Dodaj do ulubionych

Cd. Odwleka slub

30.09.21, 17:37
Hej jestem zalamana. Mam przwie 40 lat a on mi teraz powiedział prawde że na dzień dzisiejszy nie czuje że chce wyjsc za mąż tylko że w przyszlosci. Dodam że jesteśmy razem ponad 10 lat mamy 2 wspolych dzieci i dom na kredyt. Mówi że dla niego te kłótnie mają znaczenie i go zniechęcają. Kłótnie o to żeby mi pomogl w domu raz na miesiąc naczynia umyl albo przy dzieciach pomogl. Bo wszystko ja robie. Mówi że niebylby w stanie powiedzieć kocham Cię na ślubnym kobiercu przy naszych rodzinach że to byloby kłamstwo. Kiedyś mnie zbywal że jest koronavirus i że ciężko z robieniem wesela. Potem że on nie chce tylko w usc jak ja. Że chce imprezke. Ale to sa sciemy. I nie wiem co teraz
Obserwuj wątek
    • nida21 Re: Cd. Odwleka slub 11.10.21, 07:14
      Jaki jest sens płacić za coś, co się ma za darmo?
    • stasi1 Re: Cd. Odwleka slub 16.10.21, 12:42
      Mężczyźni raczej nie wychodzą za mąż, szczególnie to juz w Polsce
    • stasi1 Re: Cd. Odwleka slub 15.01.22, 10:30
      I jak ci się to skończyło?
      • zoe1983 Re: Cd. Odwleka slub 18.01.22, 13:46
        Nic się nie zmieniło. Z tym że teraz mówi że tak że bardzo chce ślubu tylko że musi znakesc odpowiedni moment. I tak dałam mu czas do dzisiaj. Dalej szuka momentu. A mi szkoda dzieci. Szkoda to rozbijać.
        • stasi1 Re: Cd. Odwleka slub 18.01.22, 19:26
          To jest mi przykro z twojego powodu może jednak sytuacja twoja się wykrystalizuje. zawsze mając ślub człowiek trochę jest pewniejszy uczuć tej drugiej osoby
          • zoe1983 Re: Cd. Odwleka slub 18.01.22, 21:27
            Zwiazalam się z nim bo oboje chcieliśmy dzieci i ślubu. A póki co to ze ślubem sciemnia a mi mówi że chce wziąć slub ze mną "któregoś dnia" jak on to nazywa. Ale jak mówię że chodźmy do usc to on że nie, że tak nie chce, że chce to zrobić konkretnie sala zabawa. Czekam juz 4 lata. Wolałabym żeby mi powiedział że nie chce a nie tak przeciaga w nieskonczonosc.
            • zoe1983 Re: Cd. Odwleka slub 18.01.22, 21:29
              Wpakowałam się w to i nie mam wyscia. Nie tak sobie wyobrażałam życie. Ufalam mu ze weźmiemy ślub i ze nawet możemy mieć te dzieci przed ślubem że to nie robi różnicy. Nie wiem. Nie wyobrażam sobie tetraz takiego życia. Ale przecież nie odejdę z tego powodu. Mamy dzieci.
              • stasi1 Re: Cd. Odwleka slub 19.01.22, 13:46
                Cóż nie jesteś szczęśliwa w związku i nic to nie poradzimy musisz sama rozwiązać tą kwadraturę koła aby to było po twojej myśli
                • zoe1983 Re: Cd. Odwleka slub 20.01.22, 15:03
                  Wiem o tym. Szukam jakis dobrych argumentów zeby mu powiedzieć dlaczego chce ślubu. Jest dużo powodów. Ale moje powody nie będą dla niego powodem żeby to zrobil. Przykro mi że nir chce tego dla mnie zrobic bo chce żebym była szczęśliwa. Jemu now przeszkadza czy weźmie ten ślub za 5,10,15 czy 20 lat bo jemu nie przeszkadza że będzie stary że będzie miał 50 lat czy więcej i siwe włosy ktore n8z z resztą ma. Ale mi to przeszkadza bo jestem kobietą bo będę się źle czuć ze sobą mając powyżej 40tki już zaczynam miec siwe wlosy. Nie wiem jskich argumentow uzyc żeby mu to powiedzieć na przyklad. Jemu mój wiek nie będzie przeszkadzal tak mi mówi cały czas. Te rzeczy ze będę moec to samo nazwisko co dzieci i ze chce żeby nasz zwiazek się przerodzil w cos więcej niz chlopak-dziwwczya partner-partnerka to do niego nie przemawiaja.
                  • stasi1 Re: Cd. Odwleka slub 29.01.22, 22:54
                    To na sam początek może ustal z nim kie4dy najpóźniej by wziął z tobą ten ślub i tego siętrzymaj. Może wtedy jednak poszedłby na wcześniejszy termin
    • zoe1983 Re: Cd. Odwleka slub 20.01.22, 15:45
      Chciałam powiedzieć że dużo się zmieniło od tamtego czasu. Mówi mi cały czas że chce się ożenić tylko żebym mu dała czas żeby zrobil to konkretnie i że nie chce żadnych usc tylko slub normalny. Miał wiele mozliwosci żeby to zrobic jakieś wypady rodzinne w plener a to urodziny czy swieta bozego narodzenia czy nowy rok tetaz walentynki i nic. Wie ze źle się czuje majac juz tyle lat i ze bede stara panna mloda ale jemu to nie przeszkadza mimo ze mi przeszkadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka