Dodaj do ulubionych

komputerowe programy do rezerwacji lotów HELPPP

IP: 195.150.94.* 04.05.06, 18:26
dzis zaczęłam pracę w liniach lotniczych. Praca wymarzona, problem w tym że
pracuję z okropnymi dziewczynami. Nie mogę uzyskać od nich żadnej pomocy w
obsłudze programu do rezerwacji lotu i szukam eksperta...Czy program taki
(jakikolwiek) możne ściagnać z sieci?:) (nie sądzę..). Wynajme kogoś z
Krakowa, kto nauczyłby mnie wszystkiego! Serio, serio:)
help!
Obserwuj wątek
    • heart_of_ice Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP 04.05.06, 18:52
      po co chcesz sciagac z sieci taki program, skoro go masz w pracy?
      swoja droga wspolczuje, ze masz takie 'kolezanki' - powinni ci zapewnic w pracy
      podstawowe przeszkolenie
      poza tym - poogladaj sobie sama wnikliwie ten program, na 99% nie jest taki
      bardzo skomplikowany:) a w kazdym razie podstawowe funkcje na pewno sa w miare
      sensownie i logicznie ulozone

Pauli
      --
      Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
      • Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 04.05.06, 19:24
        problem w tym że nie ma tam logiki.trzeba robic po sobie okreslone
        rzeczy,skomplikowane dla poczatkujacego. a dziewczyny stwierdzily ze im sie nie
        chce. ja ich nie zmusze, a kablowac nie bede...
        • Gość: akodo Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 194.150.97.* 04.05.06, 21:58
          hehe boze... kablowac nie bede, najwyzej nie bede wiedziala jak pracowac :) Jak
          oni Cie przyjeli??
          • Gość: los6 Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.aster.pl 05.05.06, 00:17
            www.airclub.pl/bilety/lotnicze
            Na tej stronie jest program do zakupu biltów online. Nie sądze aby ten twój
            program był trudniejsz w obsłudze. Może jeżeli uda Ci się nauczyć go obsługiwać
            to ten w pracy stanie się bardziej zrozumiały. pzdr
    • Gość: Latawiec Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:35
      Gość portalu: marzena napisał(a):

> dzis zaczęłam pracę w liniach lotniczych. Praca wymarzona, problem w tym że
      > pracuję z okropnymi dziewczynami. Nie mogę uzyskać od nich żadnej pomocy w
      > obsłudze programu do rezerwacji lotu i szukam eksperta...

Jak cię przyjęli do pracy ???

Chyba tylko na wygląd albo po znajomości ! :)

Jak nie wiesz o co chodzi to znaczy, że ta praca wykracza poza możliwości
      twojego intelektu - zmień pracę NATYCHMIAST !!!

Ściera, wiadro, mop i MYĆ PODŁOGI !!!

A nie do obsługi klientów ! :(

Współczuję tym klientom co błędnie zarezerwujesz bilety !!!

Dobrze, że napisałaś że to o Kraków chodzi !

Napiszę zaraz do dyrekcji jakich to "zdolnych inaczej" pracowników
      zatrudniają !!! ;D

Nie daj Boże jak będę musiał kupić bilet przez takie dziecko i wyśle mnie do
      Bejrutu zamiast do Berlina ! =:O
      • Gość: to ja Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:48
        Teraz to ty błysnąłeś intelektem, nie ma co.

Do autorki tematu: zzybko opanujesz program, więc nie panikuj :-)
        • Gość: To ON ! Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:07
          Gość portalu: to ja napisał(a):

> Teraz to ty błysnąłeś intelektem, nie ma co.

A błysnąć intelektem powinna ta pytająca marzena !

A nie błysnęła ! :(

• Gość: Greg Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.acn.waw.pl 05.05.06, 10:56
      Coś chyba "kręcisz"... Albo dostałaś pracę "po znajomości" omijając kurs
      obsługi tego programu, albo z niewiadomych mi przyczyn nie chcesz się zwrócić
      do pracodawcy o przeszkolenie - pracownik NIE MOŻE siąść za biurkiem nie
      umiejąc się posługiwać potrzebnymi programami, koniec i kropka!
      • Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 05.05.06, 17:07
        nie wiem czy tylko ja urodziłam sie bez znajomosci programu do rezerwacji lotów
        czy moze komus z was rowniez zdarzylo sie czegos nie wiedziec? (pytanie
        retoryczne)
        Nie napisalam ze nie jestem w stanie sie programu nauczyc-zeby to zrobic musi
        mi to ktokolwiek wytłumaczyc-zajeloby to góra godzinę którejś z "pań" które
        wiecej czasu spędzają na papierosie. A to że szukam pomocy w internecie, że
        chcę się wszystkiego sama nauczyc bo znikąd pomocy, znaczy ze nadaję się tylko
        do mycia podłóg...Pozdrawiam wzystkiie myjące!
        • thomaa Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP 05.05.06, 17:45
          Ale skoro masz pracowac na jakims stanowisku musisz miec/nabyc wiedzy, ktora
          bedzie wymagana. Szczesliwi ci, ktorzy maja to 'w genach', Ty musisz dopiero te
          wiedze przyswoic na miejscu. I to jest ok, ale skoro sa na miejscu ludzie,
          ktorzy umieja robic to, co jest/bedzie od Ciebie wymagane, to raczej trzeba sie
          uczyc od nich (czasem trzeba schowac dume do kieszeni i poprosic). Nawet jesli
          czegos sie dowiesz z innych zrodel (np. tu), to jest wielka szansa, ze bedzie to
          wiedza mocno niepelna (w koncu nie mowimy o obsludze Worda, a samolotami nie
          wszyscy sie na codzien zajmuja), w efekcie czego dosc kiepsko bedzisz wykonywac
          swoja prace. To troche jakbys robila prawo jazdy przez internet. nawet jak Ci
          ktos napisze jak jezdzic, nie znaczy, ze Ty po dokladnym przeczytaniu bedziesz
          umiec. Niestety...
          • Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 05.05.06, 18:05
            alez ja proszę...caly czas.
            Program chcę miec dla cwiczen-ot co.
        • bigos.pyskos Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP 05.05.06, 18:15
          Zakladam ze Twoja firma uzywa ktoregos ze znanych/duzych systemow rezerwacji -
          poszukaj jego nazwy. Wtedy, sprobuj isc sladami stad:

en.wikipedia.org/wiki/Computer_reservations_system#Major_Systems
          do stron producentow, itd.

Powodzenia.
          • Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 05.05.06, 18:27
            dzięki!
        • Gość: Myjąca Podłogi Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:18

> znaczy ze nadaję się tylko
          > do mycia podłóg...

NA TO WYCHODZI !
          Praca to nie gimnazjum ani studia !
          Nikt za rączkę nie będzie prowadził przez kilka lat !

> Pozdrawiam wzystkiie myjące!

WITAMY w klubie "intelektualistek inaczej" !
        • Gość: Greg Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.acn.waw.pl 06.05.06, 13:00
          Czytaj ze zrozumieniem... Nie powiedziałem, że ma to być twoja wrodzona
          umiejętność, a tylko że nauczenie cię obsługi tegoż programu NIE NALEŻY do
          kompetencji innych "pań", przynajmniej nie z własnej woli, a na bazie polecenia
          służbowego wydanego przez kogoś "z góry" (OFICJALNEGO polecenia). Jeśli
          takowego nie było, to pracodawca cwaniaczy, a jeśli było, to nie ma siły -
          adresatka tego polecenia nie ma prawa się "wykręcić" czymkolwiek, bo dano jej
          do wykonania zadanie przeszkolenia cię.
      • Gość: To ON ! Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:14
        Gość portalu: Greg napisał(a):

> pracownik NIE MOŻE siąść za biurkiem nie
        > umiejąc się posługiwać potrzebnymi programami, koniec i kropka!

Widocznie może ! :(
        Na nasze nieszczęście - o czym niektórzy tu piszący zapominają ! :(

Ja rozumię, że nie każdy korzysta z transportu lotniczego i to w dodatku z
        Krakowa, ale tu nie o to chodzi.

Chodzi o TRAGEDIĘ jaką jest zatrudnianie pracowników nie mających pojęcia o tym
        co robią i to przy bezpośredniej obsłudze klienta.
        Przecież tak pewnie jest i w innych firmach !

• Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 06.05.06, 15:24
          dla mnie tragedią jest zatrudnianie osób, które zamiast pracowac i wykonywac
          sluzbowe polecenia(a takim bylo szkolenie mnie) spędzają czas na gadu gadu,
          papierosie i innych pożytecznych sprawach. Dostają pensę za wysiedzony czas
          wiec siedzą. A do wszystkich podniecających się wyżywaniem na mnie- umiem już
          wszystko, wystarczyła pomoc życzliwej osoby "z zewnątrz"-a prace zaczynam
          oficjalnie w przyszłym tygodniu.Niektórym zapewne przykro że mi się udało, ale
          cóz!
          • Gość: Myjąca Podłogi Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:52

> dla mnie tragedią jest...

...że nie radzisz sobie w życiu i jak tu już pisałam:

Praca to nie gimnazjum ani studia !
            Nikt za rączkę nie będzie prowadził przez kilka lat !

A twoje komentarze o koleżankach z pracy tym bardziej upewniają mnie o twoim
            braku życiowego wyrobienia.

> osób, które zamiast pracowac...spędzają czas na gadu gadu,
            > papierosie i innych pożytecznych sprawach.

Pamiętaj, że za kilka miesięcy TY będziesz taka sama !!!
            • Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 06.05.06, 21:00
              niezle sie wkrecilas...
    • Gość: marzena Re: komputerowe programy do rezerwacji lotów HELP IP: 195.150.94.* 05.05.06, 17:09
      by the way-rezerwacja online taka jak na stronach internetowych w niczym nie
      przyomina programów do rezerwacji lotów:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka