Dodaj do ulubionych

Kiedy laparoskopia second-look?

19.03.12, 19:00
Witajcie,
W tamtym roku w kwietniu miałam operację wyciecia wielgachnej torbieli na jajniku- laparotomie przy endometriozie.
Potem brałam Zoladex, teraz od 4 miesiecy jestem na visanne.
Lekarz chce mi robic laparoskopie second-look zeby obejrzeć laparoskopowo wyniki leczenia.
Problem w tym ,ze teraz nie moge isc na chorobowe w pracy bo duzo pracuje i studiuję w innym miescie:( Czy jesli pójde na laparoskopie dopiero w wakacje np. w lipcu ma to jakieś znaczenie?
Po jakim czasie od operacji miałyście laparoskopie second-look? I czy w ogóle miałyście bo może nie dać sobie zrobic?? :/
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • marianne11 Re: Kiedy laparoskopia second-look? 19.03.12, 23:56
      mala.mi74 napisała:
      > Po jakim czasie od operacji miałyście laparoskopie second-look? I czy w ogóle m
      > iałyście bo może nie dać sobie zrobic?? :/

Jestem po laparoskopii i bardzo źle ją zniosłam. NIGDY W ŻYCIU nie zdecydowałabym się na laparoskopię zwiadowczą... Ba, żeby w ogóle zdecydowała się na ponowny zabieg musi się w moim brzuchu chyba wszystko pozrastać... Dżizes, oby Visanne pomogło. NIGDY WIĘCEJ zabiegów...
    • lillam Re: Kiedy laparoskopia second-look? 06.05.12, 00:19
      ale po co druga laparoskopia? czujesz sie gorzej? objawy nie minely?
      ja mialam pierwsza laparoskopie, potem zaszlam w ciaze, staralismy sie o drugie dziecko - bezskutecznie i mialam druga laparo. Endometriozy nie bylo, zero nawrotu, wiec w sumie zabieg nie byl potrzebny. Przyniosl jednak efekt, bo zaszlam w ciaze :) Ale dla samej diagnostyki nie polozylabym sie pod noz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka