Dodaj do ulubionych

Polecane kryminały

03.04.14, 15:55
Witam serdecznie,

Przeczytałem w życiu niewiele książek o tematyce innej niż biznesowa.
Jakiś czas temu czytałem Łowcy głów.

Czy możecie doradzić jakie czytaliście najlepsze kryminały?

Ja wtedy poczytam o nich więcej w necie i zapewne kilka pozycji zamówię.

Pozdrawiam serdecznie,

Zbyszek
Obserwuj wątek
    • opty2 Re: Polecane kryminały 03.04.14, 16:18
      forum.gazeta.pl/forum/w,33434,145301219,145301219,Co_warto_czytac_w_2013_.html
    • opty2 Re: Polecane kryminały 03.04.14, 16:38
      forum.gazeta.pl/forum/w,33434,133823335,133823335,Bernard_Minier_Bielszy_odcien_smierci.html
      • natala34 Re: Polecane kryminały 18.06.14, 12:28
        Polecam "Odwet" Jilliane Hoffman - trzyma w napięciu do ostatnich stron.
    • bez_portek Re: Polecane kryminały 18.06.14, 13:22
      wbij w wyszukiwarkę forum - Wybór najlepszej książki plus rok, chyba od 2008 się zaczyna

będziesz miał dużo czytania, jak zechcesz przeczytać wszystkie pozycje z tych list wink
      • gemowa Re: Polecane kryminały 18.06.14, 14:39
        Z nowszych - polecam, jeśli lubisz mocniejszą literaturę z pogranicza kryminału/thrillera:
        S.J.Bolton - seria 3 ksiązek o Lacey Flint (Ulubione rzeczy, Karuzela samobójczyń, Zagubieni) Karin Slaughter - cała seria
        Z lżejszych, kryminalno-obyczajowych seria Camilli Lackberg, choć dla mnie nie jest to wielka literatura, ot takie kryminalne czytadło
        A najlepiej wejdż na Lubimyczytac.pl i poczytaj sobie co ludzie polecają

• sowca Re: Polecane kryminały 19.06.14, 01:10
          Z polskich bardzo polecam Miłoszewskiego "Ziarno prawdy" i "Uwikłanie".
          Z literatury europejskiej polecałabym Mankella, ale to dosyć ciężka lektura, tzn. momentami smutna i depresyjna. Z bardziej sensacyjnych, takich, które się szybko czytają, polecam Simona Becketta "Chemia śmierci".
          • gemowa Re: Polecane kryminały 20.06.14, 10:38
            Zygmunt Miłoszewski - jak najbardziej, ja tez polecam. Niezły jest też jego "Domofon", ale to bardziej triller.
            Simon Beckett jest świetny, ale raczej nie na poczatek przygody z kryminałami, a raczej dla kogoś kto już trochę sie naczytał tego gatunku. Jego książki są dośc dosadne, fizjologiczne że tak to określę: rozkładające się trupy, w nich larwy much, sekcje zwłok... Zdecydowanie odradzam jedzenie przy czytaniu.
            Możesz też spróbować Jo Nesbo, Sue Grafton, Tess Geritsen, Asę Larsson.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka