Dodaj do ulubionych

jakie tempo

IP: *.kam.pl 21.03.02, 11:50
no to w koncu skad mam wiedziec jakie jest odpowiednie tempo i intensywnosc
cwiczen tak aby spalal sie tluszcz a nie weglowodany??
Obserwuj wątek
    • jogger Re: jakie tempo 21.03.02, 12:21
      Żeby nie mieć z tym kłopotów, korzystam właśnie z monitora tętna. Wystarczy
      zaprogramować sobie zakres tętna (w prostych modelach jest zafiksowany na
      podstawowy obszar spalania tłuszczu) i monitorek bedzie na nas piszczał gdy
      ćwiczymy za słabo lub za ostro (spójrz na link w poście 'kardiomonitor'). Z
      pozoru jest to zwykły zegarek elektroniczny na rękę:-). Nadajnik jest na pasku
      elastycznym, który zakładamy na klatkę piersiową.
      • Gość: mamusia Re: jakie tempo IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 15:10
        bede powtarzac do upadlego : takie tetno ustala sie indywidualnie przy pomocy
        badania krwi, bo standardy w monitorkach (jak to standardy) sa uogolnieniem.
        sama to robilam wiec wiem na pewno : w moim ind. przedziale w mojej krwi nie ma
        sladow spalania cukru a ten przedzial osiagalam po 3 minutach na tasmie.
        • jogger Re: jakie tempo 21.03.02, 17:19
          Wg. mnie we krwi miałaś stwierdzoną obecność kwasu mlekowego, co było wynikiem
          spalania glikogenu mięśniowego. Wartości znacznie poniżej progu mleczanowego,
          tj. 60-70% HRmax, są absolutnie skuteczne dla całej populacji i są podane we
          wszystkich podręcznikach fizjologii człowieka. To że miałaś okazję
          się 'zoptymalizować' na wartości podprogowej nie znaczy, że bez tego nie da się
          bezpiecznie spalić tłuszczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka