Dodaj do ulubionych

PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA

06.07.06, 11:06
PONAWIAM PYTANIE ODNOSNIE ROZKRECANIA BIZNESU JAK DłUGO TRWA TO TZW
ROZKRECANIE W CICHOLANDACH
Obserwuj wątek
    • altkleider Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 14:29
      po pierwsze na forum piszemy małymi literami, bo duże oznaczają że krzyczysz, a
      nie krzyczysz prawda? :))
      Po drugie ciężko odpowiedzieć. Zależy czy w mieście jest duża konkurencja, czy
      nie. Zależy od jakości towaru. Zależy od reklamy - jest czy nie ma. Zależy od
      punktu, w którym masz lokal. Zależy od ceny.
      Ogólnie rzecz biorąc trwa to około pół roku - wiesz już jakie błedy popełniłaś,
      jakie masz utargi, co najlepiej schodzi w sklepie, jacy klienci przychodzą, a
      którzy omijają cię szerokim łukiem.
      W każdym razie myśl pozytywnie i nie zniechęcaj się za szybko.
      Powodzenia
      • julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 19:17
        dziekuje czy nie krzycze o nie wiem czasem mam ogromna ochote.Jak juz mi sie
        wydaje ze jest ok to zaraz cos sie psuje.ceny sa w miare towar super angielski
        co prawda od niedawna .klient rozny jeden chce tanio i byle co inny wrecz
        przeciwnie mam spora konkurencje w postaci tesco i ich ciuchow marki cheeroki
        sklepik jest na osiedlu dosc duzym ,ale w niezbyt szczesliwym miejscu co prawda
        byłam tam kiedys drogeria przez kilka lat ale ....reklama noz coz robie co moge
        ,jakies plakaty ulotyki pod koniec tygodnia przeceny 20% .aha w miescie
        konkurencja jest spora ale bez przesady .jeszcze raz dziekuje to miłe ze sa
        beinteresowni ludzie ,ktorych rozterki innych coskolwiek obchodza pozdrawiam
        marzena
    • suskijacek1 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 18:12
      Co do sklepu to nie wiem jak długo, ale jako hurtownik to wiem, że pierwszą
      hurtownię rozkręcałem około 6 miesięcy, teraz na śląsku robie to od 5 miesięcy i
      zawsze bedzie trzeba się reklamować bo ludzi przybywa czyli klientów. Po 4
      miesiacach powinnaś wiedzeć ile zarabiasz i co się sprzedaje jak juz ci
      napisano. Faktem jest, że nie zamykaj lumpeksu dzialaj na tym nie tracisz.
      Powodzonka
      • julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 19:27
        miala kiedys marzennia ,zrealizowalam je szmaty to moja pasja ,wydaje mi sie ze
        znam sie na nich i ... ale szkoda ze za tym nie ida jakies konkretne pieniadze
        ,bo marzenia marzeniami a czynsz oplacac trzeba ,i zastanawiam sie czy jest
        jakis kruczek do sukcesu w handlu na osiedlu ,nie chce rezygnowac ,ale
        narzekania mez w stylu tu cytuje hahahaha i gdzie te twoje kokosy ...a biznes
        plan miałas taki wspaniały troszke mnie doluja itp...zero wsparcia w trudnych
        chwilach tak wiec sukcesy na pol porazki ja sama dzwigam ,ale moze gdzies
        popełniam blad i stad moje pojawienie sie na tym forum w celu wymiany
        doswiadczen i co wazniejsze nie ukrywam nabrania otuchy podrawai i dziekuje ze
        mnie zostałes ??łas obojetny na moj hummm.głos rozpaczy ??? no moze jeszcze
        nie ,ale wolanie o pomoc
        • suskijacek1 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 22:32
          Klietna trzeba szanować, ale sie nie przejmować. Nikt nigdy wszystkim nie
          dogodzi. Ja w hurcie mam tez róznych klientów jedni chwalą drudzy ganią co
          prawda wiecej jest tych co chwalą. Przejmowanie się zbytnio w interesie do
          depresji może doprowadzić. Radzę zrobić dystans i na jakieś drobne uwagi i
          dogadywania ze strony znajomych położyć ............ i wszystko. dziś nie ma
          kasy z handlu jutro kto wie.
          Pozdrawiam , a przy okazji zapraszam do odwiedzenia naszej stronki www.crim.54.pl

julka1971 napisała:

> miala kiedys marzennia ,zrealizowalam je szmaty to moja pasja ,wydaje mi sie ze
          > znam sie na nich i ... ale szkoda ze za tym nie ida jakies konkretne pieniadze
          > ,bo marzenia marzeniami a czynsz oplacac trzeba ,i zastanawiam sie czy jest
          > jakis kruczek do sukcesu w handlu na osiedlu ,nie chce rezygnowac ,ale
          > narzekania mez w stylu tu cytuje hahahaha i gdzie te twoje kokosy ...a biznes
          > plan miałas taki wspaniały troszke mnie doluja itp...zero wsparcia w trudnych
          > chwilach tak wiec sukcesy na pol porazki ja sama dzwigam ,ale moze gdzies
          > popełniam blad i stad moje pojawienie sie na tym forum w celu wymiany
          > doswiadczen i co wazniejsze nie ukrywam nabrania otuchy podrawai i dziekuje ze
          > mnie zostałes ??łas obojetny na moj hummm.głos rozpaczy ??? no moze jeszcze
          > nie ,ale wolanie o pomoc
          • julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 07.07.06, 17:12
            witam odwiedziłam juz wasza stronke nie ukrywam z ciekawosci troszke
            kontrowersyjne wypowiedzi pojawily sie odnosnie was na forum ,ale nie zamierzam
            zbytnio sie tym przejmowac tylko sama sprawdzic jak jest mam niedaleko bo z
            gliwic jestem .szukam fajnego sportu mysle ze z uwagi na mistrzostwa jest szał
            na koszulki itd nigdzie nie mozna dostac ,moze akurat macie to sie zobaczymy szybko
        • aja1974 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 23:15
          Julka, zaczynasz tu [przynajmniej] na forum pomału "umierać". W tym biznesie,
          ani w żadnym innym nie ma kumpli, wiec nie sądź, ktoś Ci poda gotową receptę na
          sukces..albo dasz rade albo się zwiniesz. I to dotyczy wszystkiego na rynku -od
          spożywki do...czego kto chce. Niestety...Każdy miewa trudne chwile, siłą jest
          je przezwyciężyć..Wszystkiego dobrego..
          • julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 07.07.06, 17:06
            umierac no byc moze liczyląm jednak na kilka słow otuchy ,a moze podzielenie sie
            doswiadczeniem. w koncu Ci co im sie udalo maja juz jakies pojecie.nie liczyłam
            na gotowe roziazania tylko rady typu na u mnie na osiedlu sprawdzilo sie to.....
            np albo sprobuj jeszcze tego ....u mnie zadzialalo chodzilo mi o pomysły jeszcze
            jakies cos w rodzaju burzy mozgu co kilka doswiadczonych glow to nie jedna .nie
            oczekuje gotowej recepty na sukces bo wiem ze jej nie ma to indywidualna sprawa
            kazdego i ile włozysz w ten biznes tyle wyciagniesz ,tylko trzeba wiedziak jak
            madrze wkladac ot to wszystko.dzieki za zainteresowanie i mysle sobie ze to nic
            zlego dzielic sie doswiadczeniem skoro sie komus udało ,ale moze sie myle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka