carollcat 01.03.19, 14:18 Wiosna idzie, wiosną na czytanie mniej czasu. Ale zawsze coś tam się przeczyta. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silenta Ann Cleeves - Czerwień kości 02.03.19, 18:32 Bardzo dobra książka. I jeszcze widzę, że sześć książek z tego cyklu i dwie Very czekają na przetłumaczenie. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie czekać latami na każdą. Odpowiedz Link
latarnik88 Louise Penny Martwa natura 03.03.19, 17:00 Debiutancka powieść kanadyjskiej pisarki bardzo mnie zaciekawiła , cieszę się ,że czeka II tom z tej serii. Odpowiedz Link
drilka Re: Ann Cleeves - Czerwień kości 04.03.19, 14:06 No właśnie, też widziałam ile jest nieprzetłumaczonej twórczości Ann Cleeves. Odpowiedz Link
andaba Piotr Górski - Kruk 03.03.19, 19:38 Niewątpliwą zaletą tej książki jest to, że się ją szybko czyta. Jak dla mnie strasznie zawiłe i opatrzone jakimiś dziwnymi układami, które trudno zrozumieć. Brutalni i samowolni policjanci, szemrane firmy windykacyjne, milionerzy, wyrachowane kobiety to nie moja bajka. Sama historia dość ciekawa, ale zważywszy na powyższe mało prawdopodobna. Ale może się mylę. Odpowiedz Link
drilka Thomas Arnold - Mauzoleum 04.03.19, 14:03 Przeczytałam błyskawicznie i z zainteresowaniem, ale końcówka mi odrobinę zazgrzytała. Odpowiedz Link
a.prochowicka Re: Co teraz czytacie? - marzec 2019 07.03.19, 12:47 Skończyłam na początku miesiąca "Prokuratora" Pauliny Świst - i mam mieszane uczucia ( ani to Grey, ani kryminał - tylko nowych wulgaryzmów się nauczyłam ), wczoraj przeczytałam "Złote spinki Jeffreya Banksa" - Brzostowskiego - komiczna książka. Miał być czysty kryminał - wyszła abstrakcyjna komediowa wariacja. Teraz się wzięłam za "Rodzinną wendetę" Biedrzyckiego. Na razie czyta się nieźle. Odpowiedz Link
natuu Re: Co teraz czytacie? - marzec 2019 11.03.19, 14:52 Ja w końcu się biorę za Czarownicę Camilli Lackberg, jakoś wcześniej nie miałam okazji ani weny na czytanie tej książki Odpowiedz Link
andaba Sarah Schmidt - Zobacz co zrobiłam 13.03.19, 16:05 O morderstwie Bordenów. Rozczarowałam się, znacznie lepsza jest "Gorączka" o Tyfusowej Mary. Odpowiedz Link
andaba J.D. Barker - Czwarta małpa 14.03.19, 13:00 Książka może nawet nie najgorsza, tyle że dla sadystów. Nie jestem nadmiernie wrażliwa, ale chwilami było dla mnie za wiele... Odpowiedz Link
andaba Michael Robotham - Raj nie istnieje 14.03.19, 23:07 Duże zaskoczenie, zupełnie nie spodziewałam się po autorze takiej tematyki. Ale zaskoczenie pozytywne. Odpowiedz Link
andaba Alen Bradley - Trzykroć wrzasnął kocur szary 15.03.19, 18:53 Flawia powraca do Buckshaw. Czemu mam wrażenie, że gadam sama ze sobą. Odpowiedz Link
latarnik88 Eric Berg Dom Mgieł 16.03.19, 14:12 Tajemnicze zabójstwa , czy podejrzana jest sprawcą? Ciekawa historia , dobrze się czyta. Odpowiedz Link
silenta Dennis Lehane - Pokonać noc 17.03.19, 08:49 Sama nie wiem co myślę o tej książce. Ogólnie to bardzo dobrze się ją czyta, ale ciężko powiedzieć o czym autor chciał napisać. 2/3 książki to opis całego życia Rachel, 1/3 coś się dzieje. A najbardziej rozczarowuje zakończenie - SPOILER? - w pewnym momencie książka się kończy tak jakby autorowi się odechciało dalej pisać. Potencjał był, ale został zmarnowany. Daję 4,5/6,0. Odpowiedz Link
drilka Val McDermid - Miejsce egzekucji 18.03.19, 12:17 Według mnie bardzo dobry kryminał. Odpowiedz Link
drilka Robert Galbraith - Zabójcza biel 18.03.19, 12:21 Jedna z kilku serii, którą wolę słuchać niż czytać. I jedna z wielu serii, którą bardzo lubię. Odpowiedz Link
drilka Ann Rosman - Ryzykowna gra 18.03.19, 12:24 Zaczęłam. Początek przypomina serię Viveki Sten, ale nie jest tak interesująco. Odpowiedz Link
drilka Re: Ann Rosman - Ryzykowna gra 24.03.19, 11:11 Pierwsza połowa dla mnie nudna - dłużący się wątek nurkowy. Druga lepsza, ale książkę czytałam bardzo długo. Odpowiedz Link
andaba T.M. Logan - Kłamstwa 18.03.19, 12:48 Kolejna wkurzająca książka. Nie znoszę motywu, gdy bohater jest oskarżany i nie ma możliwości się bronić. Odpowiedz Link
latarnik88 Jakub Żulczyk Ślepnąć od swiateł 18.03.19, 17:28 Zaintrygowana serialem czytam książkę .Przyznam się ,że gdyby nie obejrzane sceny ciężko, byłoby się skupić nad treścią a tak , ciągle jestem w konwencji autora i ze spokojem czekam na końcowy cios pięścią w twarz , jak zakończenie określił Twardoch. Odpowiedz Link
silenta Marek Stelar - Nietykalny 20.03.19, 17:00 Bardzo dziękuję Andabie za polecenie Stelara Trzecia z serii podoba mi się najbardziej póki co. A ta druga seria też jest dobra? Odpowiedz Link
latarnik88 Ove Logmansbo Połów 21.03.19, 16:47 Teraz to wiem , że to Remigiusz Mróz napisał pod tym własnie pseudonimem. Czytając Enklawę nie wiedziałam. Ale ciekawe , autor sprawdził się również w skandynawskim kryminale.Ma talent chłopina. Odpowiedz Link
andaba Re: Marek Stelar - Nietykalny 21.03.19, 22:40 Właśnie się biorę za trzecią. Druga była ok, trochę mniej mi się podobała niż pierwsza, ale trzyma poziom. Odpowiedz Link
latarnik88 Yrsa Sigurdardottir Odziedziczone zło 28.03.19, 15:10 Nowa Yrsa i nowa makabra. Do tego w międzyczasie Kerry Fisher Posłuszna żona. Odpowiedz Link
andaba Viveca Sten - W imię prawdy 21.03.19, 22:46 Moje kryminalne upodobania zdecydowanie nie pokrywają się z opinią większości - choćby ta autorka - ani często czytana, ani wysoko oceniana, a mi się jej książki podobają bardzo. Owszem, dostrzegam pewne niedociągnięcia redakcyjne, nieraz drobne potknięcia - ale czyta mi się to świetnie, takie właśnie lubię. Odpowiedz Link
drilka Robert Dugoni - Umiera się tylko raz 24.03.19, 11:14 W odróżnieniu od mojego poprzedniego marcowego kryminału, ten czyta się błyskawicznie. Bardzo lubię autora. Odpowiedz Link
drilka Re: Robert Dugoni - Umiera się tylko raz 25.03.19, 18:23 Kolejny raz podejrzewam, że Dugoni jest kobietą Odpowiedz Link
andaba Re: Robert Dugoni - Umiera się tylko raz 25.03.19, 19:00 Wiesz, mnie też to zastanawiało, że głównym bohaterem jest kobieta i to dość fajnie scharakteryzowana. Odpowiedz Link
drilka Eva García Sáenz de Urturi - Cisza białego miasta 25.03.19, 18:27 Uwielbiam północną Hiszpanię. Mam nadzieję, że książka będzie choć trochę podobna do trylogii Dolores Redondo. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - marzec 2019 25.03.19, 19:21 W tym miesiącu z kryminałów: Alexandra Burt "Gdzie jest Mia?" Tess Gerritsen "Dolina umarłych" Obecnie zaczynam John Grisham "Czas zabijania" Odpowiedz Link
andaba Dagmara Andryka - Tajemnice Mille 29.03.19, 19:19 Dużo gorsze niż dwie wcześniejsze. Odpowiedz Link
latarnik88 Christi Daugherty Echo Morderstwa 31.03.19, 10:41 Zaciekawiła mnie ta historia , jest i czas obecny i przeszły. Odpowiedz Link