04.06.12, 09:14
ha ha u nas nie moze zabraknąć tego tematu wink

ciekawi mnie czy jesteście fanami piłki nożnej i będziecie oglądać całe Euro albo część ?
jeśli nie, to jak rozwiążecie temat dostępu do telewizora przy założeniu, że będzie okupowany przez drugą połowę?
czy może uczcicie Euro zwiększoną ilością czytanych kryminałów?
nie ukrywam, że to ostatnie baaardzo mi się podoba smile)))
Obserwuj wątek
    • negev56 Re: Euro 2012 04.06.12, 09:57
      Fan to może za dużo w moim przypadku powiedziane, ale lubię wiedziećsmile. Mecz otwarcia obejrzę na pewno, z resztą będzie różnie, ale telewizor mruczący w tle i odpowiednie wrzaski wszystko mi powiedzą.
      Czytelniczo, prolog ME już miałam, bo lektura książki Mariusza Czubaja Zanim znowu zabiję o piłce stanowi, może nie tej dzisiejszej, ale nawiązania do ME są.
      Kryminalnie jestem zabezpieczona, gorzej przyjmę nasze ewentualne niepowodzenia.

I pomyślałam jeszcze, że nie wyjęte mamy ze 3-4 miesiące wrażeń sportowych, teraz ME, zaraz potem olimpiada w Londynie a później dziennikarskie podsumowanie i polityczne wymądrzania, nie dadzą zapomnieć.

No to zaczynamy, Polska, Biało Czerwoni... smile.
      • opty2 Re: Euro 2012 04.06.12, 10:55
        negev56 napisała:
        > No to zaczynamy, Polska, Biało Czerwoni... smile

już się rozgrzewasz?
        czekaj, oszczędzaj gardło smile

ps. wyrazy współczucia ślę dla mieszkańców miast organizatorów
        i życzenia normalnego powrotu do codzienności smile

• chiara76 Re: Euro 2012 04.06.12, 12:31
      u mnie w domu nikt nie będzie się bił o dostęp do pilota, bo raz, że piłki nie oglądamy, dwa, że telewizji mało, szczerze mówiąc. Pewnie zerknę na mecz otwarcia ale jak nie to...płakać nie będę.
      może jeszcze jakbyśmy mieli dobrą reprezentację, taką, co wie się, że jest na co liczyć a tak, to ten.
      No i osobiście sobie życzę, żeby nie było jakiegoś mega obciachu tak ogólnie na Euro. To już chyba mi wystarczywink
    • cynamoon6 Re: Euro 2012 04.06.12, 13:39
      Kompletnie mnie to nie interesuje.
      Nic nie bede ogladac ani zglebiac.
      Nie mam oczywiscie nic przeciwko tym, ktorzy sie ekscytuja smile
      Zwlaszcza ze mam brata pilkarza wink

Ale np. drazni mnie, ze wszytsko, nawet zarcie dla kota jest zarciem kibica z logo euro uncertain
      • opty2 Re: Euro 2012 05.06.12, 08:51
        cynamoon6 napisała:
        > Ale np. drazni mnie, ze wszytsko, nawet zarcie dla kota jest zarciem kibica z
        > logo euro uncertain

no masz, przecież koty to najwierniejsi kibice i należą im się piłkarskie motywy
        =^-^=
        • cynamoon6 Re: Euro 2012 06.06.12, 15:00
          Ups, faktycznie smile
          Zapomnialam o tym, bo rzadko odpalam telewizor wink

Za to w ramach luzno nawiazujacych do euro katuje kota muzyka polsko-ukrainskiego zespolu, ktory niedawno odkrylam wink
    • rendell Re: Euro 2012 04.06.12, 20:41
      Niedługo to nawet papier toaletowy z logo mistrzostw będziesmile
      Ale oczywiście będę oglądać, oczywiście będę kibicować Holandii, bo mam przeczucie że nasi...
      No dobrze. Nie będę zapeszać.
      Euro uczczę lekturą Montalbana Środkowy napastnik zginie o zmierzchusmile.
      • opty2 Re: Euro 2012 05.06.12, 08:44
        rendell napisała:
        > Euro uczczę lekturą Montalbana Środkowy napastnik zginie o zmierzchusmile.

o! to ja rozumiem
        chyba też będę musiała poszukać odpowiedniej lektury,
        nie mogę byc gorsza od Ciebie i Negev wink
      • maarcjanna Re: Euro 2012 15.06.12, 11:39
        papier toaletowy już jest!!!! no, nie z logo euro, ale z piłkarzami i piłkami... widziałam na własne ....oczy smile
    • dachauka Re: Euro 2012 05.06.12, 12:07
      A ja się nastrajam odpowiednią lekturą - "Upał" Ciszewskiego rozpoczyna się szóstego dnia mistrzostw. Mam nadzieję, że ten scenariusz się nie sprawdzi...

Pewnie obejrzę z dzieciakami meczyk czy dwa - na pewno te reprezentacji Polski i Niemiec. No i finał. Dwa lata temu podczas mistrzostw świata urządzaliśmy sobie z sąsiadami public viewing na ogródkach...
    • romy_sznajder Re: Euro 2012 05.06.12, 12:25

> ciekawi mnie czy jesteście fanami piłki nożnej i będziecie oglądać całe Euro al
      > bo część ?

Nie jestem, ale bede musiala z tym zyc, bo moja Żona jest nie tylko fanatyczna kibicka, ale i aktywna bramkarka (a jak trzeba, to gra w polu).
      Ja bede w fartuszku podawac piwo i czipsywink, a w miedzyczasie przeczytam "Zanim znowu zabije" Czubaja.
      • opty2 Re: Euro 2012 05.06.12, 12:35
        romy_sznajder napisała:
        > Ja bede w fartuszku podawac piwo i czipsywink, a w miedzyczasie przeczytam "Zan
        > im znowu zabije" Czubaja.

o! to jest prawidłowa postawa smile
        a nie tam: nie lubię/nie chcę/ nie ogladam,
        chylę czoło wink
        • romy_sznajder Re: Euro 2012 05.06.12, 12:46
          Dziekujesmile
    • agridulce Re: Euro 2012 06.06.12, 19:44
      Dopiero po przeczytaniu tego wątku zaczęłam dostrzegać naciski zewsząd - na piekarni info: "Kibicujemy razem z Wami", w sklepach kefiry dla kibiców, przyprawy do ziemniaków "Kibicujmy razem" i gotowe kotlety z kurczaka również zachęcają do kibicowania. Ratunku! Ja nie kibicuję, raczej nie będę oglądać, a widok samochodów i balkonów oflagowanych (są nawet biało-czerwone pokrowce na boczne lusterka) przytłacza mnie. Entuzjazm ten nijak się ma do osiągnięć i zaangażowania polskiej reprezentacji. Z lękiem myślę o korkach w najbliższych dniach. Za to myślę o lekturze Montalbana - jeżeli uda mi się ją zdobyć.
    • siostra_pelagia Re: Euro 2012 06.06.12, 21:08
      Przeczytam kryminał Mecz Piotra Bojarskiego. Przedwojenny Poznań i mecz kogoś tam z kimś tam.
      Oczywiście będę kibicować piłkarzom, dla mnie to fajna zabawa.
    • beatanu Re: Euro 2012 12.06.12, 11:21
      > ciekawi mnie czy jesteście fanami piłki nożnej i będziecie oglądać całe Euro albo część ?

Nie jestem zagorzałą fanką, ale ponieważ akurat znajdowałam się niejako w centrum wydarzeń, nie mogłam przejść obojętnie. W gruncie rzeczy to absurdalne, że WSZYSTKO jest podporządkowane rozgrywkom, że wszystko kręci się wokół piłki, przynajmniej taki wniosek można wysnuć włączając polską telewizję, czy wchodząc na portale informacyjne. Ale przyjęłam pewną konwencję i już. Już dawno obiecałam (dorosłym) córkom, że obejrzymy jakiś mecz w mieście, przy piwie. Ponieważ wszystkie mamy, mniej lub bardziej, dwie ojczyzny, podoba się nam kibicowskie przekraczanie narodowych granic. Doświadczyłyśmy tego w pewnym krakowskim pubie, gdzie w ostatni piątek, za pięć szósta udało nam się znaleźć miejsce w ogródku, przed ogromnym ekranem (obleciane przez nas strefy kibica w w mieście były już zapchane na amen). Towarzystwo polsko-angielskie, w którym grą Polaków najbardziej podniecali się właśnie Anglicy (nie wiem, czy Anglicy, w każdym razie angielskojęzyczni młodzi ludzie, raczej nie z USA). Kapitalny nastrój zabawy, w dość kameralnym gronie, około 30-40 osób różnych nacji, choć głównie Polaków. Emocje, sporo wypitych piw, pomeczowe tańce pod Adasiem. To lubię smile
      A we wczorajszym meczu Szwecji z Ukrainą bardziej z córką kibicowałyśmy współorganizatorom mistrzostw. Druga córka była bardziej zdruzgotana porażką Szwedów... Mąż pasjonuje się mistrzostwami jeszcze mniej niż ja, walki o telewizor raczej nie będzie. Jeśli nie będę w pracy, to z pewnością obejrzę mecz finałowy. No i jutrzejszy z Rosjanami.

A w ogóle, to tak sobie czasami marzę, żeby dożyć czasów, w których mistrzostwa Europy/świata w piłce nożnej kobiet wzbudzały tyle emocji, co te grane przez mężczyzn.
      • negev56 Re: Euro 2012 12.06.12, 23:20
        Tak myślałam, że Rosjanie wypstrykali się z goli grając z Czechami i oto jakie skutki, remissmile, brawo nasi, podobało mi się to, co zaprezentowali na boisku. Jeszcze tylko tradycyjnie mecz ostatniej szansy, wszyscy w stanie przedzawałowym i gramy dalejsmile.
        • opty2 Re: Euro 2012 13.06.12, 08:57
          to chyba niedokładnie tak, jak mówisz,
          Polacy zagrali bardzo dobrze taktycznie,
          wyciagneli wnioski z meczu Rosja - Czechy,
          czyli nie pozwolili na swobodne hulanie naszych braci M.
          tylko ta skuteczność a właściwie jej brak, denerwuje
          • negev56 Re: Euro 2012 13.06.12, 10:13
            Nie no, w tym meczu Polacy zagrali bardzo dobrze, zupełnie inna drużyna (dopływ świeżego powietrza również miał znaczenie - otwarty dach), ale wciąż brakuje produktu finalnego, czyli bramek. Permanentny remis nie gwarantuje wyjścia z grupy, tak więc życzę naszej drużynie, by wreszcie wygrali mecz, nawet jeśli nie zachwycą samą grąsmile.
            • moleslaw Re: Euro 2012 13.06.12, 14:28
              Moim zdaniem grali świetnie, wystarczy porównać do Euro 2008 smileCo do lubienia, lubię obłędnie obejrzę każdy mecz bez wyjątku w tym Euro. Zresztą dzielę się tym obłędem na blogu inaczej bym pękła.
    • opty2 Re: Euro 2012 15.06.12, 09:00
      wiecie co mi się wczoraj przytrafiło?
      zostałam porwana przez fale kibiców wink

tak się złożyło, że musiałam być w centrum miasta na umówionej wizycie, którą zaplanowałam dość dawno temu, nie zastanawiając się, że będzie to dzień meczowy (no cóż, nie wszyscy żyją piłką),
      pełna obaw wyruszyłam do city w sprawie a tu zielono i czerwono-żółto (niekibice - kto to był?)
      w taki dzień nie było sensu brać samochodu, więc jeździłam komunikacją miejską,
      i od razu wpadłam na jakąś fiestę tramwajową, bębny, garnki, patelnie były w użyciu,
      rany, co się działo, ludzie w tramwaju klaskali, bili brawo, dziewczyny tańczyły smile
      kibice obcokrajowcy krzyczeli: ola, ola albo siema (do Polaków),

no dobra, wysypaliśmy się wszyscy w centrum a tam zielone morze ludzi (puby, ogródki, stoliczki, skwery) opanowały całe miasto, poprzetykane to kolorem czerwono-żółtym i z radosnymi okrzykami (zimno, deszcz pada) zaczepia wszystkich i wszystko,
      Polacy się przyłączają, uczą Hiszpanów i Irlandczyków : Polskaaa, biało-czerwoni i wspólnie się drą, skaczą, śmieją, tańczą, porywają tych co się akurat napatoczą i fiesta gotowa smile
      o-matko-jedyna, trzeba z nimi tańczyć, krzyczeć: viva Espana, Ire-land itd, itd smile))
      prawie z nimi chciałam piwa się napić, tacy to weseli ludzie byli smile
      nigdy czegos takiego nie widziałam, aż z przyjemnością oglądało sie takich wspaniałych kibiców , nie pokłóconych ze sobą, razem bawiacych się, widocznie trzeba było zorganizować Euro, żeby to zobaczyć smile
      i wiecie co? radzę Wam też sie wybrać do miast, gdzie bawią sie kibice poszczególnych drużyn, bo taka okazja pewnie sie juz nie trafi smile
      ola-ola-ola
      • mannypenny Re: Euro 2012 15.06.12, 14:13
        no dokładnie, to samo mówię wszystkim, którzy w mniejszym lub większym stopniu krytykują Euro, kręcą nosami na korki, wspomniane produkty "eurowe", ciągłe gadanie o tym, itp.

nie wiadomo kiedy znowu i czy w ogóle będzie w Polsce kolejne Euro, cieszmy się tym po prostu smile
        ta atmosfera, nawet jeśli nie jest się kibicem, porywa!!! przynajmniej mnie i wszystkich znajomych, nawet nie fanów
        ani razu do tej pory nie spotkałam się z nieprzyjemnymi sytuacjami ze strony przyjezdnych kibiców

nie jestem wielką fanką, ale obejrzałam kilka meczy i jeszcze pewnie kilka obejrzę
      • beatanu Re: Euro 2012 15.06.12, 23:29
        Opty, strasznie fajna Twoja opowieść! Więcej takich, proszę! smile
        I przypomina mi się to, co w przedostatniej "Polityce" napisał Mariusz Czubaj, nie jako autor dobrych (według mnie) kryminałów, ale jako kibic i profesor antropologii. Mniej więcej tak: że może największą wartością tych mistrzostw będą nie tyle wybudowane autostrady i stadiony, wyremontowane dworce kolejowe i lotnicze itd., tylko spotkania z ludźmi z innych krajów. Zderzenie z inną kulturą, innym językiem, innym sposobem bycia. Oby wszystkie "zderzenia" były tak sympatyczne, jak to, które opisujesz!

A Szwedzi po bardzo dobrym meczu z Anglikami mogą zacząć pakować walizki. Ktoś musi przegrać, żeby wygrać mógł ktoś...
    • opty2 Re: Euro 2012 21.06.12, 14:33
      nie mogłam sobie odmówić pokazania zabawy na ulicach:
      www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Najbardziej-szalone-przebrania-kibicow-n59380.html
      • beatanu Re: Euro 2012 21.06.12, 15:17
        No i całe szczęście, że sobie nie mogłaś odmówić, bo rozradowałaś co najmniej jedną osobę
        smile
        A dzisiaj wieczorem kibicuję Czechom.
        • opty2 Re: Euro 2012 22.06.12, 08:45
          szkoda Czechów sad
          już nie ma w turnieju żadnych Słowian sad

dzisiaj grają u nas Niemcy z Grekami i niestety pogoda jest fatalna, znowu deszcz pada i ma tak być do wieczora, chociaż na sam mecz ma ustać,
          szkoda mi tylko kibiców, którzy w taką pogodę nie mają co ze sobą zrobić sad
          bawić sie pod gołym niebem nie ma jak, może zaludnią centra handlowe?

a teraz pytanie konkursowe dla ciekawych:
          jakie trzy rzeczy zachwycają kibiców w Trójmieście?
          • negev56 Re: Euro 2012 22.06.12, 18:39
            Gdybym to ja była gościem-kibicem w trójmieście, zachwyciłabym się gdańską starówką, gościnnością gospodarzy i w miarę tanimi używkami (papierosy, piwo i co tam jeszcze) i bez dwóch zdań, pięknymi dziewczynamismile.
            • siostra_pelagia Re: Euro 2012 22.06.12, 19:35
              Podobno nasze piwo im nie smakowałosmile
              • negev56 Re: Euro 2012 22.06.12, 19:39
                to akurat mogę zrozumieć, mają swoje preferencje, ale za tańsze pieniądze mogą kupić u nas swoje ulubione piwo, zaciągnąć się dobrym i tanim papierosem, itd... , żyć nie umieraćsmile
          • beatanu Re: Euro 2012 22.06.12, 19:38
            opty2 napisała:

> a teraz pytanie konkursowe dla ciekawych:
            > jakie trzy rzeczy zachwycają kibiców w Trójmieście?

Nie będę oryginalna, powtarzam to, co opowiadają mi szwedzcy znajomi, którzy odwiedzili Kraków i myślę, że to się przekłada na Trójmiasto : Starówka, tanie piwo, tanie i dobre jedzenie. Od siebie dorzucam molo w Sopocie i piaszczyste plaże...

A wczoraj, podczas meczu z Czechami (no, szkoda, że Czesi przegrali, ale Portugalczycy byli po prostu lepsi...) szwedzcy komentatorzy tak zupełnie ni stąd ni zowąd zaczęli się zachwycać stadionen narodowym w W-wie i miło mi się zrobiło smile
          • romy_sznajder Re: Euro 2012 23.06.12, 02:01

> a teraz pytanie konkursowe dla ciekawych:
            > jakie trzy rzeczy zachwycają kibiców w Trójmieście?

Ale ktorych kibicow?

Hiszpanskich, ktorych reprezentacja tam rezyduje?

1. (nie rzecz, bo to bylyby seksizm, ale u Hiszpanow jakos zrozumialy) Ewidentnie: polskie kobiety.
            2. Fiesta na ulicach.
            3. Neptun.

Krajowych przyjezdnych?

1. Hiszpanska fiesta na ulicach, kolory, obca kultura.
            2. Ladniejszy, niz warszawski - stadion.
            3. Zycie miejskie, zwlaszcza nocne.

No bo raczej nie morzesmile
    • opty2 Re: Euro 2012 24.06.12, 08:25
      no tak, wszyscy po trochu mają rację smile
      (Romy, co Ty taka dokładna jesteś smile

z naszej prasy dowiedziałam się, że po przeprowadzeniu wywiadów z kibicami obcojęzycznymi, najbardziej chwalą:
      a/ atmosferę w mieście (otwartość, gościnność, serdeczność mieszkańców, widoczną atmosferę samych mistrzostw),
      b/ polskie piękne kobiety (a jakże) ,
      c/ jedzenie - wcale nie taniość, tylko smaczność (jeden z gości wręcz stwierdził, że pierogi, wręcz uwielbia i nie rozumie po co sprzedajemy w Polsce kebaby, które na dodatek są okropne hehe)
      • opty2 Re: Euro 2012 -cd 24.06.12, 08:56
        coś za szybko mi się wysłał poprzedni post

oczywiście podobała im się też starówka (no jasne, komu się nie podoba?), knajpy do wyboru i koloru (nie tylko w Gdańsku), część gości tu dłużej nocowała, bo przyjechała na całą pierwszą rundę (Hiszpanie) i ci własnie jeździli po całym Trójmieście, zwiedzali, nawet byli na Westerplatte (!),
        taaa, stadion też im sie podobał, praktycznie nie było kibica, który nie zrobił sobie z nim zdjęcia (z Neptunem też),
        część kibiców była też na Euro w Austrii i Szwajcarii w 2008, więc porównywali oba turnieje pod względem atmosfery mistrzostw, które lepiej wypadły oczywiście u nas smile
        podobało im się, że Polacy wszędzie mieli swoje flagi - na samochodach, w mieście, że kibice Polscy manifestowali swoje przywiązanie do drużyny, że gości wesoło witali i się z nimi bawili (tak tak, wiem coś o tymsmile

w każdym razie Gdańsk żegna się z Euro ale wszyscy są (jednak) zadowoleni,
        liczyć będą poźniej (pewnie straty z utrzymania stadionu),
        powoli Trójmiasto przygotowuje się do Opener'a w Gdyni

tu jeszcze zabawa niemieckich kibiców:
        www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Skocznie-i-romantycznie-czyli-pomeczowa-zabawa-kibicow-n59448.html
        jaki typujecie finał?
        ja Niemcy - Hiszpania
        • chiara76 Re: Euro 2012 -cd 24.06.12, 09:48
          Niemcy na pewno, to jest naprawdę bundesmaschina do wygrywaniawink no i Polacy w niej grają. Ale z kim, no może z Hiszpanią, chociaż wczoraj miałam wrażenie, że po zdobyciu gola trochę odpuścili. Inna sprawa, że pewnie w takim finale już by nie odpuszczali. Ciekawe, kto wygra dzisiejszy mecz...
        • siostra_pelagia Re: Euro 2012 -cd 24.06.12, 14:39
          W finale na pewno Niemcy z Hiszpaniąsmile
      • romy_sznajder Re: Euro 2012 24.06.12, 23:09

> (Romy, co Ty taka dokładna jesteś smile

oj tam, oj tam big_grin
    • basiakia Re: Euro 2012 26.06.12, 20:06
      Jestem za Portugalią, ale nie ze względu na Ronaldo, tylko ze względu na Porto które bardzo mi smakuje.
      • romy_sznajder Re: Euro 2012 26.06.12, 22:04
        basiakia napisała:

> Jestem za Portugalią, ale nie ze względu na Ronaldo, tylko ze względu na Porto
        > które bardzo mi smakuje.

oj, gdzie Rzym, gdzie Krym?
        wink
        • basiakia Re: Euro 2012 27.06.12, 17:12
          Wiem, ale i tak jestem za Portugalią, chociaż fanką piłki byłam tylko do momentu kiedy nasi grali, a teraz to tylko tak z sympatii do Portugali i Porto trzymam kciuki i będę oglądać mecz.
    • opty2 Re: Euro 2012 28.06.12, 09:24
      autentycznie szkoda mi było tych Portugalczykówsad
      dzielne chłopaki namieszały Hiszpanom,
      tylko dzięki nieskuteczności swojej superstar przegrali, chlip chlip
      a mogła być niespodzianka smile
      (nie lubię meczy bezbramkowych, co za marnotrawstwo czasu widza)

dzisiaj: Niemcy czy Włosi, Włosi czy Niemcy ???
      • negev56 Re: Euro 2012 28.06.12, 18:42
        No więc tak, kibicuję Niemcomsmile, zawsze to robiłam i mam nadzieję, że dadzą radę Włochom, bo podobno statystyki ich spotkań niestety wskazują na tych drugich. Polakom też zawsze kibicuję, ale nie z mojej winy, krótko goszczą na takich imprezach i raczej za tło robią.
        • siostra_pelagia Re: Euro 2012 28.06.12, 20:31
          Też trzymam kciuki za Niemców. Po błyskawicznym odpadnięciu mojej ulubionej Holandii, będę kibicować naszym zachodnim sąsiadom. Nawet nie wiem dlaczegosmile
      • basiakia Re: Euro 2012 28.06.12, 22:52
        Włosi ! Ale to był mecz. Dobrze, że nie było dogrywki i rzutów karnych.
        • negev56 Re: Euro 2012 28.06.12, 23:01
          No i masz, wzięli i przegralisad.
          • opty2 Re: Euro 2012 29.06.12, 08:42
            co się tym Niemcom stało???
            znowu Włosi farciarze przeszli dalej sad

no nic, pozostaje trzymać kciuki za Hiszpanię
            • mannypenny Re: Euro 2012 01.07.12, 16:24
              a ja kibicowałam Włochom i nadal im kibicuje smile mam nadzieję, że wygrają
              wg mnie najlepszy zespół w Euro 2012, nikt się tego nie spodziewał, pokazali świetną grę, do ostatniego gwizdka smile
    • kwiecienka1 Re: Euro 2012 01.07.12, 18:30
      kibicowalam Polakom...
      kibicowalam Portugalczykom...
      kibicowalam Niemcom...

chcialabym, zeby dzis wygrali Hiszpanie, ale az sie boje kibicowac... wink

pozdrawiam
      Kwiecienka z Obawa
      • opty2 Re: Euro 2012_koniec? 02.07.12, 08:27
        Hiszpanie znokautowali Włochów!
        co za wynik, co za gra smile

no tak, żegnamy sie z EURO,
        wszyscy coś podsumowywują, może my też?

co Wam podobało się na tych mistrzostwach?
        jakieś osobiste refleksje/zdarzenia/wnioski ?
        • mannypenny Re: Euro 2012_koniec? 02.07.12, 09:11
          rewelacyjny finał!!!
          wygrali lepsi smile chociaż kibicowałam Włochom, Hiszpania pokazała, że jest niepokonana!
          chciałabym być dzisiaj na ulicach Madrytu smile

• chiara76 co mi się podobało? 02.07.12, 09:38
          że przez trzy tygodnie mogłam obejrzeć wiadomości bo nie było w nich prawie żadnych polityków.
          A serio? Sama piłka. Uważam, że było ciekawie, nie nudno, a to dla mnie, okazjonalnego (chociaż czuję, że to się może zmienićwink kibica, ważne.
          No i chyba ta atmosfera, to, że ludzie nas odwiedzający nagle zobaczyli, że ani tu u nas nie ganiają po ulicach niedźwiedzie ,i że ludzie całkiem fajni, sympatyczni, umiejący po angielsku a często gęsto i w paru innych językach. Myślę, że gdybyśmy chcieli wydać kasę na promocję Polski to nigdy by nas na takową nie było stać. Nie wspominając, że nie sądzę, żeby udało się jej przynieść tak wymierne korzyści jak te, które myślę, że przyniesie Euro 2012.
          No i nagle zobaczyłam, przynajmniej w TV, bo do strefy kibica się nie wybrałam, że Polacy potrafią być bardzo uśmiechnięci, radośni, weseli, i nie tylko się kłócą i obrażają ale potrafią się bawić. To dla mnie miła niespodziankawink
    • negev56 Re: Euro 2012 02.07.12, 19:25
      Kibicowałam Hiszpanom, taka mała retorsja za Niemców i wygraliśmy... olésmile.
      Myślę, że wszystko się udało i jako gospodarze, możemy być z siebie dumni. Jeszcze nigdy nie widziałam w narodzie tyle pozytywnej energii, okazuje się, że potrafimy się wspólnie bawić, szkoda, że to już koniec.
      • opty2 Re: Euro 2012 03.07.12, 09:32
        taaaak, te mistrzostwa były ciekawe jako wydarzenie sportowe ale i społeczne,
        tylu pochwał w zyciu nie słyszałam, nagle sie okazało, że coś umiemy zrobić,
        obcokrajowcy muszą nas dowartościować he he,
        nasze ego wzrośnie, kompleksy zmaleją, nastąpi równowaga?

osobiscie nigdy bym sie nie spodziewała, że EURO mnie tak wciągnie,
        owszem poprzednie ogladałam ale ogólnie nie jestem jakimś specjalnym fanem tego sportu,
        nie ogladam polskiej ani innej ligii, tylko mistrzostwa (bo najlepsi z najlepszych grają),
        w przyszłym sezonie chyba obejrzę finał Ligii Mistrzów, bo komentatorzy bez przerwy opowiadali co-to-sie-działo w tym czy innym klubie i kto-jak-grał (może wreszcie zobaczę kunszt Ronaldo?) no i tego Messiego chcę zobaczyć, co to o nim pełno gadek było smile
        tyle EURO zmieniło u mnie smile

po wpisach innych mozna wysnuć wniosek:
        nie samym kryminałem człowiek żyje smile
        i dobrze,
        "cześć, i dzięki za ryby"

ps. teraz tylko kubeczki rozdaję wszystkich znajomym i znajomym królika, którzy akurat nie mieli do nich dostępu wink

ps.2 juz niedługo ME (2013) i MŚ (2014) w siatkówce mężczyzn (to coś dla mnie)
        ale jeszcze najsampierw OLIMPIADA (już szykuję telewizor hehe)
        są tu jacyś kibice ww. imprez ???
        • negev56 Re: Euro 2012 03.07.12, 23:12
          Ja jestem kibic, ale dużych imprez, właśnie takich jak Mundial, ME, czy Olimpiadasmile. Lokalne rozgrywki nie specjalnie mnie interesują, natomiast produkt finalny już tak.
          Uwielbiam oglądać zmagania lekkoatletyczne, więc za chwilę pełnia szczęścia, bo wystąpią najlepsi z najlepszych i nie jest ważne, że nie znam gorących światowych nazwisk, w odpowiednim czasie poznamsmile.
          • minkipinki Re: Euro 2012 04.07.12, 23:38
            Ja mam podobnie, wielki kibic wielkich imprez. Podczas Euro oglądałam wszystkie mecze, wiem, kto zwyciężył w Lidze Mistrzów, ale kto jest mistrzem Polski? Teraz czekam na olimpiadę i polską siatkówkę ( ale kto jest mistrzem Polski? - SKRA?). A Hiszpanie zagrali fenomenalny mecz, a szkoda, bo kibicowałam Włochom. Gdyby to był finał Portugalia - Włochy, byłoby mi wszystko jedno, a tak, szkoda gadać.
            • opty2 Minkipinki :) 05.07.12, 08:29
              to czekamy razem smile
              29.07 pierwszy mecz Polaków smile
              za to dzisiaj mecz z wielką Brazylią

ps. mistrzem Polski w siatkówce jest Asseco Resovia Rzeszów, która zdetronizowała Skrę -
              siedmiokrotnego dotychczasowego mistrza Polski (zdobyli tylko Puchar Polski)
              • minkipinki Re: Minkipinki :) 06.07.12, 00:49
                Wielkie dzięki ( myślałam, że może Resovia, ale to świadczy tylko o kosmicznym poziomie ligi siatkówki polskiej), a mecz z Brazylią suuuper, ach no i Radwańska! Jutro kolejne emocje!
                • minkipinki Re: Minkipinki :) 06.07.12, 00:55
                  Sorry, myślałam o ZAKSie , a tak napisało mi się RESOVIA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka