IP: *.docsis.tczew.net.pl 15.01.11, 10:45
Hej. Znalazłam dziś troszkę info o TABACIE i mam pytanie. Widziałam filmiki tylko z jednym ćwiczeniem powtarzającym się w 8 seriach, ale widziałam też np. 3 lub 4 ćwiczenia powtórzone w dwóch czy trzech seriach. I moje pytanie, ponieważ moim celem jest redukcja zbędnych kg (dieta już jest) to czy mogłabym codziennie wykonywać coś na "kształt" tabaty angażując każdego dnia inną partię mięśni? Wiem,ze pewnie nie będzie się to nazywało tabatą ale zakres 8 serii powtórzeń w ciągu 4 minut byłby zachowany i tak: dziś były półprzysiady z wymachem rąk, jutro np. skręty tułowia na talerzu skrętnym (twister), kolejnego dnia brzuszki, kolejnego wymachy rąk z obciążnikiem, innego wymachy nóg z obciążnikiem itd... Ma to sens? kiedyś biegałam i zamierzam wrócić do tego jednak pogoda mnie nieco demotywuje :( (wymówka) Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: looolxd:d Re: Tabata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.14, 20:13
      co do tych ćwiczeń co wypisałaś to powinnaś sobię wybrać duuużo bardziej intensywne... bo tabata polega na intensywnych ćwiczeniach. bo to troche nie ma sensu, jak chcesz schudnąć a robisz lekkie ćwicznia.oczywiście każdo ćwiczenie coś daje, ale jak chcesz naprawde schudnąć, nabrać kondycji i chęci do ćwiczeń - powinnaś wybrać jedno ćwiczenie, ale na dużo ilość partii mięśni. bardzo dobry jest bieg bokserski ( kolana jak najwyżej potrawisz, nogi jak najszybsze i oczywiście praca rąk), albo takie ćwiczenie które ja nazywam składanki ( robisz pajacyk, rzucasz się rękami na podłogę do pozycji pompki z wyprostowanymi rękami a następnie przeskakujesz nogami na miejsce rąk, wtedy ręce idą do góry i jesteś w pozycji przysiadu, i od nowa pajacyk pompka przysiad itd.)
      • jacenty00 Re: Tabata 06.05.15, 09:45
        No ja też nie wiedziałem jak to ćwiczyć dobrze, więc zapytałem trenerów w klubie Trener Indywidualny, do którego chodzę. Na początku ćwiczyłem z trenerem, a teraz już sam. Tam mają nawet takie zajęcia specjalne z tabaty, więc dla początkujących jak znalazł. Tabata dobrze kondycję poprawia, ale nie jest zalecana dla osób, którego dopiero zaczynają aktywność fizyczną.
    • anikssa Re: Tabata 10.09.14, 11:40
      na tabaciie się nie znam, ale z tą pogodą do biegania to coś dziwne rzeczy opowiadasz, bo właśnie teraz jest najlepsza ;)
      • Gość: ola_la Re: Tabata IP: 91.229.22.* 11.09.14, 11:27
        A mnie tabata wykańcza :(
        • nigolla Re: Tabata 23.09.14, 15:18
          mnie tez, mialam trzy podejscia, nadluzej 4 dni wytrzymalam, nie wiem o co chodzi, bo wydawalo mi sie ze mam dobra kondycje a tu po kilku minutach padam
      • kaga9 Wątek jest ze stycznia...n/t 15.09.14, 22:50
    • Gość: annkka Re: Tabata IP: *.icpnet.pl 12.02.15, 16:30
      Wydaje mi się, że ma to sens. Każda aktywność jest dobra:) Ja ostatnio szukałam info jak spalić tłuszcz i wyczytałam, że tabata jest idealna. Miałam ją ćwiczyć codziennie rano po przebudzeniu ale chyba nie zdrowo jest ćwiczyć tak intensywnie na czczo. Dlatego będę ćwiczyła po śniadaniu:)
      • Gość: Stefen Re: Tabata IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.15, 11:19
        Cztery minuty tego treningu na prawdę robią cuda... stalowezdrowie.pl/tabata-4-minuty-czynia-cuda/
        • Gość: karola Re: Tabata IP: *.maverick.com.pl 24.03.15, 00:27
          To prawda. chodzę na te zajęcia do fitness marcelinka. szybko można zobaczyć efekty ;)
          • Gość: MarcelinkaFitness Re: Tabata IP: *.icpnet.pl 31.08.15, 23:27
            Dziękujemy za polecenie! Dla zainteresowanych TABATĄ w naszym klubie marcelinkafitness.pl/tabata. Pozdrawiamy!
      • nataliajez Re: Tabata 10.04.15, 18:42
        Ja już przetestowałam Tabatę prowadzoną przez Justynę- filmik pod tym linkiem: polki.pl/fitness_odchudzanie_video,1140.html . Uwierz mi, że to jest naprawdę konkretny wycisk, pobudza do działania wiele mięśni i daje na prawdę zadowalające efekty:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka