Dodaj do ulubionych

kawa na czczo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:23
Slyszalam ze bardzo dobre efekty(tzn chudniecie ;o)) daje wypicie kawy pk
przebudzeniu sie i zaczekanie z pierwszym posilkiem 2 godziny.To prawda?
Obserwuj wątek
    • an_ni Re: kawa na czczo 18.10.04, 14:42
      no przeczyszczenie gwarantowane dla probujacych pierwszy raz albo tych z chorym
      zoladkiem, pozniej sie przywyczajasz
      tylko nie mysl ze pozniej mozna wpieprzac do woli
      • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 18.10.04, 14:55
        Finezja wypowiedzi mojej poprzedniczki jest powalajaca!

A jesli chodzi o kawe na czczo - nic to nie zmienia (jesli sie potem je zbyt
        duzo, to trudno czekac na cud). Poza tym, ci ktorzy maja wrazliwsza sluzowka
        zoladka, moga sie nabawic wrzodow, bo kawa ma dzielanie drazniace. I generalnie
        zauwazylam, ze wiekszosc, ktora pomija sniadanie ma tendencje do tycia.
        • smaczna Re: kawa na czczo 19.10.04, 21:38
          Kawa na czczo to świetna rzecz!!! naprawde pomaga o ile nie żre się przez dzień
          świetna na przeczyszczenie najleprza jest czarna bez mleczka bo mleczko posiada
          laktoze.. ja zwykle pije kawe 30 min przed śniadaniem bo śniadanie jest
          STRASZNIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!! przekonałam się na swoich błędach więc jeśli nie
          chcecie przytyć bardzo dużo!! TO JEDZCIE ŚNIADANIA!!!!! i ważne jest też to by
          jeść 5 posiłków dziennie!!:):)zrobicie jak chcecie ale ja oszczegam!!:) aaaa
          właśnie słyszałam jednak ze kawa ma negatywny wpływ na wątrobe czy to prawda??
          hmmm...
          POZDRAWIAM I POWODZENIA W ŻYCIOWEJ MĘCEE!!! ODCHUDZANIU:))))) CIUM!
          • Gość: pako Re: kawa na czczo IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.10.04, 09:49
            Zgodzę się : 5 posiłków i ważne:_ regularne godziny co dnia.
            A odnośnie kawy :
            Kawa i jej picie na czczo może pomóc zgubić tłuszczyk pod warunkiem, że
            zaczniemy zaraz po jej wypiciu ćwiczyć.
            Ten "fenomen" polega na tym,że pijąc kawę zwiększamy częstotliwość akcji serca
            i pobudzamy organizm do szybszego metabolizmu.
            Potęgujemy to ćwiczeniami, a w związku z tym wzrasa zapotrzebowanie na energię,
            która (przed śniadaniem) brana jest z naturalnych zapasów, czyt. tłuszczyku.
            • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 30.10.04, 20:52
              Ludzie, cale zycie pije kawe na czczo. Potem cos jem. I nic! malo tego: jak jem
              za duzo, to tyje. Ciekawa zaleznosc? ;))

Aha, ostatnio pije nawet dwie poranne kawy, bo jedna to za malo (niewiele spie,
              wiec jestem nieprzytomna). I nic. Nie wierzcie w takie pomysly. Gdyby kawa
              miala dzialanie odchudzajace wiekszosc bialych ludzi na swiecie pilaby
              wylacznie kawe!
              • jogger Re: kawa na czczo 31.10.04, 01:18
                Kofeina blokuje działanie enzymów powodujących zużywanie glukozy przez mięśnie,
                więc zmusza je do korzystania z wolnych kwasów tłuszczowych jako źródła
                energii. Oczywiście przynosi to efekty przy aerobach. Jeśli do kofeiny
                dołączymy węglowodany, po przetrawieniu ich do glukozy służą z kolei do
                zwiększenia zapasów tłuszczu :-)
                • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 13:42
                  Zastanawiam sie dlaczego ta zasada nie dziala we np. Francji...

Standardowe sniadanie to weglowodany (croissant lub bagietka z dzemem ew.z
                  czekolada - pain au chocolatte) + wlasnie kawa. Potem dwa obfite obiady.
                  Zakonczone kawa.

Francuzki naleza do najszczuplejszych kobiet w Europie.
                  • smaczna Re: kawa na czczo 03.11.04, 13:59
                    czytałam ze kawa może spowalniać metabolizm... może mnieć nagatywny wpływ na
                    żołądek:/:/ hmmm no to już nie rozumnie czy ma dobrze robi na odchudzanie czy
                    wręcz przeciwnie<hmmmm>
                  • jogger Re: kawa na czczo 04.11.04, 13:41
                    Działa, bo np. croissant to prawie sama skórka :-) czyli niski IG. Ta niewielka
                    ilość glukozy to pożywienie dla mózgu.
                    • jogger Re: kawa na czczo 04.11.04, 13:43
                      btw w kopenhaskiej za croissanta 'robi' grzanka :-)
                    • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 16:24
                      Jogger,
                      Croissant z dzemem albo bagietka z dzemem, to naprawde czyste weglowodany i
                      tlusz.
                      W srodku corissanta jest puchate ciasto, a wewnatrz bardzo popularnego pain au
                      chocolat dodatkowo czekolada.
                      • jogger Re: kawa na czczo 05.11.04, 13:09
                        Karmili mnie tymi croissantami w hotelu i jakoś nie mogłem się najeść :-) fakt,
                        że nie byłem na diecie :-). W kawiarniach widziałem reklamowane petit dejeneur -
                        kawa +1 cr. (bez dżemu i choco :-) )
                        • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 19:31
                          Maslo i dzem dostajesz "z urzedu" - automatycznie.
                          • jogger Re: kawa na czczo 06.11.04, 21:28
                            W takich pudełeczkach - z 5g węgli ekstra :-) . Jak to się ma do naszych
                            uczciwych kanapek na śniadanie ze słodzoną herbatką?
                            • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 14:58
                              Slodzenie kawy od bywa sie we Francji podobnie jak w Polsce (czyli jedni
                              slodza, inn nie), wiec argumenty zarowno "dzemowe" jak i "cukrowe" nie
                              przekonuj mnie.
                              Poza tym obiady i kolacje sa nieporownywalnie bogatsze niz w Polsce. Zawsze
                              zakonczone kawa (starsi wieczorem wola ziolka).
                              • jogger Re: kawa na czczo 08.11.04, 11:36
                                Hmmm, skoro moja teoria nt. wpływu francuskiej porannej kawy na linię (zgodnie
                                z dietą kopenhaską) niekoniecznie daje się zweryfikować, to pozostaje
                                miłość ... ;-)
                                • Gość: lu Re: kawa na czczo IP: *.acn.waw.pl 08.11.04, 22:36
                                  I tak, na koniec, mnie rozbawiles :DD
                                  • jazz_b Re: kawa na czczo 26.01.05, 11:27
                                    Ale zawsze czarna czy mozna dorzucic smietanke i ja poslodzic?
                                    • jogger Re: kawa na czczo 26.01.05, 13:21
                                      Można, ale bez przesady :-) w obecności glukozy (cukru) tłuszcz nie chce się
                                      zbytnio spalać, a tłuszcz ze śmietanki ogranicza wchłanianie kofeiny.
                              • Gość: czery Co do 'racji zywieniowych' we Francji... IP: 81.80.148.* 26.01.05, 15:11
                                W restauracji mojej firmy obiady sa okolo 3 razy mniejsze niz w Polsce...
                • Gość: Aska Re: kawa na czczo IP: 82.160.12.* 26.01.05, 15:04
                  Wiec lepiej po czy przed cwiczeniami ta kawe wypic?
                  • Gość: czery Re: kawa na czczo IP: 81.80.148.* 26.01.05, 15:12
                    najlepiej i przed i po:-)
                    • Gość: Aska Re: kawa na czczo IP: 82.160.12.* 26.01.05, 21:36
                      To moze jeszcze w trakcie? ;)
                      • jogger Re: kawa na czczo 27.01.05, 11:03
                        Są sportowcy, którzy przed aerobami stosują czystą kofeinę, żeby szybciej
                        podziałała, a po - kawę, kofeina z której wchłania się wolniej i dłużej.
                        • smaczna Re: kawa na czczo 27.01.05, 21:03
                          kawa naczczo wcale nie jest dobraa!!! moze spowodować spowolnienie przemiany
                          materii... wiem na swoim przykładzie że miałam duże problemy mdłości i wogóle
                          moje ciało normalnie nie funkcjonowało odkąd przestałam pić kawe naczczo
                          wszystko wróciło do normy!! pozatym kawa zwłaszcza naczczo wpływa negatywnie na
                          wątrobe wręcz można ją sobie zepsóc lub dostać wrzodów na żołądku... można
                          wybrać... teraz po doświadczeniu p[owiem że to wcale nie jest dobre!!!pozdrawiam
                        • smaczna Re: kawa na czczo 27.01.05, 21:04
                          pisałam inaczej na poxczątku ale jeszcze nie miałam skutków ubocznych!!!
                          pozdrawiam.. i odradzam decyzja należy do was...:))
                          • jogger Re: kawa na czczo 28.01.05, 11:40
                            Nie piłem od lat kawy, bo bolał mnie po niej żołądek, zwłaszcza po nesce.
                            Skusiłem się na kawę w momencie, gdy znalazłem specjalną drobno mieloną kawę
                            niedrażniącą żołądka (astra). I co? Tak się zahartowałem :-) że teraz piję
                            właśnie kawę rozpuszczalną i nic :-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka