Gość: Rafał Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 95.171.196.* 19.06.09, 18:01 nowe gadu-gadu jest do bani.Używam wcześniejszej wersji.Winamp to kiedyś było słowo legenda.Teraz są takie playery,że łykają go w całości.Haha, nero, teraz trzeba mieć certyfikat by umieć to obsługiwać.Wolę Burnaware.Acrobat reader?nie dziękuję, woli Foxita :)Pozdro dla programistów. Link Zgłoś
Gość: Jay Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.09, 18:02 - Gadu i reszta > Miranda - Nagrywanie płyt - po prostu "przeciągam pliki na płytę" i winda (7) sama to wypala (AudioCD od biedy kopcę w WMP) - Winamp > Foobar - Adobe Reader > Adobe Acrobat (akurat PDF-y to część mojej pracy i byle gówienkiem typu Foxit, które się sprawdza się do przeglądania pdfów, nie da się niestety bezproblemowo softu Adobiego zastąpić... a już o wysłaniu czegokolwiek do drukarni można zapomnieć). Link Zgłoś
Gość: io Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 195.149.64.* 19.06.09, 18:11 przecież wszystko ma odpowiedniki działające w konsoli tekstowej, zupełnie nie rozumiem czemu zajmujecie się wersjami okienkowymi Link Zgłoś
Gość: gość Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.tktelekom.pl 19.06.09, 18:17 a gry? jeszcze gorzej. Pancer General - doskonała grywalność. dawało się - niekiedy z trudem wygrać. potem po iluś tam wersjach zrobili 3D. I na tym skończyłem, dno i muł. Stel Panthers - czysta strategia z adrenaliną. Ostatnie Pantery to setki oddziałow na polu. jak ktoś zniesie 1-2 rundy to zamyka z ulgą i siada do gry na komórce. Warcraft - najlepsza 1, dobra też 2. 3 ok. i starczy. Link Zgłoś
Gość: GARN Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 80.54.21.* 19.06.09, 18:19 Ja bym dodał any video converter Link Zgłoś
Gość: enliq Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.hokkaido.ocn.ne.jp 19.06.09, 18:20 WinAmp jest dostępny w wersji Lite, która przypomina stare wersje z serii 2.x. Osobiście używam i nie narzekam. Link Zgłoś
Gość: piyoter Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.pub.krusz-lan.pl 19.06.09, 18:22 film - kmplayer muza - aimp nagrywanie - ashampoo gg - spik pdf - pdfx-change viewer (nie potrzebuje edycji pdf) chociaz na samym poczatku uzywania komputera lista wyglądała tak, jak w artykule ;) Link Zgłoś
Gość: asd Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.chello.pl 19.06.09, 18:26 zamiast Gadu Gadu -> Konnekt idealny zestaw użytkownika: zamiast WMP -> Subedit/Bestplayer/Media Player Classic zamiast Adobe Reader -> Foxit zamiast Winampa -> Foobar zamiast IE -> Firefox a jeśli chodzi o nero wystarczy zainstalowac z opcji tylko Nero Burning ROM Link Zgłoś
Gość: Przemek211 Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.artronik.net 19.06.09, 18:26 to nie jest tyle wina, tych programów, co posunięcia się do przodu innych aplikacji. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:28 rzeczywiście ta najnowsza wersja skypa jest koszmarna Link Zgłoś
Gość: Winerwir Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 78.157.188.* 19.06.09, 18:31 Winampa mam od lat i mam zainstalowaną najstarszą i najnowszą wersję(do porównania)i bez chwili zastanowienia domyśliłem się że to oczywiste że starsza wersja jest prosta w obsłudze.Nowoczesność potrafi być taka okrutna... Link Zgłoś
karabinet Re: Programy, które kiedyś były lepsze 19.06.09, 18:35 A gdzie w tym zestawieniu ACDSee? :) Link Zgłoś
Gość: Gofer Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:52 używam tylko WMP 11, dlaczego? Żadnej ideologii, po prostu się do niego przyzwyczaiłem, to raz, po dwa, zwróćcie uwagę, że jeżeli coś jest produkcji Microsoft to w Windowsem chodzi bezbłędnie. I szkoda, że ludzie obarczają winą firmę z Redmont po wgraniu całej masy oprogramowania innych firm. Nigdy się nie mówi, że to oprogramowanie firmy X robi rozpierduchę, tylko zawsze Windows muł. Bo wolno chodzi. No tak. Link Zgłoś
Gość: maxu Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:55 ACDsee 4.0, potem było tylko gorzej. Z tymi programami to tak jak z idealnymi samochodami np. wziąść mustanga '67 dorobić mu pomarańczowe spoilery zrobić z niego amfibię i samolot w jednym i wychodzi nam... wszystkorobiące gó... albo komórkę nokia 6210 wyposażyć w kamerę, internet, mp3 z z subwooferem i dźwiękiem 3D i mamy dzisiejsze komórki ;) Link Zgłoś
Gość: egon64 Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 18:59 @karabinet ACDSee --> IrfanView Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 19:02 Co do Adobe Readera to nie wiem na jakiej maszynie odpalał go redaktor, ale u mnie w wersji 9 uruchomiłem go w 62 1/100 sekundy (zmierzone stoperem). Podobnie ma się do WMP 11, zamiast tych kilkunastu sekund u mnie były tylko 1,5 [s] . A co do Nero to prawda, to przeładowany kombajn. Ja używam do odtwarzania wideo WMP 11 do DVD i QuickTime do mov. Nie używam egzotycznych formatów typu RMVB czy jakieś takie. Link Zgłoś
Gość: am Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 188.33.74.* 19.06.09, 19:02 heh, a ktoś jeszcze o ACDSee pamięta?:P Zresztą, nie było mimo wszystko chyba aż tak popularne, żeby się mogło znaleźć w zestawieniu z np. Winampem. Link Zgłoś
Gość: alt Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.sggw.waw.pl 19.06.09, 19:15 Tak samo jest z Windowsem. 98 SE było szczytem stabilności i funkcjonalności!! Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 193.108.42.* 19.06.09, 19:21 Duzo rzeczy juz poprzednicy ujeli. Mysle ze to kwestia tego do czego tak naprawde program ma sluzyc inaczej okazuje sie ze mamy X programow robiacy Y rzeczy i do tego tych samych. Z nero sie zgadzam przeladowali go okropnie: skoro mam juz program do ogladania filmow dlaczego mam zamieniac go na ten z nero jesli mam program do sluchania muzyki to nie koniecznie chce sluchac muzyki z nero. Acrobat: no coz mnie sie 9tka w miare podoba nie wydaje mi sie byc az taka ciezka. Dziala przegladanie nie sprawia problemow. (dodam ze nigdy nie rozgladalem sie za zamiennikami) GG: 6.1 caly czas. ten program sluzy mi tylko do pisanie wiadomosci. Tak wiec nawet wysylanie plikow jest zbedne. Ta versja jest w miare lekka i dziala. To fakt ze moj komp pewnie poradzilby sobie z najnowsza ale skoro ten program dziala w tle to po co marnowac zasoby na nowa wersje skoro nie wykorzystam z niej nic poza podstawowa funkcja. - powinni nieco odswierzyc GG6.1 (m.in przez usuniecie autoupdate) i wydac jako GG lite. WinAMP - owszem duzo dodatkow i troche spowolnienia. Niemniej tak jak ktos pisal te dodatki nie przeszkadzaja w podstawowej funkcji odtwarzacza a jesli ktos chce z nich korzystac to sa calkiem mile np biblioteka multimediow czy ten intefejs do komunikacji z urzadzeniami mp3. WMP - nie czesto uzywalem. Jako odtwarzacz muzyki mi sie nie podobal do filmow tez jakos nie przypadl mi do gustu. uzywam SubEdita ktory jednakze bazuje na WMP ACDSee - kolejna aplikacja ktora z versji obecnie nazwanej classic (2.43 jesli sie nie myle) zrobila z siebie kombajn multimedialny. Dalej uzywam versji classic bo jest w miare lekka i mi pasuje. Mam na lapciaku jakies media center, photo galery ale i tak wole ten program. Skype - na szczescie nowa versje widzialem tylko u kolegi co sobie ja zainstalowal no masakra jakas ja siedze na 3.8 i mi wystarcza - choc i tak mozna bawic sie dodatkami ktore najchetniej w ogole bym ukryl/wyrzucil z menu (zrob wiecej) dobrze ze domyslnie nie instaluje XX dodatkow. W tej chwili nie przychodza mi na mysl inne programy z ktorych korzystam na codzien. Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: 193.108.42.* 19.06.09, 19:25 I jeszcze jedno: MS office - przejscie na 2007 caly czas jeszcze odczuwam i musze sie do pomocy odwolywac. Ale nie o tym tutaj porazka byla kolalizacja ktos to wymyslil ze zamiast regularnych nazw funkcji w jezyku ang i opisu w jezyku polskim z przykladem zeby sie polapac o co biega wstawic polskie odpowiedniki powinnien zostac publicznie obrzucony jajkami!! przyklady: if = jezeli, sqrt = pierwiastek i wiele innych gdzie pl odpowiedniki sa zwyczajnie dluzsze zaciemniaja obraz tego co sie pisze i latwiej o literowke. Link Zgłoś
pamejudd Re: Programy, które kiedyś były lepsze 19.06.09, 19:27 Nie no, przy takich geekach jak juzekk to ja sie z moim Okularem nie bedee wychylal... Link Zgłoś
Gość: kid Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.icpnet.pl 19.06.09, 19:28 gadu-gadu > miranda nero > cd/dvd burner (plugin do total commandera) (800 kb!) winamp > foobar adobe reader > foxit reader windows media player > cinemaplayer dziękuję za uwagę. Link Zgłoś
Gość: second_hand_virgin Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 19:30 winamp w wersji od 5 w górę dopiero zyskał jako taka funkcjonalność, na defaultowej skórce bento, jest naprawdę prostym w obsłudze, idealnym kombajnem do odtwarzania i wyszukiwania muzyki. Wygrywa przede wszystkim tym, że ma chyba najszybszą i najsensowniejszą wyszukiwarkę, która nawet w sporej kolekcji (powyżej 200gb), potrafi odszukać precyzyjnie dany kawałek w czasie poniżej 0,3 sekundy. No i rzecz niezastąpiona - precyzyjny i w 90% skuteczny autotager. Link Zgłoś
Gość: Wicked Re: Programy, które kiedyś były lepsze IP: *.pogodanet.pl 19.06.09, 19:32 GG - Pidgin muzyka - Winamp - tego akurat lubię i nie przeszkadzają mi jego funkcje nagraywanie płyt - winamp, ogólnie ie nagrywam niczego innego oprócz muzyki filmy - CinemaPlayer email - Outlook Express WWW - opera, która służy też do ściągania plików torrenty - uTorrent skype - skype 3.5, 4.0 doprowadza mnie do szału Ogólnie nienawidzę rozbuchanych aplikacji i zawsze szukam prostych zamienników. Link Zgłoś