Gość: jak IP: 212.2.100.* 05.05.07, 20:02 witam, mam pytanie ktora konsole wybrac sony ps1 czy sony ps2. i czy lepiej kupic nowa czy uzywana np.na allegro. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Reader Re: konsola IP: *.tbcn.telia.com 05.05.07, 20:46 najlepsza bylaby PS3, nowa, ale jesli ograniczone fundusze to PS2 PS1 to juz hm... zlom? :D Link Zgłoś
Gość: Hopsiup Re: konsola IP: *.chello.pl 05.05.07, 22:27 Jeśli to Twoja pierwsza konsola to kup PS2.PS1 jest już za stara,a PS2 dobrze się trzyma na rynku i jest sporo gier na nią.Grafikę ma przyzwoitą,sam używam jej od sześciu lat i nie zamierzam się jej pozbywać:-)Kup sobie nówkę,w sklepach można dostac za mniej niż 500zł.Używaną odradzam zdecydowanie,mało zaoszczędzisz a dużo ryzykujesz,bo nigdy nie wiadomo czy ktoś szperał w środku. Link Zgłoś
Gość: manhu Re: konsola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:03 > mniej niż 500zł.Używaną odradzam zdecydowanie,mało zaoszczędzisz a dużo > ryzykujesz,bo nigdy nie wiadomo czy ktoś szperał w środku. LOL, znawca za dychę się odezwał. Jakbyś nie wiedział fachmanie to konsole PS2 mają plomby!!! I nie da się tam pogrzebać! No chyba, że chodzi o przerobioną na piraty, ale tutaj i w nowej nie masz pewności, że pirat przy przerabianiu nie podmienił kilku części, np.lasera. Używaną w bdb stanie można kupić za ok.370 (szmelc po 300), więc oszczędność jest duża. A co do samego tematu to pewnie, że PS2, czas PSX-a minął dawno i mogą być duże problemy z zakupem wymarzonych gier, a już szczególnie, że PS2 już prawie umarło i wypiera je PS3. Tyle, że PS2 pociągnie jeszcze na używanych/starszych grach ze 4-5 lat (mimo, że nic już na PS2 sensownego nie wyjdzie). Link Zgłoś
Gość: gracz Re: konsola IP: *.multicon.pl 06.05.07, 08:20 kup starą, przestrojona. Dostaniesz juz gotową do gier i nie bedziesz musiał wydawac kasy na przestrajanie. Ja kpiłem nowe playstation2 i po 2 mc padł mi laser, naprawili mi, ale powiedzieli, ze lasery do ps są słabe i bedą padac jesli płyty sa zmatowione lub porysowane(kibel).Po troku znowu mi laser padł i musiałem juz w serwisie wymieniać za swoja kasę, to wymieniłem juz u pirata. Doradzam więc jakwyzej Link Zgłoś