Gość: Damian IP: *.czajen.pl / 212.244.182.* 04.11.04, 19:40 Chcialbym sformatowac partycje D, na ktorej ma XP PRO. (na C tez mam XP PRO). Moglibyscie mi napisac jakies wskazówki co do formatowania dysku twardego? Najlepiej po kolei:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kakofoniks Re: formatowanie dysku?? IP: *.retsat1.com.pl 04.11.04, 20:07 xp pro?? wskazowka : format d: moznan tez uzyc jakielkolwiek plyty z linuxem Link Zgłoś
j.ang Re: formatowanie dysku?? 04.11.04, 20:18 > Chcialbym sformatowac partycje D, na ktorej ma XP PRO. (na C tez mam XP PRO). Ciekawe, po co ci 2 razy ten sam system na jednym dysku. > Moglibyscie mi napisac jakies wskazówki co do formatowania dysku twardego? Wskazówka główna: zastanów się, czy jest to rzeczywiście potrzebne. (Ostatnio zrobiła się jakaś nowa zbzikowana moda i wszyscy formatują dyski z powodu byle wirusa). Link Zgłoś
Gość: Damian Re: formatowanie dysku?? IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 05.11.04, 13:39 Posluchaj. Chce sformatowac D bo nie chce miec 2 systemów, a mam je poniewaz ten co jest teraz na D chcialem zaintsalowac na C.:) Link Zgłoś
Gość: KT05 Re: formatowanie dysku?? IP: *.pronet.lublin.pl 04.11.04, 20:26 Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami -> Klikasz prawym i "Formatuj...". Oczywiście z tego XP, którego nie chcesz się pozbyć :) Link Zgłoś
Gość: Marcopollo Re: formatowanie dysku?? IP: 82.160.33.* 08.11.04, 08:23 To nie do konca jest tak bo jesli sformatujesz jeden z systemow to nadal w boot starcie bedzie wisial on choc go nie bedzie tak to juz jest :)) ale zawsze mozna edytowac wpisy :D Podróże kształcą Link Zgłoś
Gość: BUŁECZKA Re: formatowanie dysku?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:00 Podam Ci wskazówki jak sformatować dysk Najlepiej jak byś miał dysk startowy win 98.Wtedy pójdzie ci najprściej \\\\jeżeli masz to dyskietke to podam ci instrukcje. Musisz najpierw wejść do biosa i ustawić najpierw aktywną dyskietke A.Masz do wyboru w biosie Dyski i floopy-czyli dyskietke 3.5 calową. Zachowaj dane i uruchom kompa ponownie.Dyskietke musisz włożyć do stacji przed restartem. Zaczną ci się logować pliki z dysketki i ukaże ci się wybur z dyskiem cd i bez.Wybierz zdyskiem cd. Po jakimś czasie ukaże ci sie takie coś C:\> wtedy wpisujesz format i dysk jaki chcesz sformatować np. "c:\>format c:"-pełne formatowanie.-pierwszy sposób Drugi sposób to c:\>format c:/q-szybkie formatowanie Link Zgłoś
kobbieta Re: formatowanie dysku?? 12.11.04, 22:54 po co instrukcje? w Komputerze masz fukcje do formatowania a tak nawiasem mowiac po co formatowac?? To naprawde nic nie daje. Ja mam komputer obecny 5 lat i nigdy nie formatowalam i doskonale wszystko chodzi. Link Zgłoś
kadka2 Re: formatowanie dysku?? 17.11.04, 00:57 ja slyszalam ze formatowanie moze pokrecic wszystko. Link Zgłoś