Dodaj do ulubionych

Jogger pomocy!!!!!!!!

06.05.02, 05:02
Jogger słuchaj muszę schudnąć do 1 lipca 15 kg i odzyskać ładną sylwetkę.Moim
marzeniem jest też mieć ładnie umięśniony brzuszek, sport lubię.W domu mam
steper, rower taki bez siedzenia z drążkami, ciężarki 1,5 kg.Czy mógłbyś
doradzić mi jakąś racjonalną diete i ćwiczenia?
Z góry dziękuję ci za odpowiedć
ps. wolę ćwiczyć sama w domu niż na siłowni...
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Jogger pomocy!!!!!!!! 06.05.02, 14:04
      Zrzucić 15kg to nie żarty. Nie widzę innego sposobu niż ketoza systemem
      Atkinsa. Co drugi tydzień podładowujesz węglowodany w weekend. Ćwiczysz 1
      godzinę rano na czczo i 1 godzinę przed snem (20min stepper, 20min rower, 20min
      brzuszki). To musi zadziałać.
      • Gość: moni692 Re: Jogger pomocy!!!!!!!! IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 15:54
        a czy jest jakaś alternatywa dla atkinsa?
        i czy nie przeszkadza godzina joggingu wieczorem?
        dziekuje za odpowiedz...
        • jogger Re: Jogger pomocy!!!!!!!! 06.05.02, 16:28
          Gość portalu: moni692 napisał(a):

> a czy jest jakaś alternatywa dla atkinsa?

Uważam, że tylko ketoza pozwoli na taką utratę wagi.

> i czy nie przeszkadza godzina joggingu wieczorem?

Jest OK, ale po powrocie warto jeszcze trochę pomęczyc brzuszek :-)

• Gość: moni692 Re: Jogger pomocy!!!!!!!! IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 16:49
            Czy mógłbyś mi polecić jakieś szczególne ćwiczenia na brzuszek?Co to jest ten
            twister? Jaką dietę polecasz mi po atkinsie?
            • jogger Re: Jogger pomocy!!!!!!!! 06.05.02, 17:09

> Czy mógłbyś mi polecić jakieś szczególne ćwiczenia na brzuszek?
              Spięcia brzucha - im dłużej, tym lepiej. Ja - po uzyskaniu wytrenowania - robiłem
              przez godzinę wieczorkiem.

> Co to jest ten
              > twister?

Dwa talerze plastykowe połączone osią obrotową. Stojąc na nim wykonujemy
              przeciwskręty tułowia, jak przy jeździe na nartach.

> Jaką dietę polecasz mi po atkinsie?

Atkins może być dietą na zawsze. W kolejnych etapach ustalasz swoje indywidualne
              maksimum i minimum węglowodanów, pomiędzy którymi utrzymujesz stabilną wagę.
              • Gość: moni692 Re: Jogger pomocy!!!!!!!! IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 17:12
                a co z dietą kopenhaską? Czy uważasz ją za dobry wstęp do atkinsa? Czy przy
                niej można ćwiczyć?Co to są spięcia?
                za odp. dziękuję
                • Gość: Aga Re: Jogger pomocy!!!!!!!! IP: *.future-net.pl 06.05.02, 17:21
                  Ponieważ stosowałam kopenhaską, mogę ci odpowiedzieć na jedno z pytań: otóż
                  jeśli chodzi o sport, wszystko zależy od twojego samopoczucia. Ja dietę
                  znosiłam świetnie, miałam power i tryskałam dobrym humorem, a ilośc jedzenia
                  była dla mnie aż za duża. Więc cały czas normalnie chodziłam do fitness clubu.
                  Ale czytałam tu posty osób, którym robiło się słabo i były "oklapnięte".
                • jogger Re: Jogger pomocy!!!!!!!! 06.05.02, 17:36

> a co z dietą kopenhaską? Czy uważasz ją za dobry wstęp do atkinsa?

Tak, bo masz w niej ścisły jadłospis, nad którym nie musisz się zastanawiac.

> Czy przy
                  > niej można ćwiczyć?

Można i warto ćwiczyć, bo cała energia spalana przy wysiłku będzie pochodziła ze
                  spalanego tłuszczu. Osoby ćwiczące od dawna mogą odczuwać spadek energii, gdyż
                  tłuszcze są gorszym paliwem od węglowodanów.

> Co to są spięcia?
                  Zobacz 'Jogger,jak wyglada spinanie brzucha??? (3) '

• Gość: moni692 Re: Jogger pomocy!!!!!!!! IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 17:49
                    około ile spięć dziennie należy wykonywać aby cieszyć się brzuszkiem z tzw.
                    kaloryferkiem....
                    czy oprócz tego wykonujesz na brzuch jakieś ćwiczenia?
                    • jogger Re: Jogger pomocy!!!!!!!! 07.05.02, 16:57
                      To jest fragment postu od innego fitnesowca (z zacięciem naukowym):
                      "
                      Tak mam kaloryfer i jestem z niego bardzo dumny. To dobry trening, ponieważ
                      długotrwały wysilek o niedużej intensywości(przy spięciach tętno nie
                      przekraczało u mnie 90/min, w spoczynku mam 40/min) powoduje, że po 20-30 min
                      wzrasta zużycie WKT do 40%. Jeśli ćwiczyłem 60min (zużywałem około 500kCal)
                      jeśli 30-35% pochodziło z WKT daje to 200kCal. 200kCl powstaje z około 20g WKT
                      (1g-9kCal). Z tego około 15g pochodziło z obszaru ćwiczonego(brzuch-
                      przekrwienie) reszta z całego zapasu organizmu. Po 30 dniach codziennego
                      treningu spalamy więc samym ćwiczeniem około 0,5kg tłuszczu. Ja schudłem w
                      pasie 5cm( 6kg wagi) przez 2 m-ce. Rzeźba poprawiła się znakomicie.To naprawdę
                      działa.

Natomiast ćwiczenia izometryczne doskonale wzmacniają, jeśli wzrasta ich
                      częstotliwość (intensywność)szybko prowadzą do przekrwienia i wzrasta aktywnośc
                      lipazy lipoproteinowej. Rośnie uwalnianie WKT.

"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka