julka1971 06.07.06, 11:06 PONAWIAM PYTANIE ODNOSNIE ROZKRECANIA BIZNESU JAK DłUGO TRWA TO TZW ROZKRECANIE W CICHOLANDACH Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altkleider Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 14:29 po pierwsze na forum piszemy małymi literami, bo duże oznaczają że krzyczysz, a nie krzyczysz prawda? :)) Po drugie ciężko odpowiedzieć. Zależy czy w mieście jest duża konkurencja, czy nie. Zależy od jakości towaru. Zależy od reklamy - jest czy nie ma. Zależy od punktu, w którym masz lokal. Zależy od ceny. Ogólnie rzecz biorąc trwa to około pół roku - wiesz już jakie błedy popełniłaś, jakie masz utargi, co najlepiej schodzi w sklepie, jacy klienci przychodzą, a którzy omijają cię szerokim łukiem. W każdym razie myśl pozytywnie i nie zniechęcaj się za szybko. Powodzenia Odpowiedz Link
julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 19:17 dziekuje czy nie krzycze o nie wiem czasem mam ogromna ochote.Jak juz mi sie wydaje ze jest ok to zaraz cos sie psuje.ceny sa w miare towar super angielski co prawda od niedawna .klient rozny jeden chce tanio i byle co inny wrecz przeciwnie mam spora konkurencje w postaci tesco i ich ciuchow marki cheeroki sklepik jest na osiedlu dosc duzym ,ale w niezbyt szczesliwym miejscu co prawda byłam tam kiedys drogeria przez kilka lat ale ....reklama noz coz robie co moge ,jakies plakaty ulotyki pod koniec tygodnia przeceny 20% .aha w miescie konkurencja jest spora ale bez przesady .jeszcze raz dziekuje to miłe ze sa beinteresowni ludzie ,ktorych rozterki innych coskolwiek obchodza pozdrawiam marzena Odpowiedz Link
suskijacek1 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 18:12 Co do sklepu to nie wiem jak długo, ale jako hurtownik to wiem, że pierwszą hurtownię rozkręcałem około 6 miesięcy, teraz na śląsku robie to od 5 miesięcy i zawsze bedzie trzeba się reklamować bo ludzi przybywa czyli klientów. Po 4 miesiacach powinnaś wiedzeć ile zarabiasz i co się sprzedaje jak juz ci napisano. Faktem jest, że nie zamykaj lumpeksu dzialaj na tym nie tracisz. Powodzonka Odpowiedz Link
julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 19:27 miala kiedys marzennia ,zrealizowalam je szmaty to moja pasja ,wydaje mi sie ze znam sie na nich i ... ale szkoda ze za tym nie ida jakies konkretne pieniadze ,bo marzenia marzeniami a czynsz oplacac trzeba ,i zastanawiam sie czy jest jakis kruczek do sukcesu w handlu na osiedlu ,nie chce rezygnowac ,ale narzekania mez w stylu tu cytuje hahahaha i gdzie te twoje kokosy ...a biznes plan miałas taki wspaniały troszke mnie doluja itp...zero wsparcia w trudnych chwilach tak wiec sukcesy na pol porazki ja sama dzwigam ,ale moze gdzies popełniam blad i stad moje pojawienie sie na tym forum w celu wymiany doswiadczen i co wazniejsze nie ukrywam nabrania otuchy podrawai i dziekuje ze mnie zostałes ??łas obojetny na moj hummm.głos rozpaczy ??? no moze jeszcze nie ,ale wolanie o pomoc Odpowiedz Link
suskijacek1 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 22:32 Klietna trzeba szanować, ale sie nie przejmować. Nikt nigdy wszystkim nie dogodzi. Ja w hurcie mam tez róznych klientów jedni chwalą drudzy ganią co prawda wiecej jest tych co chwalą. Przejmowanie się zbytnio w interesie do depresji może doprowadzić. Radzę zrobić dystans i na jakieś drobne uwagi i dogadywania ze strony znajomych położyć ............ i wszystko. dziś nie ma kasy z handlu jutro kto wie. Pozdrawiam , a przy okazji zapraszam do odwiedzenia naszej stronki www.crim.54.pl julka1971 napisała: > miala kiedys marzennia ,zrealizowalam je szmaty to moja pasja ,wydaje mi sie ze > znam sie na nich i ... ale szkoda ze za tym nie ida jakies konkretne pieniadze > ,bo marzenia marzeniami a czynsz oplacac trzeba ,i zastanawiam sie czy jest > jakis kruczek do sukcesu w handlu na osiedlu ,nie chce rezygnowac ,ale > narzekania mez w stylu tu cytuje hahahaha i gdzie te twoje kokosy ...a biznes > plan miałas taki wspaniały troszke mnie doluja itp...zero wsparcia w trudnych > chwilach tak wiec sukcesy na pol porazki ja sama dzwigam ,ale moze gdzies > popełniam blad i stad moje pojawienie sie na tym forum w celu wymiany > doswiadczen i co wazniejsze nie ukrywam nabrania otuchy podrawai i dziekuje ze > mnie zostałes ??łas obojetny na moj hummm.głos rozpaczy ??? no moze jeszcze > nie ,ale wolanie o pomoc Odpowiedz Link
julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 07.07.06, 17:12 witam odwiedziłam juz wasza stronke nie ukrywam z ciekawosci troszke kontrowersyjne wypowiedzi pojawily sie odnosnie was na forum ,ale nie zamierzam zbytnio sie tym przejmowac tylko sama sprawdzic jak jest mam niedaleko bo z gliwic jestem .szukam fajnego sportu mysle ze z uwagi na mistrzostwa jest szał na koszulki itd nigdzie nie mozna dostac ,moze akurat macie to sie zobaczymy szybko Odpowiedz Link
aja1974 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 06.07.06, 23:15 Julka, zaczynasz tu [przynajmniej] na forum pomału "umierać". W tym biznesie, ani w żadnym innym nie ma kumpli, wiec nie sądź, ktoś Ci poda gotową receptę na sukces..albo dasz rade albo się zwiniesz. I to dotyczy wszystkiego na rynku -od spożywki do...czego kto chce. Niestety...Każdy miewa trudne chwile, siłą jest je przezwyciężyć..Wszystkiego dobrego.. Odpowiedz Link
julka1971 Re: PRZEZ JAKI OKRES ZDOBYWA SIE KLIENTA 07.07.06, 17:06 umierac no byc moze liczyląm jednak na kilka słow otuchy ,a moze podzielenie sie doswiadczeniem. w koncu Ci co im sie udalo maja juz jakies pojecie.nie liczyłam na gotowe roziazania tylko rady typu na u mnie na osiedlu sprawdzilo sie to..... np albo sprobuj jeszcze tego ....u mnie zadzialalo chodzilo mi o pomysły jeszcze jakies cos w rodzaju burzy mozgu co kilka doswiadczonych glow to nie jedna .nie oczekuje gotowej recepty na sukces bo wiem ze jej nie ma to indywidualna sprawa kazdego i ile włozysz w ten biznes tyle wyciagniesz ,tylko trzeba wiedziak jak madrze wkladac ot to wszystko.dzieki za zainteresowanie i mysle sobie ze to nic zlego dzielic sie doswiadczeniem skoro sie komus udało ,ale moze sie myle Odpowiedz Link