodzaju uzyskanej pracy. Pozwolenia "temporary" wydaje sie na szesc miesiecy. Mozna dostac pozwolenie na rok lub do trzech lat. Po uplywie tego czasu trzeba je odnawiac. W wiekszosci przypadkow nie mozna na wyspach pracowac dluzej niz siedem lat. Powodzenia, m. Odpowiedz Link
alekzawistowski Re: Cayman work permit. 26.02.09, 11:09 Dziekuje za info! A nie orientuje sie ktos jak jest z British Virgin Islands??? Wiem, ze wizy nie potrzeba, ale jak jest z work permit? Ma ktos jakies rady??? Odpowiedz Link
mojito BVI work permit. 26.02.09, 20:54 www.tropicjobs.com/british-virgin-island-information.htm Odpowiedz Link