Dodaj do ulubionych

Czy jazda na rolkach jest trudna?

18.05.12, 18:21
Hej,
mam zamiar zaczac jezdzci na rolkach, jako kolejna forma aktywnosci fizycznej (biegam). Czy to jest trudne? Nie ukrywam, ze nigdy nie probowalam. Nie wiem tez jakie rolki kupic, co polecacie?
Szkoda mi wydac mnostwo kasy na cos, czego nie jestem pewna czy bede uzywac...
Obserwuj wątek
    • zamysleniee Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 19.05.12, 18:22
      Na początku łatwa nie jest. To indywidualna sprawa jak szybko to się ogarnie. Nas początek nie inwestuj wielce w rolki tylko kup takie na których nauczysz się jeździć i ocenisz czy to się tobie podoba czy nie. Na początek pamiętaj o ochraniaczach na łokcie i kolana i wybierz prostą drogę, a z czasem dodawaj różne przeszkody (krawężnik, spad drogi itp.)
      • scept89 ochraniacze 21.05.12, 13:15
        zamysleniee napisała:
        >Na początek pamiętaj o ochr aniaczach na łokcie i kolana

Po pierwsze nadgarstki! Nawet starzy wyjadacze robiacy piruety dalej z nimi jezdza.

Po drugie helm, chocby i rowerowy. Zlamane kosci sie zrosna ale mozg trudno sobie zregenerowac.
    • scept89 Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 21.05.12, 13:45
      Albo kup jakies uzywane albo na pierwszych pare jazd po prostu je wypozycz.

No i znajdz jakis kawalek rownego asfaltu bez zjazdow, samochodow i wozkow dzieciecych (np park o poranku) i poszukaj na youtube "beginning rollerblading tutorial".

Jeszcze jeden tip: grube skarpety.
      • gku25 Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 24.05.12, 15:09
        Używane rolki? No nie wiem.
        • Gość: MarcinByczy Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 18:12
          Ja kupiłem używki. Na początek polecam jak najbardziej. Jak już będziesz jeździć więcej na kółkach niż na ty*ku to zmienisz na nówki z gwarancją :)

youtu.be/cTBVTr853fA
    • kalinta Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 29.10.14, 21:45
      Nie jest trudna, ale uważaj aby nie przesadzić z prędkością jak ten Pan :) www.youtube.com/watch?v=yB8Ctovfk1M
    • anikssa Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 31.10.14, 11:44
      ja kiedyś chciałam spróbować jeździć, pożyczyłam rolki od koleżanki, zrobiłam dwie rundki wokół parku i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić :P ani tym na ulicę nie wyjadę, bo samochody, ani na chodnik, bo to jednak dość szybko się jedzie i strach trochę, że się na kogoś wpadnie ;) ogólnie fajna sprawa tylko jak sie ma gdzie jeździć, bo ja tam np. nie lubię kręcić sie jak chomik w kołowrotku po jednej trasie :P
      • kalinta Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 31.10.14, 17:16
        Nie widziałaś tego rolkarza jak jeździ po jezdni!? www.youtube.com/watch?v=ebCNr_OUMj4
        • anikssa Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 03.11.14, 16:49
          że niby jemu robi zdjęcie fotoradar? jasne ;) szkoda, że dostanie je ten na motorku jadący przed kolesiem z kamerą ;)
          • kalinta Re: Czy jazda na rolkach jest trudna? 05.11.14, 21:16
            Nie dostanie mandatu obstawiam! Zawsze może się wywinąć rolkarzem :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka