boby_moby 12.08.14, 12:30 lecę na wakacje do Meksyku, czy możecie polecić jakieś sprawdzone ubezpieczenie, dostałam wprawdzie ofertę od ubezpieczyciela ale chciałabym to zweryfikować z kimś kto ma doświadczenie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holly-mania Re: ubezpieczenie 13.08.14, 15:09 Hej! Posłuchaj, jak jechałam do Meksyku, proponowano mi różne ubezpieczenia za naprawdę niebotyczne pieniądze. Nie daj się nabrać na takie ubezpieczenia! Ja jechałam na ponad 2 miesiące, dawali mi oferty w granicach 1500zł, że niby doskonała oferta jeśli wyjeżdża pani na taki długi okres czasu. Jasne... Najlepsze i najtańsze ubezpieczenie jakie możesz znaleźć oferuje ubezpieczyciel Europa. Zapłaciłam 10 razy (!) mniej niż mi proponowano. Możesz sama sprawdzić. Wejdź na stronę: www.plan4fun.pl/przewodniki/meksyk/atrakcje/pelenque/11211 (przy okazji możesz sobie przeczytać o ruinach ;) Po prawej stronie pod mapką zobaczysz Ubezpieczenia Turystyczne. Wejdź sobie tam i wciśnij "sprawdź ceny". Wpisujesz daty jakie Cię interesują i takie tam, dostajesz listę ubezpieczeń z których możesz sobie wybrać coś dla siebie :) A gdzie jedziesz? Jeśli znam rejon to chętnie pomogę ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
boby_moby Re: ubezpieczenie 20.08.14, 11:11 hej holly, dzięki za info, zdecydowałam się na tego ubezpieczyciela co pisałaś za ubezpieczenie na 14 dni plus ubezpieczenie walizek, dokumentów i kasy zapłaciłam ok. 80 zł. Jeżeli chodzi o rejon w który jadę to cankun a dokładnie paya del carmen. W poniedziałek już będę na miejscu :) Odpowiedz Link
holly-mania Re: ubezpieczenie 23.08.14, 20:48 W takim razie przyjemnego pobytu w Meksyku! ;) W Paja del Carmen nie ma zbyt wielu Meksykanów, ale jest dość urokliwe, raczej mocno przesycone turystami ;) Polecam wybrać się do Akumal, to niedaleko, a można popływać z wielkimi żółwiami ;) Pamiętaj, za pamiątki zawsze się targuj! Serio w takim miejscu podbijają ceny niemożliwie. ;)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
marcus0808 Re: ubezpieczenie 28.08.14, 10:36 W Paja del Carmen byłem w zeszłym roku, polecam wypożyczenie samochodu bo samo PdC jest mocno turystyczne a jak chcesz zobaczyć Meksyk to warto trochę pojeździć. Jeśli chodzi o ubezpieczenie ja ubezpieczam się w Warcie co roku. Korzystam z kuponu -20% krad00411000 do wykorzystania na ich stronie wartadirect.pl Szczegóły na stronie www.kod-promocyjny-wartadirect.pl Odpowiedz Link