20.02.02, 08:52
Kiedyś parzyłam sobie zioła o. Klimuszki o tej nazwie. Były okropne ale po nich
nie chciało mi się jeść. niestety miałam nadczynność tarczycy i ogromną
torbiel. Zioła te zawieraja jakiś składnik przy tarczycy nie był wskazany.
Obecnie jestem jestem po całkowitym usunięciu tarczycy i wiadomo waga skoczyła
czy może ktoś wie jak teraz mogłabym pić te zioła czy one mi nie rozregulują
hormonów? Muszę zrzucić prezynajmniej z 10 kg.I jeszcze jedno jak to jest z
zielona herbatą? Czy to prawda że wypijając litr dziennie można schudnąć?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Reducenol 20.02.02, 10:21
      Zestawy ziół Klimuszki porządkują gospodarkę hormonalną, a nie zakłócają. W
      zestawie na redukcję wagi któreś z ziół miało działać właśnie pobudzająco na
      tarczycę, gdyż niedoczyność tarczycy notorycznie powoduje tycie. Przy
      nadczynności tarczycy powinnaś była brać zestaw właśnie na tę dolegliwość, ale
      teraz już niestety za późno. Jeśli już nie masz żadnych innych dolegliwości, to
      możesz śmiało skorzystać z Reducenolu. Podaj mi tylko jego skład, jeśli jest
      dostępny, to porównam go z oryginalną recepturą (wersje komercyjne są często
      uproszczone i działają zbyt silnie, a nie homeopatycznie). Co do odchudzania
      herbatami, czy to zieloną, czy czerwoną, to zdania są, delikatnie mówiąc,
      podzielone:
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=ZDROWIE&wid=1008560&aid=1008560
      • lastka Re: Reducenol 20.02.02, 10:46
        Dzięki bardzo za odpowiedz!No więc tak
        skład reducenol:
        25% morszczyn
        20% korzeń mniszka
        20% ziele skrzypu
        15% korzeń lubczyka
        10% kora kruszyny
        10% ziele krwawnika

Przeciwwskazania- nadczynność tarczycy i(dzieci i kobiety w ciąży)
        Środki ostrożności-
        Podane jest ile dni przyjmować i to że środek zawiera jod(w nadczynności
        tarczycy nie stosować w niedoczynności pod kontrolą lekarza)

No i co robić kiedy ja wogóle tej tarczycy nie mam tylko biorę tabletki które
        zastępują mi tą
        tarczycę?
        • jogger Re: Reducenol 20.02.02, 11:11
          Na pierwszy rzut oka czegoś tu brakuje (w recepturach Klimuszki jest z reguły 9
          lub 11 składników) i jest przedawkowany morszczyn (źródło jodu). Sprawdzę w
          domu i podam Ci jutro oryginalną recepturę, będziesz mogła sama sobie zrobić
          mieszankę. Z morszczynu całkowicie nie rezygnuj, bo poszczególne składniki w
          oryginalnych zestawach zostały tak dobrane, aby wyeliminować ew. skutki
          uboczne, i stosuje się je w jednakowych proporcjach.
          • Gość: natalii Re: Reducenol IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 13:42
            Jogger a tak przy okazji mam pytanie do Ciebie. Czy mozna czyms zastapis
            lubczyk? Niestety nie moge przelknac ani odrobiny plynu ktory zawiera to ziolo.
            I dlatego nie stosuje, mimo ze kupilam, mieszanki ks.Klimuszki. A wiem ze
            ziolka wspaniale dzialaja na uklad trawienny - nie mam zandych przykrych
            dolegliwosci. Ale na odchudzanie w mieszankach jest stosowany lubczyk
            (przynajmniej w tych do ktorych ja dotarlam). Wiec znasz moze jakas skuteczna
            mieszanke bez lubczyka?
            Z gory wielkie dzieki :))))
            • jogger Re: Reducenol 20.02.02, 13:54
              Sprawdzę i odpiszę.
            • jogger Re: Reducenol 21.02.02, 12:04
              Gość portalu: natalii napisał(a):

> Czy mozna czyms zastapis
              > lubczyk? Niestety nie moge przelknac ani odrobiny plynu ktory zawiera to ziolo.

Lubczyk można zastąpic arcydzięglem. Jest to roślina nawet z wyglądu podobna do
              lubczyka, podobnie też zapobiega nadmiernej fermentacji w przewodzie pokarmowym.
              Mam wrażenie, że wiem, co Ci przeszkadza w lubczyku, jeśli to, co sądzę, to pod
              tym względem arcydzięgiel działa wręcz przeciwnie:).
    • lastka Re: Reducenol 20.02.02, 11:35
      Dzięki bardzo, byłabym bardzo ale to bardzo wdzięczna a jeżeli chodzi o
      zrobienie mieszanki w domu to oczywiście nie ma żadnego problemu.
      Pozdrawiam!
      • Gość: jogger Re: Reducenol IP: 141.145.176.* 21.02.02, 11:41
        lastka napisał(a):

> jeżeli chodzi o
        > zrobienie mieszanki w domu to oczywiście nie ma żadnego problemu.

Więc proszę bardzo:
        1. morszczyn
        2.korzeń mniszka
        3.ziele skrzypu
        4.korzeń lubczyka
        5.kora kruszyny
        6.ziele krwawnika
        7.korzeń wilżyny ciernistej (Radix Ononidis)
        8.znamię kukurydzy (Stigmatis Maydis)
        9.fasola zwykła (Pericarpium Phaseoli)
        10.liść szałwii
        11.ziele srebrnika (pięciornik gęsi)(Herba Anserinae)

Pomyślnych łowów!
        Nb. Klimuszko radzi wszystkie składniki zmieszać razem w jednakowych proporcjach,
        za każdym razem brać kopiastą łyżkę stołową mieszanki, zalać szklanką wrzątku i
        odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Potem przecedzić, lekko podgrzać i pić
        przed posiłkiem. Pić 3 razy dzienie, za każdym razem zaparzać świeże zioła. Ja
        idę na łatwiznę (praca!) i zaparzam w termosie.

• Gość: kot Re: Reducenol IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 13:10
          i co te ziółka działają????
          • jogger Re: Reducenol 21.02.02, 13:24
            Jeśli się systematycznie przejadamy, to nie ma cudów:) ale pomagają w
            sytuacjach, gdy mimo diety i ćwiczeń daleko nam do zadowalających rezultatów.
            Jak wspomniałem, są to zestawy homeopatyczne, które mają przywrócić organizm do
            stanu równowagi, a nie spowodować np. gwałtowny spadek wagi (głównie zresztą
            przez odwodnienie), a potem nieuchronnie jej powrót po zakończeniu kuracji.
            • lastka Re: Reducenol 22.02.02, 09:43
              dzięki ci kochany jogger mam tylko jeszcze jedno pytanie tz. zupełnie nie znam
              się na ziołach czy te wszystkie składniki mogę kupić w sklepie zielarskim?
              I jeszcze jedno jeżeli znasz te mieszanki ziołowe to może masz też dobry
              przepis żeby pozbyć sie tych okrutnych lambrii lamblii (nie wiem jak to się
              pisze)byłabym bardzo wdzięczna.
              Pozdr
              • jogger Re: Reducenol 22.02.02, 10:49
                Kupić w sklepie zielarskim? Oczywiście, i to w niejednym :) niestety, dlatego
                życzyłem pomyślnych łowów.
                Na lamblie i wszelkie inne pasożyty przewodu pokarmowego stosuję zalecenie
                mojego 'bioenerga': codziennie po 3 szklanki piołunu i krwawnika z pieprzem (!)
                i z cynamonem, kuracja trwa miesiąc, żeby wytruć kolejne pokolenie 'lokatorów'.
                Wprawdzie piołun jest w dużych dawkach szkodliwy, ale mimo to przez miesiąc nie
                zdąży nas załatwić, a lokatorów i owszem. Co jakiś czas warto wypić kilka
                szklanek piołunu w ciągu dnia, żeby się nowy obcy nam nie zalęgł (a podobno 80%
                ludzi 'ma coś w sobie'). Szczególne zagrożenie stanowią banany.
              • Gość: jogger Re: Reducenol IP: 141.145.176.* 22.02.02, 13:32
                Kupić w sklepie zielarskim? Oczywiście, i to w niejednym :) niestety, dlatego
                życzyłem pomyślnych łowów.
                Na lamblie i wszelkie inne pasożyty przewodu pokarmowego stosuję zalecenie
                mojego 'bioenerga': codziennie po 3 szklanki piołunu i krwawnika z pieprzem (!)
                i z cynamonem, kuracja trwa miesiąc, żeby wytruć kolejne pokolenie 'lokatorów'.
                Wprawdzie piołun jest w dużych dawkach szkodliwy, ale mimo to przez miesiąc nie
                zdąży nas załatwić, a lokatorów i owszem. Co jakiś czas warto wypić kilka
                szklanek piołunu w ciągu dnia, żeby się nowy obcy nam nie zalęgł (a podobno 80%
                ludzi 'ma coś w sobie'). Szczególne zagrożenie stanowią banany.
                • Gość: kot Re: Reducenol IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 15:35
                  piołun jest chyba w Absyncie plus 70% alkoholu i robaki nie maja szans :)))
                  a poważnie, czy te robaki są groźne?
                  • jogger Re: Reducenol 22.02.02, 16:07
                    Każdy 'obcy', nie tylko lamblie, musi coś jeść, czyli pozbawia nas tego, co i
                    nam jest potrzebne, oraz zatruwa nas swoimi wydzielinami. Nosiciel takich
                    lokatorów jest osłabiony i w związku z tym podatny na wszelkie choroby. Objawy
                    nasilonej lambliozy to bóle brzucha i biegunki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka