Dodaj do ulubionych

dostaje zastrzyki

24.07.06, 22:19
Serce mi pęka....
Iguś ma e.coli w moczu. Po furaginie dostałó bigunki, robił pieniste
strzelające kupy, odparzyła mu se od tego krutnie pupa...pediatra
stwierdziłą, że pozostały tylko zastrzyki, dostaje amicyne dwa razy dziennie.
Dziś byliśmy pierwszy raz. Płakał bidulek bardzo, a ja razem z nim...był taki
rozżalony...ma trzy miesiące...
jak to znieś, jak sobie poradzić kiedy dziecko tak cierpi...jeszcze dziewięć
razy...
miladzia1
Obserwuj wątek
    • mysza_33 Re: dostaje zastrzyki 24.07.06, 23:16
      Miladzia, Boże, szczerze współczuję... My właśnie kończymy dawkę furaginu po 20
      dniach kuracji. Wcześniej dostawał Bactrim, antybiotyk, ale doustnie, który
      wydaje mi się dokładnie go rozregulował. Myślę, że zastrzyk będzie
      skuteczniejszy, tylk małego szkoda. Tak mi przykro.
      Trzymaj się i sił w tym bólu. Jedyne co możesz zrobić to go bardzo potem
      przytulić i zrobić coś więcej dla niego niż zwykle, by wiedział, że to w nagrodę
      za odwagę i wytrzymałość, mimo że ma tylko 3 mce.

Mysza
      • miladzia1 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 10:00
        dziękuję Mysza!
        jeszcze osiem, jesteśmy po kolejnym...w miarę szybko się uspokoił, przytulam go
        strasznie mocno...dałam pierś i po kilku minutach zasnął Bidulek. Wcześniej też
        podawaliśmy Bactrim, ale źle go zniósł...miał problemy z przełykiem, pediatra
        stwierdziła, że jest podrażniony od antybiotyku, popsuły się kupy...po
        furaginie jeszcze gorzej, pieniste, strzelające kupy, odparzona okrutnie pupa,
        problemy z zasypianiem i ogólnie taki niespokojny był. Więc i tak cierpiał i
        tak. Oby teraz teraz to cierpienie miało jakiś efekt i nie trzeba było małego
        jeszcze raz narażać na takie przykrości. Mam nadzieję, że po tych zastrzykach
        bakteria zniknie, musimy przetrwać i my i Malutki. Tłumaczę sobie, że przecież
        to dla jego dobra.
        Zyczę Wam powodzenia i wytrwałości w walce z bakterią.
        Buziaczki dla Malucha.
        • tankgirl5 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 10:56
          Głowa do góry. My wylądowałyśmy w szpitalu jak malutka miała 10 dni- między
          innymi to co twoje dziecko złapała. Musiałam znosić pięć tygodni kłuć. Wiem co
          czujesz. Dobrze, że możecie się leczyć w domu!
    • libretka Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 13:44

a może spróbuj smarować mu miejsce wkłucia przed zastrzykiem maścią emla (na
      receptę) - to miejscowe znieczulenie.
      • miladzia1 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 14:05
        tak, też o tym pomyśleliśmy może uda się kupić jeszcze i zastosować jeszcze
        przed wieczornym kłuciem. Mam nadzieję, że pomoże...
        • aga2512 czy lekarze proponują waszym maluszkom cystografie 25.07.06, 15:49
          to takie badanie na sprawdzenie czy z układem moczowym ok gdy nawracaja
          bakterie w moczu . nas wysyła lekarka po pierwszym już niby pojawieniu sie
          bakterii ale sie bronimy ja nie widze potrzeby byliśmy u innego lekarza i
          powiedział że też nie widzi na razie takiej konieczności , już nie wiem co
          robić a co u Was mówią moze nawet nie wspominają o czymś takim?
          • malusia4 Re: czy lekarze proponują waszym maluszkom cystog 25.07.06, 17:02
            a na czym ta cystografia polega?
            • aga2512 Re: czy lekarze proponują waszym maluszkom cystog 25.07.06, 17:04
              na wprowadzeniu cewnika do i wpuszczeniu jakiegoś kontrastu i robią zdjęcia rtg
              czy jest dobry przepływ moczu , czy sie nie cofa, określają czy nie ma
              refluksów sad((
    • nikusia221 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 17:11
      A skąd wiecie że mocz dziecka jest nie wporządku?
      Robiłyście takie badania tak dla siebie, czy były
      ku temu wskazania, jakie?
      • aga2512 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 17:13
        mi zrobili w szpitalu ale żle zanieczys cili próbki jezeli dziecko ładnie sie
        rozwija przybiera na wadze, nie ma gorączki to nie trzeba badać i należy
        zapomniec o czymś takim jak bakterie i sobie tym głowy nie zawracać
    • nikusia221 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 21:50
      dzięki, uff pocieszyłaś mnie, bo jak na razie żadnych problemów ze zdrowiem nie ma.
      • malgosiab74 Re: dostaje zastrzyki 25.07.06, 22:32
        Moja Olgunia (17.05) ładnie się rozwija, przybiera na wadze, nie choruje, nie
        płacze, ma jedynie problemy z kupkami, które robi raz na tydzień. Pani doktor
        zaleciła jednak na wszelki wypadek zrobienie badań moczu. I niestety okazało się
        że bakterie ma!!! I to całkiem sporo sad Na razie mamy brac furagin i cebion, ale
        jeżeli to nie pomoże to niestey antybiotyksad A byłam pewna że bakterie to nie u
        nas sad Tak więc reguły nie ma ...
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka