chiara76 01.09.11, 00:02 Ja zaczęłam dziś Hakana Nessera i jego "Całkiem inną historię" i na razie całkiem mnie wciągnęło. Chyba jak na razie podoba mi się bardziej, niż jego poprzednia książka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Nelson DeMille - Nadejście nocy 01.09.11, 06:45 John Corey znowu na tropie, w tle rozbite samoloty... Odpowiedz Link
siostra_pelagia K.O.Dahl-Człowiek w oknie 02.09.11, 17:40 Reidar Folke Jespersen jak zwykle rano zjadł swoją porcję owsianki na śniadanie i nie przypuszczał, że będzie to ostatnia owsianka w jego życiu. Na miejsce zbrodni zostają wezwani Gunnarstranda i Frolich. Bardzo dobrze mi się czyta Odpowiedz Link
opty2 Re: K.O.Dahl-Człowiek w oknie 05.09.11, 13:06 siostra_pelagia napisała: > Reidar Folke Jespersen jak zwykle rano zjadł swoją porcję owsianki na śniadanie > i nie przypuszczał, że będzie to ostatnia owsianka w jego życiu. > Na miejsce zbrodni zostają wezwani Gunnarstranda i Frolich. Bardzo dobrze mi si > ę czyta ta książka już jest w sprzedaży??? świetnie, że już czytasz, bo mam nadzieję na Twoją recenzję Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: K.O.Dahl-Człowiek w oknie 05.09.11, 16:08 Ja ją tak z 1,5 roku temu zakupiłam, a zapomniałam wpisać w temacie, że jest to The Man in the Window a nie Człowiek w oknie. Ale książka bardzo mi się podoba, a jestem już na 200 stronie. Z tym że Złoty pierścionek podobał mi się również. Czytałaś go? Odpowiedz Link
opty2 Re: K.O.Dahl-Człowiek w oknie 06.09.11, 07:47 siostra_pelagia napisała: > Ja ją tak z 1,5 roku temu zakupiłam, a zapomniałam wpisać w temacie, że jest to > The Man in the Window a nie Człowiek w oknie. Ale książka bardzo mi się podo > ba, a jestem już na 200 stronie. Z tym że Złoty pierścionek podobał mi się równ > ież. Czytałaś go? Aha, czyli po angielsku czytasz, myslałam, że może masz egzemplarz recenzencki pierwsza książka Dahla średnio mi się podobała (4/6) ale zazwyczaj początki nowego autora lepiej oceniam (jak debiuty), przy drugiej może byc przecież lepiej, wręcz liczę na to Odpowiedz Link
nchyb CSI Miasto grzechu 02.09.11, 17:52 czyli Kryminalne zagadki Las Vegas... na podstawie serialu, ale z opisu wynika, ze to premierowe, dotychczas nie sfilmowane historie... Odpowiedz Link
basiakia Re: Co teraz czytacie? - Wrzesień. 02.09.11, 21:55 Smuga grozy T.Kostecki, dość dawno temu napisana powieść kryminalna. Bardzo lubię czytać kryminały napisane przez polskich autorów. Przeczytałam dopiero kilkanaście stron, będzie chyba ciekawie. Odpowiedz Link
elmar43 Edwardson: Taniec z aniołem 03.09.11, 17:43 Pierwsza książka tego pana, "Niebo to miejsce na ziemi", podobała mi się, a ta jakoś niespecjalnie... Odpowiedz Link
andaba Re: Edwardson: Taniec z aniołem 05.09.11, 23:29 elmar43 napisała: > Pierwsza książka tego pana, "Niebo to miejsce na ziemi", podobała mi się, a ta > jakoś niespecjalnie... O, widzę, że nie jestem jedyna zdegustowana. Odpowiedz Link
basiakia Re: Czubaj "21.37" 04.09.11, 17:52 Czubaja przeczytałam Róże Cmentarne napisane razem z Markiem Krajewskim. Przeczytałam także Aleje Samobójców i 21.37. Bardzo lubię polskie kryminały. Odpowiedz Link
cynamoon6 Pocztówkowi zabójcy- Marklund & Patterson 03.09.11, 19:55 Nie mam pojecia, dlaczego to czytam Nie znosze Marklund, Pattersona nie znam i nigdy mnie nie ciagneło Jednakże czyta sie szybko i gładko, a poniewaz przebrnelam wlasnie przez ponurą i przygnębiająca skandynawska powieść (mimo to, podobała mi się), dobrze mi to zrobi. Odpowiedz Link
hogatka Re: Forsyth - kobra 05.09.11, 22:18 Wyjątek czytam. Książka wyjątkowa, czeka mnie zarwana nocka (a jutro do pracy na 7:00 ) Odpowiedz Link
zorija H. Tursten "Śmierć przychodzi nocą" 06.09.11, 08:45 Na dyżurze nocnym zamordowano pielęgniarkę, a na dodatek wysiadły światła. Odpowiedz Link
chiara76 "Spójrz na mnie". Yrsa Sigurdardottir. 06.09.11, 14:55 mimo, że mam alergię na syna Thory to chcę zobaczyć, co tam dalej u tej postaci... Odpowiedz Link
cynamoon6 Lee Child- 61 godzin 07.09.11, 21:04 Skoro kolejnosc nie ma znaczenia, to sie zabieram od ostatniej. Sporo słyszałam o Reacherze, czuje ze juz go lubie Odpowiedz Link
chiara76 Re: Lee Child- 61 godzin 07.09.11, 22:37 hm, ja hucznie polecam "Jutro możesz zginąć" i absolutny hit ostatnich moich lektur, czyli "Siła perswazji"... Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Lee Child- 61 godzin 07.09.11, 23:18 Jutro mozesz zniknac tez mam pod reka. Bedzie nastepne Sile perswazji tez zanotowalam. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Lee Child- 61 godzin 08.09.11, 10:42 Teraz juz wiem z cała pewnością, ze baaaaaaaaaardzo lubie Reachera Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Lee Child- 61 godzin 08.09.11, 11:03 Tak. Zawsze przeczuwałam, że to odpowiedni klub dla mnie Odpowiedz Link
nchyb Re: Kobieta bez twarzy - Anna Fryczkowska 09.09.11, 15:14 na razie zaczęłam, początek nie jest zły W podziekowaniach na końcu pojawiają się znane nazwiska... Odpowiedz Link
nchyb Re: Kobieta bez twarzy - Anna Fryczkowska 09.09.11, 19:11 dziewczyn znanych z gazetowych for (forów, forumów) książkowych... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Kobieta bez twarzy - Anna Fryczkowska 09.09.11, 19:32 o matko, ale enigmatycznie napisałaś...no trudno. Nie dowiemy się Odpowiedz Link
januanio Arnaud Delalande - bajki pisane krwią 10.09.11, 10:48 tak czytam te thrillerowo historyczne dziwadła i jakoś mnie nie przekonują Odpowiedz Link
dachauka Olga Rudnicka "Natalii 5" 11.09.11, 20:11 Gdyby to odchudzić o 1/3, to może jeszcze... Czy ktokolwiek przeczytał te wszystkie dialogi sióstr?!... A poza tym wkurza mnie niedbalstwo autorki - powieściowy tatuś na pierwszych stronicach nosi imię Tadeusz, by już wkrótce zostać Jarosławem, i takim pozostać do końca swojego i powieści... No bez przesady. Odpowiedz Link
zorija Camilla Lackberg "Kaznodzieja" 12.09.11, 08:34 Skoro w październiku będzie ekranizacja to muszę się spieszyć Odpowiedz Link
opty2 Nesser Hakan - Całkiem inna historia 12.09.11, 09:27 to druga część z inspektorem Barbarottim (bardziej równa niż pierwsza), i powiem, że całkiem udana (jeszcze nie skończyłam), czekam z niecierpliwością na zakończenie, bo choć już wiele wiadomo (dwugłos), to jednak w dalszym ciągu do rozwiązania daleko, a sprawa dotyczy mordercy zabijającego przypadkowe osoby, który na swojego rzecznika wybrał ni stąd, ni zowąd samego Gunnara B. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Nesser Hakan - Całkiem inna historia 12.09.11, 09:56 moim zdaniem książka nieco słabnie w trakcie, co nie znaczy, że jej nie doczytałam z chęcią i oczywiście (bo ja akurat lubię H. Nessera) czekam na dalszy ciąg...chociaż te układy komisarza z Panem Bogiem muszę przyznać, że męczą mnie i irytują i je najzwyczajniej omijam ... Odpowiedz Link
opty2 Re: Nesser Hakan - Całkiem inna historia 12.09.11, 10:14 tez lubię Nessera szczególnie za obszerną warstwę psychologiczną w jego książkach, uważam, że ma talent w tym względzie, umie sformułować pytania, jakie zwykle zadaje sobie człowiek, i oczywiście umie udzielić ciekawych odpowiedzi musze przyznać, że mnie te jego układy podobają się (co nie znaczy,ze popieram), są ciekawostką, w jaki sposób ludzie niewierzący układają się jednak z siłą wyższą, tym samym przyznając, że coś w tym musi być i skłania do czytania Bibliii Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesser Hakan - Całkiem inna historia 12.09.11, 18:14 Powieść nie jest zła, a finał mocno przewrotny. Pan Nesser trzyma poziom i oby tak dalej . Odpowiedz Link
cynamoon6 Lee Child- Jutro możesz zniknąć. 12.09.11, 09:54 Szybko nadrabiam tak późne odkrycie Lee Childa Odpowiedz Link
agridulce Ruth Rendell: Not In the Flesh 12.09.11, 17:57 Zaczęłam sie zastanawiac, ile lat ma Wexford w 2008, i czy nie powinien już byc na emeryturze - ale cieszę się, że wciąż pracuje. Podejrzewam, że jest rówiesnikiem autorki i jest ok. osiemdziesiątki. Za to Burden awansował. Kiedy? Mam zaległości. Odpowiedz Link
negev56 Ian Rankin - Otwarte drzwi 12.09.11, 18:17 Jakoś nie było ochotników, więc sama się wzięłam za te drzwi, otwarte. Tak dziwnie czytać Rankina i nie spotykać Rebusa . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Ian Rankin - Otwarte drzwi 12.09.11, 19:28 Bezrebusową produkcję Rankina przeczytałam bez entuzjazmu. A to jak się czyta? Odpowiedz Link
negev56 Re: Ian Rankin - Otwarte drzwi 12.09.11, 20:19 Zaczyna się mocnym uderzeniem, a dalej nie wiem, bo to prawie na początku jest). Mam nadzieję, że będzie dobrze. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Ian Rankin - Otwarte drzwi 12.09.11, 20:53 Chociaż jakbyśmy mu tych bezrebusowych nie kupowali, to musiałby do Rebusa wrócić, żeby coś zarobić Odpowiedz Link
siostra_pelagia Andreas Franz-Rytuał zbrodni 12.09.11, 19:46 Pierwsza z serii książek z detektywem Julią Durant. Na razie bardzo mocno takie sobie, ale to dopiero 50 strona, więc dam jej szansę. Odpowiedz Link
januanio Stuart macbride - Zamierające światło 13.09.11, 10:20 opuściłem kiedyś drugi tom, więc nadrabiam. Odpowiedz Link