Gość: Jarek IP: *.bisoft.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:34 Po przeinstalowaniu Windows XP wszystkie skróty zrobiły się z rozszerzeniem .Ink Co to jest i jak się tego pozbyć? Link Zgłoś Obserwuj wątek
amon-ra Re: Skróty z .Ink 31.01.05, 15:53 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Po przeinstalowaniu Windows XP wszystkie skróty zrobiły się z > rozszerzeniem .Ink > Co to jest Jest to standardowe rozszerzenie skrótu. > i jak się tego pozbyć? Wklej poniższy tekst (pomiędzy liniami ===) w Notatniku i zapisz pod nazwą Skrot.reg ====== Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile] "NeverShowExt"="" ====== Link Zgłoś
amon-ra Re: Skróty z .Ink 31.01.05, 15:55 I naturalnie dwa razy kliknij na plik Skrot.reg :) Na pytanie o scalenie z rejestrem wybierz Tak. Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Skróty z .Ink IP: *.bisoft.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 05:48 Podziękowania dla amon-ra.Pomogło Nie wiem skąd wzieła się ta wartość.Zawsze usuwałem z tego klucza "IsShortcut" żeby usunąć strzałki na ikonach.Robiłem to wiele razy ale nie zwracałem uwagi czy "NeverShowExt" wcześniej było:( Link Zgłoś
mika_p Re: Skróty z .Ink 31.01.05, 17:40 ewentualnie jeszcze: Mój Komputer -> Panel sterowania -> Opcje folderów -> zakładka Widok -> postawić ptaszka przy "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Skróty z .Ink IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 18:28 Ale to ukryje znacznie więcej niż potrzeba! Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Skróty z .Ink IP: *.c155.petrotel.pl 01.02.05, 02:43 Kobieca intuicja mi rzekła, że to wcale nie będzie zła podpowiedź. Link Zgłoś