Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? - marzec 2019

01.03.19, 14:18
Wiosna idzie, wiosną na czytanie mniej czasu. Ale zawsze coś tam się przeczyta.
Obserwuj wątek
    • carollcat Brad Parks - Siedź cicho 01.03.19, 14:22
      n/t
    • silenta Ann Cleeves - Czerwień kości 02.03.19, 18:32
      Bardzo dobra książka. I jeszcze widzę, że sześć książek z tego cyklu i dwie Very czekają na przetłumaczenie. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie czekać latami na każdą.
      • latarnik88 Louise Penny Martwa natura 03.03.19, 17:00

Debiutancka powieść kanadyjskiej pisarki bardzo mnie zaciekawiła , cieszę się ,że czeka II tom z tej
        serii.
      • drilka Re: Ann Cleeves - Czerwień kości 04.03.19, 14:06
        No właśnie, też widziałam ile jest nieprzetłumaczonej twórczości Ann Cleeves.
    • andaba Piotr Górski - Kruk 03.03.19, 19:38
      Niewątpliwą zaletą tej książki jest to, że się ją szybko czyta.
      Jak dla mnie strasznie zawiłe i opatrzone jakimiś dziwnymi układami, które trudno zrozumieć. Brutalni i samowolni policjanci, szemrane firmy windykacyjne, milionerzy, wyrachowane kobiety to nie moja bajka.
      Sama historia dość ciekawa, ale zważywszy na powyższe mało prawdopodobna. Ale może się mylę.
    • drilka Thomas Arnold - Mauzoleum 04.03.19, 14:03
      Przeczytałam błyskawicznie i z zainteresowaniem, ale końcówka mi odrobinę zazgrzytała.
    • a.prochowicka Re: Co teraz czytacie? - marzec 2019 07.03.19, 12:47
      Skończyłam na początku miesiąca "Prokuratora" Pauliny Świst - i mam mieszane uczucia ( ani to Grey, ani kryminał - tylko nowych wulgaryzmów się nauczyłam ), wczoraj przeczytałam "Złote spinki Jeffreya Banksa" - Brzostowskiego - komiczna książka. Miał być czysty kryminał - wyszła abstrakcyjna komediowa wariacja. Teraz się wzięłam za "Rodzinną wendetę" Biedrzyckiego. Na razie czyta się nieźle.
    • natuu Re: Co teraz czytacie? - marzec 2019 11.03.19, 14:52
      Ja w końcu się biorę za Czarownicę Camilli Lackberg, jakoś wcześniej nie miałam okazji ani weny na czytanie tej książki big_grin
    • andaba Sarah Schmidt - Zobacz co zrobiłam 13.03.19, 16:05
      O morderstwie Bordenów. Rozczarowałam się, znacznie lepsza jest "Gorączka" o Tyfusowej Mary.
    • andaba J.D. Barker - Czwarta małpa 14.03.19, 13:00
      Książka może nawet nie najgorsza, tyle że dla sadystów. Nie jestem nadmiernie wrażliwa, ale chwilami było dla mnie za wiele...
    • andaba Michael Robotham - Raj nie istnieje 14.03.19, 23:07
      Duże zaskoczenie, zupełnie nie spodziewałam się po autorze takiej tematyki.
      Ale zaskoczenie pozytywne.
    • andaba Alen Bradley - Trzykroć wrzasnął kocur szary 15.03.19, 18:53
      Flawia powraca do Buckshaw.

Czemu mam wrażenie, że gadam sama ze sobą.
      • latarnik88 Eric Berg Dom Mgieł 16.03.19, 14:12

Tajemnicze zabójstwa , czy podejrzana jest sprawcą? Ciekawa historia , dobrze się czyta.
    • silenta Dennis Lehane - Pokonać noc 17.03.19, 08:49
      Sama nie wiem co myślę o tej książce. Ogólnie to bardzo dobrze się ją czyta, ale ciężko powiedzieć o czym autor chciał napisać. 2/3 książki to opis całego życia Rachel, 1/3 coś się dzieje. A najbardziej rozczarowuje zakończenie - SPOILER? - w pewnym momencie książka się kończy tak jakby autorowi się odechciało dalej pisać. Potencjał był, ale został zmarnowany. Daję 4,5/6,0.
    • drilka Val McDermid - Miejsce egzekucji 18.03.19, 12:17
      Według mnie bardzo dobry kryminał.
    • drilka Robert Galbraith - Zabójcza biel 18.03.19, 12:21
      Jedna z kilku serii, którą wolę słuchać niż czytać. I jedna z wielu serii, którą bardzo lubię.
    • drilka Ann Rosman - Ryzykowna gra 18.03.19, 12:24
      Zaczęłam. Początek przypomina serię Viveki Sten, ale nie jest tak interesująco.
      • drilka Re: Ann Rosman - Ryzykowna gra 24.03.19, 11:11
        Pierwsza połowa dla mnie nudna - dłużący się wątek nurkowy. Druga lepsza, ale książkę czytałam bardzo długo.
    • andaba T.M. Logan - Kłamstwa 18.03.19, 12:48
      Kolejna wkurzająca książka. Nie znoszę motywu, gdy bohater jest oskarżany i nie ma możliwości się bronić.
      • latarnik88 Jakub Żulczyk Ślepnąć od swiateł 18.03.19, 17:28
        Zaintrygowana serialem czytam książkę .Przyznam się ,że gdyby nie obejrzane sceny ciężko,
        byłoby się skupić nad treścią a tak , ciągle jestem w konwencji autora i ze spokojem czekam na
        końcowy cios pięścią w twarz , jak zakończenie określił Twardoch.
    • silenta Marek Stelar - Nietykalny 20.03.19, 17:00
      Bardzo dziękuję Andabie za polecenie Stelara kiss
      Trzecia z serii podoba mi się najbardziej póki co. A ta druga seria też jest dobra?
      • latarnik88 Ove Logmansbo Połów 21.03.19, 16:47

Teraz to wiem , że to Remigiusz Mróz napisał pod tym własnie pseudonimem.
        Czytając Enklawę nie wiedziałam.
        Ale ciekawe , autor sprawdził się również w skandynawskim kryminale.Ma talent chłopina.
      • andaba Re: Marek Stelar - Nietykalny 21.03.19, 22:40
        Właśnie się biorę za trzecią. Druga była ok, trochę mniej mi się podobała niż pierwsza, ale trzyma poziom.
      • andaba Re: Marek Stelar - Nietykalny 27.03.19, 22:07
        Mi też się podobała.
        • latarnik88 Yrsa Sigurdardottir Odziedziczone zło 28.03.19, 15:10

Nowa Yrsa i nowa makabra.

Do tego w międzyczasie Kerry Fisher Posłuszna żona.
    • andaba Viveca Sten - W imię prawdy 21.03.19, 22:46
      Moje kryminalne upodobania zdecydowanie nie pokrywają się z opinią większości - choćby ta autorka - ani często czytana, ani wysoko oceniana, a mi się jej książki podobają bardzo. Owszem, dostrzegam pewne niedociągnięcia redakcyjne, nieraz drobne potknięcia - ale czyta mi się to świetnie, takie właśnie lubię.
    • drilka Robert Dugoni - Umiera się tylko raz 24.03.19, 11:14
      W odróżnieniu od mojego poprzedniego marcowego kryminału, ten czyta się błyskawicznie. Bardzo lubię autora.
      • drilka Re: Robert Dugoni - Umiera się tylko raz 25.03.19, 18:23
        Kolejny raz podejrzewam, że Dugoni jest kobietąwink
        • andaba Re: Robert Dugoni - Umiera się tylko raz 25.03.19, 19:00
          Wiesz, mnie też to zastanawiało, że głównym bohaterem jest kobieta i to dość fajnie scharakteryzowana.
    • drilka Eva García Sáenz de Urturi - Cisza białego miasta 25.03.19, 18:27
      Uwielbiam północną Hiszpanię. Mam nadzieję, że książka będzie choć trochę podobna do trylogii Dolores Redondo.
    • dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - marzec 2019 25.03.19, 19:21
      W tym miesiącu z kryminałów:
      Alexandra Burt "Gdzie jest Mia?"
      Tess Gerritsen "Dolina umarłych"
      Obecnie zaczynam John Grisham "Czas zabijania"
    • andaba Dagmara Andryka - Tajemnice Mille 29.03.19, 19:19
      Dużo gorsze niż dwie wcześniejsze.
      • latarnik88 Christi Daugherty Echo Morderstwa 31.03.19, 10:41

Zaciekawiła mnie ta historia , jest i czas obecny i przeszły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka