Dodaj do ulubionych

Odzyskanie danych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:08
Konieczne na moim okazało się przeinstalowanie systemu. Z całej zawartości
zrobiono kopię na innej partcji.
Mam pytanie - jak moge odzyskać archiwum gg oraz strony dodane do ulubionych?
(Używam Firefoxa)
Obserwuj wątek
    • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:38
      Z gg częściowo sobie poradziłem, ale wciąż nie wiem, co ze stronami
    • neder Re: Odzyskanie danych 30.08.05, 23:41
      wczytuje się w Twój post tu i na F.Internet i nie rozumiem ;p Chcesz odzyskać
      skasowane dane czy po prostu szukasz sposobu na zaimportowanie zakładek z jednej
      partycji na drugą?
      • neder Re: Odzyskanie danych 30.08.05, 23:42
        neder napisała:

> wczytuje się w Twój post tu i na F.Internet i nie rozumiem ;p Chcesz odzyskać
        > skasowane dane czy po prostu szukasz sposobu na zaimportowanie zakładek z jedne
        > j
        > partycji na drugą?
        >
        >

moje pytanie też jest zadane od d*** strony ale może zrozumiesz o co pytałam ;p
        • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:51
          Konieczny był format c i zainstalowanie na nowo systemu. Na szczęście wszystkie
          dane z c zostały przeniesione na partycję d. Teraz instaluuję wszystko od nowa
          na c, i nie wiem, jak (skąd konkretnie) odzyskać strony, które miałem dodane do
          ulubionych w przeglądarce.
          • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 00:14
            zakładki znajdują się w pliku bookmarks.html, więc jeśli robiłeś kopie to
            przenieś ten plik z partycji D na której masz skopiowane dane do folderu swojego
            profilu. Scieżka dostępu do Twojego profilu to:

> C:\Documents and Settings\xxxxxxxxxxx\Dane
            aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxxxx.default\ -> tu wklejasz
            bokkmarks.html przeniosione z D.

Mam nadzieję że o to chodziło ;)
            • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:08
              Nie, nadal w zakładkach nie mam stron dodanych poprzednio do ulubionych.
              • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 22:30
                no i nie dziwne bo Ci głupoty wczoraj pisałam (znaczy się na czuja). Poprawiam
                się dziś ale mogłeś sam w necie to znaleźć ;p

Znalazłeś bookmarks.html z twojego profilu sprzed formatu? jeśli tak musisz je
                zaimportować do obecnego profilu. W tym celu: Zakładki > Menedżer zakładek >
                plik > import > z pliku -> tu wskazujesz to Twoje dawne bookmarks.html. Powinno
                być wszystko.

• Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:48
                  Nie pomogło, bez zmian :(
                  • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 22:55
                    co nie pomogło? coś robisz nie tak bo specjalnie (żeby znowu nie chranić głupot
                    zrobiłam to przed chwilą u siebie). masz stary plik bookmarks.html? skopiowałeś
                    go przed formatem?
                    • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:05
                      Ale on wygląda dokładnie tak samo jak nowy. Data modyfikacji 8.11.2004 r. W
                      śrdku cos takiego:

Bookmarks

Folder zakładek osobistych
                      Wszystkie umieszczone w tym folderze zakładki i foldery będą widoczne na
                      Osobistym pasku narzędzi przeglądarki.

Rozpocznij przygodę z Firefoksem
                      Aktualności
                      Artykuły z kanałow RSS najpopularniejszych serwisów.

7thguard.net
                      Gazeta.pl - Aktualności
                      IDG.pl - Aktualności
                      Dziennik internautów

--------------------------------------------------------------------------------

Wyszukiwanie
                      Pomocne wyszukiwarki, które można uruchomić z paska adresu.

Szybkie wyszukiwanie Google
                      Wpisz "google <szukane wyrażenie>" w pasku adresu, aby uruchomić wyszukiwanie
                      google
                      Szybkie wyszukiwanie sjp.pwn.pl
                      Wpisz "dict <słowo>" w pasku adresu, aby uruchomić szukanie słownikowe
                      Szybkie wyszukiwanie w Wikipedii
                      Wpisz "wp <cokolwiek>" w pasku adresu, aby uruchomić wyszukiwanie w Wikipedii,
                      wolnej encyklopedi.
                      Notowania giełdowe
                      Wpisz "gielda <symbol spółki>" w pasku adresu, aby sprawdzić notowania giełdowe
                      danej spółki.

--------------------------------------------------------------------------------

Firefox.pl poleca

7thGuard.net
                      Dziennik internautów
                      Gazeta.pl - portal internetowy - www.gazeta.pl
                      Interia.pl
                      Onet.pl - Polski Portal Internetowy
                      Wirtualna Polska - www.wp.pl

Blogi.pl
                      JabberPL.org
                      Wikipedia (PL)

Firefox i Mozilla - odnośniki

MozillaPL
                      Polskie centrum Mozilli.
                      Firefox.pl
                      Polska strona przeglądarki Mozilla Firefox.
                      Thunderbird.pl
                      Polska strona klienta poczty Mozilla Thunderbird.
                      VivaMozilla!
                      Informacje ze świata Mozilli po polsku.
                      Polska Baza Rozszerzeń
                      MozillaPL.org : Szkoła
                      Forum Szkolne, czyli miejsce, w którym zgromadzone są dłuższe artykuły ze
                      szczegółowymi wyjaśnieniami najczęściej spotykanych problemów.
                      MozillaPL.org : FAQ
                      Najczęściej zadawane pytania
                      Bugzilla - raportowanie i śledzenie błędów
                      Jeśli znalazłeś błąd w programie lub w jego tłumaczeniu, to jest to najlepsze
                      miejsce, aby nas o tym powiadomić.

Skryptozakładki
                      Skryptozakładki to darmowe narzędzia przeznaczone do pomocy w często
                      powtarzających się, lub niemożliwych do wykonania w inny sposób prac w oknie
                      przeglądarki (strona w języku angielskim).

Strona startowa Firefoksa
                      Strona domowa Firefoksa
                      Motywy i Rozszerzenia
                      Baza motywów i rozszerzeń dla Firefoksa (strona w języku angielskim).
                      Witryna internetowa Mozilla.org
                      Witryna internetowa Mozilla.org (w języku angielskim).
                      Witryna internetowa Mozilla Europe
                      Strona europejskiego oddziału Mozilla.org (strona w języku angielskim).
                      MozillaZine
                      Informacje ze świata Mozilli (po angielsku)
                      Sklep Mozilli
                      Sklep Mozilli (strona w języku angielskim).
                      Przyłącz się - pomóż promować Firefoksa!
                      Dzięki tobie Firefox może być jeszcze popularniejszy i bardziej znany. Dowiedz
                      się jak możesz pomóć (strona w języku angielskim)!

I ani śladu moich stron.
                      Zrobiłem jak napisałeś, i pojawiło mi sie to co w tym pliku, czyli drugi raz to
                      samo.
                      • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 23:18
                        więc widocznie nie jest to bookmarks.html z Twojego dawnego profilu. Pewnie
                        chodzi Ci o to z glównego folderu Firefoksa w Program Files, a te z twojego
                        profilu znajdowaly się w > C:\Documents and Settings\xxxxxxxxxxx\Dane
                        aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxxxx.default\ Tego pewnie już nie
                        kopiowaleś?

Na przyszłość:
                        www.pitreck.civ.pl/backup_pl/index.html
                        (czasami się przydaje - z reszta jak robienie kopii zapasowych innych danych -
                        bo zakładki lubią ponoć czasem 'same' zniknąć.
                        • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:33
                          Ciężko mi znaleźć, bo w ogóle nie mam takich folderów, jak np. dane aplikacji.
                          Mam tylko po 1 pliku bookmarks, zarówno w obecnej wersji, jak i tej starej.
                          • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:36
                            To gdzie mam np. ulubione, które dodałem dzisiaj? W jakim pliku je znajdę?
                            • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 23:37
                              > To gdzie mam np. ulubione, które dodałem dzisiaj? W jakim pliku je znajdę?

zakładki znaczy się, tak? przeciez napisałam ->
                              C:\Documents and Settings\xxxxxxxxxxx\Dane
                              aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ -> i tu Twój obecny profil
                          • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 23:36
                            Dane aplikacji sa folderem ukrytym więc musisz odznaczyć odpowidednią opcję w
                            opcjach folderów żeby je zobaczyć. Tylko ja nie mówie teraz o tym co masz na
                            dysku z zainstalowanym systemem, tylko to co kopiowałes przed formatem (czyli
                            jak piszesz to, co masz skopiowane na D).Jeśli tam nie skopiowałeś danych ze
                            swojego profilu (czyli ze ścieżki która podawałam wcześniej) to chyba po
                            grzybach :(
                            • Gość: ak Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:46
                              JEST!
                              WIELKIE DZIĘKI!
                              Nie mogłem trafić, bo w poprzednich ustawieniach zawsze miałem pokazywanie
                              ukrytych, nie zorientowałem się, że mi to sie zmieniło. Znbalazłem,
                              wprowadziłem, i działa!
                              • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 23:53
                                uff ;)

pzdr
      • Gość: piotr Re: Odzyskanie danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:50
        chcem odzyskac archiwum GG i archiwum z TLENU
        • piotr9962 Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:02
          czesc
        • piotr9962 Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:04
          Gość portalu: piotr napisał(a):

> chcem odzyskac archiwum GG i archiwum z TLENU
          ktos moze mi pomuc
          • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:08
            > ktos moze mi pomuc

człowiek ze słownikiem ortograficznym?

Ty jesteś autorem wątku? czy kimś zupełnie innym? Bo jeśli to drugie to co stało
            się z tymi archiwami? skasowałeś? Może cos więcej napiszesz?
            pzdr
            • piotr9962 Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:11
              zona wykasowala
              • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:12
                zerknij do FAQ
            • piotr9962 Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:14
              archiwum zona wykasowala przed obawom wykozystania tego w sadzie przezemnie w
              sprawie rozwodowej to byly jej archiwa ale cos musialo pozostac
              • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:15
                hmmm zerknij do FAQ ;)
                • piotr9962 Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:21
                  sprawdzalem to wczoraj i nic ktos to zrobil ale nie ona a w pozostalosci z
                  archiwum wstawil puste pliki i jest kolomyja i szukam kogos kto to potrawi
                  odzyskac zaplace
                  • neder Re: Odzyskanie danych 31.08.05, 14:24
                    www.google.pl/search?hl=pl&q=odzyskiwanie+danych&spell=1 wpisz tylkoo
                    miasto ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka