Dodaj do ulubionych

Microsoft już szykuje... Windows 8

• Gość: kat Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.acn.waw.pl 12.03.09, 19:05
      James po prostu przeglada internet biosem ( byl taki dowcip ze zdjecie z superekspresu )
    • Gość: Cyber Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 217.98.88.* 12.03.09, 19:07
      Apple jest dla MS taką konkurencją jak babcia handlującą pietruszką dla sieci hipermarketów, więc po co ta gadka.
    • Gość: hanoszi Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.gprs.plus.pl 12.03.09, 19:12
      widzialem laptopy appla z zainstalowanymi oknami w zyciu nie widzialem PC z OSX to mowi samo za siebie ktory system jest bardziej intuicyjny Apple to ladnie opakowane gucio... nic wiecej
    • Gość: Gość Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 57.66.197.* 12.03.09, 19:20
      Widzę, że jak zwykle wątek forum się rozmija z tematem artukułu. No, cóż w chorym, zakąpleksionym polskim społeczeństwie jest to norma normata. Widzę tutaj dość poważny front MIcrosoftoPrzydupasów i AppleUserów Teoretyków. Pozdrawiam oba obozy;P
    • Gość: Kolorowy Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 62.6.163.* 12.03.09, 19:31
      Uzywam maka bo jest drogi ale uzywam go tylko w pracy i ogolnie chcialem powiedziec ze mam stomie i mi cieknie z zadziora
    • Gość: blleee Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.gprs.plus.pl 12.03.09, 19:32
      zakompleksionym polskim spoleczenstwie- witam marsjanina
      jedyny madry wyglosil swa opinie
    • Gość: Kolorowy Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.gaja.net.pl 12.03.09, 19:33
      @Gość:
      Wpisujesz się w to społeczeństwo jak i cała reszta :)
      Zakładam oczywiście że za teoretyka Apple uważasz mnie :)
      @Cyber:
      taa szczególnie w USA gdzie Apple ma już 10% rynku ale czego można się spodziewać po jakże doinformowanym userze :)
      MS jest monopolistą i idąc tym tropem można by rzec że nie ma on konkurencji
      @hanoszi:
      1 sprawa to że nie możesz legalnie zainstalować OSX'a na innym komputerze niż ten ze znaczkiem nagryzionego jabłka gdyż było by to niezgodne z licencją i chocbys nie wiem ile zapłacić za LEGALNY OSX nie zainstalujesz go legalnie na PC'cie.Choć w praktyce jst to możliwe jednak że jest wiele niekompatybilnych podzespołów co stwarza problemy z prawidłowym działaniem OSX'a na zwykłym PC...zaczynając choćby od problemów z dźwiękiem przy kartach SoundBlaster.
      Sprawa kolejna.....powiedz proszę jak długo używasz/używałeś Systemu operacyjnego firmy Apple że wydajesz takie sądy?
    • Gość: kk Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 78.133.150.* 12.03.09, 19:35
      do kat: ty się nie śmiej, bo w pracy u mnie stoi komp w którym z poziomu biosu można internet przeglądać.
    • Gość: Kolorowy Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.gaja.net.pl 12.03.09, 19:38
      @"Gość: Kolorowy"
      już widzę że mam do czynienia z dzieckiem Neostrady :)
      Staraj się dalej ale skoro robisz z siebie idiotę to podaj choć swoje imię
    • Gość: Gość Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.acn.waw.pl 12.03.09, 19:51
      Kolorowy - jest umalacja OSX pod Winde - nazywa sie bodajze OSx86 - niestety nie ma stabilnosci prawdziwego macowego OS'a i problemy ze sterownikami do czesci hardware'u ale ponoc sie da. Zaznaczam, ze nie probowalem.
      Co do pracy to podobnie do Ciebie, uzywam w pracy iMac'a OSx, w domu PC XP Pro - mac lepsiejszy, glownie w systemie operacyjnym. :)

• Gość: Nikt Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 20:03
      Pozabijajcie się wszyscy najlepiej.
    • Gość: panicz Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 195.69.82.* 12.03.09, 20:03
      czeslaw.majonez: no jasne, przeciez lepiej dawac w kazdej edycji nowe jadro, zeby aplikacje sprzed roku nie dzialaly. jestes tepakiem
    • Gość: Kagan Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 20:07
      Na razie to niech Gates i ska zwroca kase tym, ktorym sprzedali te nideorobiona Viste razem ze sprzetem...
    • Gość: pietja Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 20:10
      Winda twoja Mac.
    • Gość: pietja Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 20:11
      Winda Wasza Mac.
    • Gość: Soze Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 94.251.154.* 12.03.09, 20:56
      Od miesiąca na Linuksie: na początku problemy i fora dyskusyjne. Krok po kroku przełamywanie trudności. Teraz wszystko już działa, brak problemów. To jak pojechać w znane miejsce nową/inną drogą - tylko początek jest trudny. Gorąco polecam wszystkim którzy mają trochę wiedzy i czasu. I radość: przestałem sponsorować dziadów+zaoczędzone lekko licząc 1tyśpln'ów
    • Gość: Wiking Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.09-68-6c736b1.cust.bredbandsbolaget.se 12.03.09, 21:13
      straszna ta dyskysja... M$ kontra apple az widze ze nikt pingwina nie bronil. Ludzie choc troche na temat a nie kazdy wylewa swoje zale.

Moim zdaniem M$ przyjal nowa polityke zamiast wydawac wielkie serwice packi wydamy nowy system poprawimy cos cos zepsujemy zmienimy interfejs odrobinke a to w panelu sterowania tak pogrupujemy ikonki zeby sie user pogubil i bedzie git.... co 2 lata nowa versja ktos to kupi starsze wersje szybciej odeslemy do lamusa a kasa bedzie leciec.
    • Gość: pg Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 12.03.09, 21:45
      M$ vs Apple... A pomyśleć że pierwszy komputer osobisty wyprodukował Commodore. Polecam wszystkim książkę "On the edge. Spectacular rise and fall of Commodore". Dowiecie się m.in. jak wyglądały NAPRAWDĘ początki firmy Apple i genialnego wizjonera (hehehe) Jobsa. Szkoda mi trochę Wozniaka ale tak to bywa jak ktoś daje się zaszczuć drobnym cwaniaczkom. Chyba największymi, niedocenianymi geniuszami tamtych czasów są Chuck Peddle i Bill Mensch. To oni stworzyli pierwszy, powszechny i tani mikroprocesor - słynne 6502 MOS Tech.
    • Gość: Gość: TomX Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.09, 21:47
      @Gość: Kolorowy napisał:
      >>Choć w praktyce jst to możliwe jednak że jest wiele niekompatybilnych >>podzespołów co stwarza problemy z prawidłowym działaniem OSX'a na zwykłym >>PC...

Ludzie - jak tak myślicie to macie przeorany mózg reklamą. Urządzenie jest urządzeniem i to brak sterowników dla jakiegoś OSu robi ten OS niekompatybilnym z tym urządzeniem a nie urządzenie z OSem.

Poza tym większość urządzeń implementuje pewne standardy i OS który nie rozumie co to SoundBlaster jest po prostu śmieszną żenadą. SB był implementowany w grach już koło DOSa 3.1 czyli gdzieś 17-19 lat temu.
    • Gość: mutant Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: *.173.8.9.tesatnet.pl 12.03.09, 21:48
      problemy z kompatybilnoscia sprzetu do osx'a? rotfl
      w poprzedniej firmie udalo sie zainstalowac tigery na dwoch lapkach asusa + dwoch hp, kumpel mnie podpuszczal zeby zapuscic go jeszcze na moim ibm'ie ale kazalem mu puknac sie w glowe, na co komu kolorowy, cukierkowy, walacy na lewo i prawo efekciarskimi gadzetami system z safari - przegladarka prawie tak dziurawa jak ie :]
      ps leopard nie poszedl tylko na jednym lapku :]
    • Gość: Lamer Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 212.67.149.* 12.03.09, 21:58
      @mutant nie podniecaj się tak... cóż z tego że ci poszedł... pracowałeś na tym czy tylko sprawdziłeś czy pójdzie a następnie postawiłeś na nim Windę...??? pewnie to drugie. Od postawienia systemu na danej platformie sprzętowej do jego użytkowania jest daleka droga... sterowniki, kompatybilność, peryferia, etc. co więcej taka kopia postawiona na jakimś tam IBMie i tak łamie licencję mimo że kupiłeś ją w sklepie (w co wątpię).
    • karbonskiwidlak Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 12.03.09, 22:13
      Apple jest szybsze od Windy chyba tylko wtedy gdy masz 2 ikony na pulpicie i 4 programy na komputerze. Porównajcie do jakich przeciążeń są zaprzęgane Windy a do jakich Apple.
      Apple miało kilka swoich dobrych patentów ale od dobrych paru lat jest bardzo bardzo daleko z tyłu za Windowsem:) - co z resztą widać po użytkowinkach:)

Pozdro;)
    • Gość: Lamer Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 212.67.149.* 12.03.09, 22:32
      @karbonskiwidlak
      na jakim ty świecie żyjesz...??? co ty gazet nie czytasz...??? telewizji nie oglądasz...??? obudź się bo chyba przespałeś kilka ostatnich lat :-P Windows cały czas stoi w miejscu, tam nic się nie zmienia poza wyglądem pulpitu, kompletny brak pomysłu jak zmienić ten "system", który jest ociężały bo zbyt rozbudowany...:-( M$ nie robi tak naprawdę nic... trzymają się kurczowo wyświechtanego Windowsa z którym jak widać już niewiele mogą zrobić. Windziarze mówią że Mac OS to tylko UNIX i nic więcej... że to, że tamto... czemu MS nie weźmie jądra UNIXA lub Linuxa i nie zacznie nad nim pracować tworząc coś zupełnie innego, nowego... owszem takie prace wymagają czasu, pieniędzy i pracy ale co... im się nie chce bo lepiej co 2 lub 3 lata odgrzać starego kotleta, opakować go w inne pudełko i do sklepu - to właśnie roni MS. Dobrym przykładem jest Google. Jądro Linuxa trochę pracy i Android gotowy... a już planują rozwój tego systemu na PC... można...??? pewnie że można... jak tylko Google wejdzie na rynek z Androidem to dopiero Ballmer zacznie poślady spinać... ba, on już spina bo widzi co się dzieje, Vista niewypał, ludziska zrazili się do tego systemu więc trzeba ich uwagę jakoś odciągnąć... więc dajmy im to samo tyle że nieco odchudzone z nowymi kolorkami... i już... nawet jeśli powstanie Windows 8, 9, 10... to tak długo jak MS nie zrozumie że jakość ich produktów znacznie odbiega od tego co oferuje już dziś konkurencja klienci nie będą zadowoleni... dziś oczekiwania potencjalnego klienta są znacznie wyższe niż kilka lat temu... ale do MS to nie dociera...
    • Gość: M. Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 IP: 195.116.242.* 12.03.09, 22:37
      Ci "kluczowi klienci" to jacys debile. Dotyczy to rowniez tych, z ktorymi MS rozmawial o Windows Server 2008.
    • t.wolny Re: Microsoft już szykuje... Windows 8 12.03.09, 22:44
      Pierwszy program napisałem w 1970 na Odrę 1204. Od tamtej pory przeszedłem przez wiele systemów. W 1976 pierwszy raz siadłem do mikrokomputera HP9830 (chyba). Ram 4KB, kaseta compakt jako masowa, Basic. Potem nastepne. Unixy, VMS-y etc. Potem DOS, Pecety, Maki (do dziś trzymam Inswella XT i Maca-lodówke z czystego sentyment). Przez te wszystkie lata widziałem sporo, czytałem sporo, ale takiego chamstwa jak tu nie spotkałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka