Dodaj do ulubionych

Problem z drukarka

04.08.11, 15:51
Mam problem.Mam laptopa i drukarke bezprzewodowa HP PHOTOSMART C4780 i do tej pory dzialala bez zarzutu az zmienilam dostawce internetu (O2 z wtyczki) drukarka w ogole nie odpowiada na moje polecenia.Czy moglby ktos mi doradzic w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • wnukmarycha Re: Problem z drukarka 04.08.11, 21:04
      Podaj więcej szczegółów, bo z Twojego tekstu nic nie wynika. Jak była podłączona drukarka? Do sieci bezprzewodowej, czy 'ad hoc'?

Zmiana dostawcy Internetu nie ma z tym nic wspólnego, chyba że zmianie operatora towarzyszyła zmiana routera. Wtedy - zakładam, że drukarka była 'zainstalowana' do sieci bezprzewodowej - zmiana routera (a może tylko nazwy sieci bezprzewodowej), może doprowadzić do konieczności ponownej instalacji drukarki. Poza tym - jeśli sama nie konfigurowałaś routera - dowiedz się, czy czasem nie został włączony filtr MAC. No i jest jeszcze jedna możliwość - nowy(?) router działa na 'n', a drukarka pracuje tylko w 'g'.

Prawdopodobnie sama nie odpowiesz na te pytania, więc lepiej poszukaj w otoczeniu kogoś przynajmniej jako tako biegłego w temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka