28.03.08, 12:13
Moja corka cos narobila w komputerze i znikna dysk E(jestem naprawde osoba ktora dopiero zaczyna sie uczyc obslugi na kom.i nawet nie jestem pewnw czy to co mi zniknelo to nazywa sie dysk E.Chodzi mi o to ze w MOJ COMPUTER jest tylko C i D znikna ten trzeci)Nie odczytuje zadnych plyt.Co mam zrobic?Blagam pomuzcie mi bo ja juz grzebie dwa dni w komputerze bez zadnch rezultatow.Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: trepp Re: Pomocy IP: 82.177.191.* 28.03.08, 12:48
      Otwórz Panel sterowania, kliknij System, potem zakładka Sprzęt, a
      później - Menedżer urządzeń

w okienku, które się otworzy zobacz, czy nie ma gdzieś żółtych
      znaczków lub czerwonych X

prawym przyciskiem myszy na tych czerwonych i WŁĄCZ, a na żółtych -
      USUŃ

po ponownym uruchomieniu komputera CD/DVD powinno się odnaleźć i
      działać, chyba, że nie... :))
      • poczatkujaca06 Re: Pomocy 28.03.08, 17:49
        niestety ale ma tak zadnych zoltych czy tez czerwonych znakow.Owszem jest DVD/CD-ROM drives i jest na tym maly zolty trojkacik z wykrzyknikiem.Klikajac na to mam do wyboru:
        -update driver software
        -disable
        -uninstal
        -scanforhardware changes
        -properties
        Nie chce juz bardziej namieszac w tym komputerze dlatego bardzo cie prosze moze wiesz co mam teraz zrobic.Serdeczne dzieki
        • m.gregor Re: Pomocy 28.03.08, 23:20
          Przeczysz sam sobie. Najpierw mowisz ze nie ma zadnych zoltych albo czerwonych
          znakow. Potem mowisz ze jest DVD z zoltym wykrzyknikiem. To w koncu jest czy nie
          ma?
          Jesli jest DVD z wykrzyknikiem, sprobuj kliknac na niego prawym, odinstaluj,
          zrestartuj komputer i powiedz czy jest ok.
          • Gość: (gość portalu) Re: Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 01:03
            m.gregor napisał:
            > Przeczysz sam sobie.
            jeżeli już to nie sam a sama sobie,chyba,że jest coś o czym nie wiem,bo nie jestem zalogowany.
            odp : -uninstall
            ---------------------------------------------------------------------
            rozwiążę wam wasze problemy:w USA mówi się kim się jest,w Polsce,kim się nie jest,a ja nie rezygnuję z niczego i staram się być anonimowy,i tak już pozostanie na zawsze.
            • m.gregor Re: Pomocy 29.03.08, 01:19
              A teraz wyjasnij wszystkim co wnosi Twoja durna wypowiedz do tematu?
          • poczatkujaca06 Re: Pomocy 29.03.08, 11:00
            No dobrze....widze ze"zapomnial wol jak cieleciem byl".Dzieki za wskazowki zrobilam co mi poradzilas lecz niestety wciaz jest tak samo,DVD nie pojawilo sie w MOJ COMPUTER.Ja mam Windows Vista i byc moze to ma jakies znaczenie w tym wszystkim.I co moge jeszcze zrobic?
            • m.gregor Re: Pomocy 29.03.08, 11:27
              www.vista.pl/articles/art,315/
    • Gość: Nightmare WinXP czy Win98 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 01:32
      czy na pewno jest to WinXP?
      w Win98-SE, zaraz po zainstalowaniu Word2000 też znikał CD-ROM,
      nie pomagało nic, trzeba było na zainstalowanego Win98,
      jeszcze raz instalować Win98, po tym zabiegu (tylko 30min)
      ikonka CD-ROM pojawiła sie.
      • m.gregor Re: WinXP czy Win98 ? 29.03.08, 01:35
        Nie trzeba bylo reinstalowac systemu. Wystarczalo przeinstalowac pliki INF do
        plyty glownej. VIA 4in1 (dla VIA), Inf Update Utility (dla Intela). I wszystko
        dzialalo.
        • Gość: Nightmare Re: WinXP czy Win98 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 01:51
          to już chyba wiedza ponadspecjalistyczna,
          wspominałem o tym problemie niejednemu informatykowi,
          żaden nie wiedział co jest grane.
          • poczatkujaca06 Re: WinXP czy Win98 ? 03.04.08, 23:59
            Ja mam Windows Vista i do dzis nie mam CD poniewaz nie potrafie tego zrobic.Wiem ,wiem ze dostalam link ze wskazowkami tylko tyle ze ja nie potrafie znalesc "rejest systemu -start>regedit"I bardzo Was prosze nie piszcie mi ze jest ze mna cos nie tak badz ze jestem tepa.Napewno jestem tepa jesli chodzi o dziedzine komputerow ale ja jestem bardzo ciekawa czy Wy wszyscy jak mieliscie pierwszy raz w rekach komputer czy mieliscie juz ta wiedze? Bo jesli tak to...GRATULUJE niewyobrazalnej inteligencji.Mam nadzieje ze wkoncu trafie na kogos kto na spokojnie napisze i krok po kroku jak tumanowi co mam zrobic.Pozdrawiam
            • beata_ Nie wiem, jak w Viście, ale... 04.04.08, 00:23
              ... w XP jest tak:
              Start (przycisk taki na dole) --> Uruchom (opcja wybierana z listy
              otwartej po wciśnięciu Start) --> regedit (wpisać w okienko, które
              się pojawi po wciśnięciu "Uruchom")

Po zatwierdzeniue wpisanego "regedit" przciskiem OK, albo
              naciśnięciu klawisza Enter wchodzi się w Rejestr systemu...

Nie wiem niestety, czy "Start -> regedit" w zlinkowanym artykule, to
              przeoczenie (skrót myślowy), czy też może Vista daje możliwość
              wyboru regedit z listy, jak w XP polecenia "Uruchom"...

Sprawdź na spokojnie i w ogóle bez paniki poczytaj artykuł staraj
              się robić, co tam każą... TYLKO spokój :-)
              Powodzenia
              • poczatkujaca06 Re: Nie wiem, jak w Viście, ale... 07.04.08, 15:30
                Serdeczne dzieki,nareszcie udalo mi sie to zrobic Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka